El Valor del carrer

Nou avingudes, seixanta-tres carrers, una glorieta, deu places, un parc, un passatge i un passeig  del nostre país estan dedicats a l’escriptor i gramàtic Enric Valor i Vives; 86 homenatges escampats pels nostres pobles (el darrer, febrer de 2022 a la Vall d’Uixó, Parc d’Enric Valor i Vives). L’autoodi manifest del govern d’un ajuntament ha mogut centenars d’escrits i diverses accions reivindicatives de l’escriptor de Castalla, el més retolat dels lingüistes valencians. Llegiu, com a mostra, aquest enllaç del Pont Cooperativa de Lletres.

Nosaltres, des del projecte Lingüistes pel carrer, durant anys hem recollit i retratat els vora nou-cents vials que, des de Fraga a l’Alguer i des de Salses a Guardamar, es retolen amb el nom de 66 lingüistes (lexicògrafs i gramàtics). Tots els trobareu, amb les imatges de cada rètol i carrer al Mapa dels lingüistes pel carrer.

Després d’un escrit d’urgència al facebook i una magnífica resposta ens hem assabentat de l’existència de la plaça d’Enric Valor d’Alcoi, d’un passeig d’Enric Valor al Puig, d’una avinguda d’Enric Valor a Rafelbunyol (curiosament retolada com avinguda d’Espanya al Maps i que Manela Martí ens ha tramès) i d’aquest carrer d’Enric Valor a Betxí, fotografiat avui mateix.

Volem, doncs, mostrar-vos tots els taulellets retratats fins ara amb el nom dels pobles que palesen el reconeixement a la gran obra de l’autor, entre d’altres, de La flexió verbal. Hi trobareu algunes imatges sense la retolació del vial pel fet que en anar a fotografiar-les ens vam trobar que existia el carrer o el projecte, però no hi havia cap retolació: Alcúdia de Crespins, Aldaia, Dénia, Sollana, Torreblanca o la mateixa Mutxamel en són els exemples. Si ja hi són les retolacions ens ho podeu fer saber als comentaris… o enviar-nos les imatges a jbsensegel@gmail.com .

En acabar aquest llarg mosaic trobareu un mapa amb els punts d’Enric Valor, la portada del llibre dels LxC i el cartell que vam dedicar a l’autor de Castalla dins l’Exposició dels lingüistes pel carrer, que ha pogut veure’s en llocs tan diversos com Perpinyà, Barcelona, València, la Universitat Jaume I, Alcanar, Sella, Benassal…, més de vint espais.

Altres enllaços d’interès els trobareu dins la carpeta d’Imatgies Lingüistes pel carrer amb 45 entrades.

 

Publicacions creat 877

One thought on “El Valor del carrer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt