LINGÜISTES PEL CARRER. Un projecte i una proposta

Muntatge de Cristina Garcia
Fa uns quants anys que vam encetar aquest projecte i no ha deixat de créixer en quantitat i qualitat. A hores d’ara comptem amb 900 carrers d’arreu del nostre domini. Hem viatjat per terres valencianes, catalanes, mallorquines i rosselloneses, i hem rebut moltes col·laboracions d’arreu del domini lingüístic. Ja ens resta ben poc per arribar als 903 que tenim catalogats sobre 68 autors. 
Us tornem a explicar el projecte i hi adjuntem diversos mapes de la faena feta: un de general, l’altre de les comarques centrals del País Valencià, un altre de pobles del Maresme, del Penedès, d’Osona… i el darrer d’algunes col·laboracions trameses des de Mallorca.
En el llistat, també actualitzat, veureu els pobles on hem localitzat carrers batejats amb gramàtics i lexicògrafs.
I alguns exemples específics, com el de Reus

o els de Ramon Llull i Pompeu Fabra amb un mapa dels indrets on hem trobat un vial

Comptem amb el vostre ajut!
 
Àngela Buj Alfara, com a membre del CEL (Centre d’Estudis Lingüístics i Literaris de les comarques centrals dels PPCC -Montsià, Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat-) http://usuaris.tinet.org/locel/ i Jesús Bernat Agut, de la Societat d’Onomàstica http://www.onomastica.cat/, hem endegat el projecte Lingüistes pel carrer. Aquest treball vol posar de manifest la repercussió que els nostres gramàtics i lexicògrafs tenen en la retolació de les vies urbanes.

L’espai d’estudi és, evidentment, l’àmbit de la nostra llengua, de Salses fins a Guardamar i de Fraga fins a l’Alguer. El projecte abraça diverses activitats, que mostrarem tant a través de la xarxa com en una exposició itinerant, amb diversos plafons il·lustratius d’aquesta realitat. 

Per a tirar avant el projecte, inicialment, hem rebut un ajut de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) http://www.irmu.org/, que es completarà amb la col·laboració d’altres institucions, a més dels centres d’estudis que hi participen.
En una primera fase recollim la presència dels lingüistes als carrers dels nostres pobles a través de la fotografia, tal i com heu vist en la primera composició. 
Us proposem de participar-hi. Com podeu veure al mapa i en el llistat adjunt, són molts els carrers que hem pogut fotografiar però molts més els que ens resten. Si sabeu d’algun lingüista en els vostres pobles ens trameteu dues fotos a jbsensegel@gmail.com: una de frontal de la placa, l’altra situacional dins el carrer (com l’exemple situat més avall). Evidentment, en la base de dades apareixerà la vostra autoria. 
A hores d’ara, les plaques sobre lingüistes que hem pogut fotografiar corresponen a les poblacions següents:
Marian Aguiló: Alcúdia, Barcelona*, Calvià, Felanitx*, Llucmajor, Marratxí*, Palma*, Roses*(2), Sabadell, Santanyí i el Vendrell
Josep Aladern: Alcover, Reus i Valls
Bernat Alart: Perpinyà, Vinçà
Mossèn Alcover: Alaró, Alcúdia, Artà*, Banyoles*, Binissalem*, Búger, Bunyola, Calvià, Campanet, Campos, Capdepera, Consell, Eivissa*, Esporles*, Inca*, Lloret de Vistalegre*, Llucmajor, Manacor*, Marratxí, Palma*, Petra, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Maria del Camí, Santanyí, la Sénia, Tortosa, València, Vic* i Vilanova i la Geltrú
Altres: l’Alcúdia de Crespins, el Campello, Castelló, Lleida, Nules, Simat de la Valldigna i la Vall d’Alba
Fèlix Amat: Sabadell*
Josep Amengual: Binissalem* , Palma
Ramon Amigó: Reus
Miquel Arimany: Roda de Ter*
Josep Balari: Barcelona  (Sarrià i Sant Andreu*),  i Sabadell
Pere Barnils: Centelles*
Antoni de Bofarull: Reus*
Josep Bonafont: Perpinyà
Joaquim Maria Bover: Palma*

 

Germà Colón: Castelló de la Plana

Joan Coromines: Alcúdia, Anglès, Artà*, Barcelona, Bellreguard, Calella, Cardona*, Celrà, Girona*, Granollers, Malgrat de Mar, Marratxí*, Ontinyent, Palafrugell*, Palau d’Anglesola, Reus, Sabadell, Sant Cugat del Vallès*, Sant Pol de Mar, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa i Vilanova del Vallès
Lluís Creixell: Sant Cebrià del Rosselló
Josep Escrig: Llíria*
Joan Esteve: Nàquera
Pau Estorch: Olot*
Pompeu Fabra: Abrera, Agramunt (2), Aiguafreda*, l’Albagès, Albinyana, Alcarràs, Alcoletge, Alcúdia, Alfarràs (2), Alguaire, Almenar, Almoster, Alpicat, Amer, l’Ametlla del Vallès*(2), Andorra la Vella*, Anglès, l’Anglesola, l’Arbeca, l’Arboç, Arenys de Mar, Arenys de Munt, l’Armentera*, Artà*, Artesa de Lleida, Avinyó, Badalona (2), Bajande*, Balaguer*, Barberà del Vallès, Barcelona, Begur*, Bellcaire d’Urgell, Bell-lloc d’Urgell, Bellpuig, Bellvei, Berga*, Besalú*, la Bisbal de l’Empordà*, la Bisbal del Penedès, Blanes, les Borges Blanques, les Borges del Camp, Botarell, Breda, Cabrera de Mar, Cabrils, Calaf, Calafell, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui*, Calella, Callús, Calonge*, Cambrils, Campdevànol*, Canet de Mar, Cardedeu*, Cardona*, Cassà de la Selva, Castellbisbal, Castelldefels, Castelló d’Empúries*, Castell-Platja d’Aro* (2), Castellterçol*, Castellvell del Camp, el Catllar, la Cellera de Ter, Celrà, Centelles*, Cerdanyola del Vallès, Cervera, Collbató, Corbera de Llobregat*, Corbins, Corçà, Cornellà de Llobregat, Cubelles, Deltebre, Eivissa*, Esparreguera, l’Espluga de Francolí, Esplugues de Llobregat, l’Esquirol*, Figueres, Flaçà, Fogars de la Selva, Fornells de la Selva, les Franqueses del Vallès, la Fuliola,  la Garriga*, la Garriguella*, Gavà*, Girona*, Gironella*, Godall, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, els Hostalets de Pierola, Hostalric*, Igualada, la Jonquera, Linyola, Llagostera, Llançà*, Lleida*, Lliçà d’Amunt, Llinars del Vallès, Llorenç del Penedès, Lloret de Mar (2), Malgrat de Mar, Manlleu*, Manresa, Marratxí*, Martorell, Martorelles, el Masnou, Matadepera, Mataró*, Mediona,  Miralcamp, Moià, Molins de Rei, Mollerussa, Mollet del Vallès, Montblanc, Montbrió del Camp, Montgat, Montmeló, Montornès del Vallès, Mont-roig del Camp, Móra la Nova, el Morell, Navarcles*, Òdena, Olesa de Bonesvalls, Olesa de Montserrat*, Olost*, Olot*, Palafolls, Palafrugell*, Palamós*, Palau d’Anglesola, Palau-Solità, Pallejà, Palma*, el Papiol, Piera, Pineda de Mar*, el Pla de Santa Maria, la Pobla de Claramunt, Ponts, Porqueres*, Portbou*, Prada de Conflent, Prades, el Prat de Llobregat, Prats de Lluçanès*, Premià de Dalt, Premià de Mar, Puigcerdà*, Reus, Ripoll* (2), la Roca del Vallès, Roda de Ter*, Roses, Rubí (3), Sabadell, Sallent, Salou, Salt, Sant Andreu de la Barca (2), Sant Boi de Llobregat, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Cugat del Vallès (2), Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Codines, Sant Feliu de Guíxols*, Sant Fost de Campsentelles, Sant Fruitós de Bages, Sant Hilari Sacalm*, Sant Hipòlit de Voltregà*,  Sant Joan de les Abadesses*, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Joan les Fonts*,  Sant Julià de Ramis, Sant Llorenç d’Hortons (3), Sant Pau de Segúries, Sant Pere de Ribes, Sant Pere de Torelló*, Sant Pere de Vilamajor, Sant Pere Pescador*, Sant Pol de Mar, Sant Quirze del Vallès, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Vicenç de Castellet*, Sant Vicenç dels Horts*, Santa Bàrbara, Santa Coloma de Cervelló (4). Santa Coloma de Farners, Santa Coloma de Gramenet, Santa Coloma de Queralt,  Santa Cristina d’Aro*, Santa Eugènia de Berga*, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palau Tordera, Santa Perpètua de Mogoda, Santa Susanna, Santpedor, la Selva del Camp, la Sénia, Sentmenat, Seva*, Sils, Sitges, Solsona*, Soses, Súria (2), Taradell*, Tarragona, Tàrrega, Teià, Térmens*, Terrassa, Tiana, Tona*, Tordera, Torelló*, la Torre de Claramunt, Torredembarra, Torres de Segre,  Torroella de Montgrí*, Tortosa, Tossa de Mar, Tremp, Ullastrell*, Ulldemolins*, Vacarisses, Vallfogona de Balaguer*, Valls, el Vendrell, Vic*, Vidreres, Vilablareix, Viladecans*, Viladecavalls, Vilajuïga*, Vilanova de Segrià, Vilanova del Vallès, Vila-rodona, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar, Vilobí d’Onyar i Vinyols i els Arcs.

 

Antoni Febrer i Cardona: Ferreries* i Maó*
Bernat Fenollar: Alcoi, Barcelona*, el Campello, Muro d’Alcoi, Mutxamel, Penàguila i València (2)
Gabriel Ferrater Soler: Almoster, Cambrils,  Castellar del Vallès, Gelida, Granollers, Molins de Rei, Porqueres*, Reus, Sabadell i Sant Cugat del Vallès*(2) 
Francesc Ferrer Pastor: l’Alcúdia, Aldaia*, Bellreguard, Catarroja*, la Font d’en Carròs, Manises, Montserrat*, Oliva, Onda, Palmera i Sagra*
Tomàs Forteza: Palma*i Santa Maria del Camí.
Pierre Fouché: l’Illa

Lluís Fullana: Benimarfull (2), Cocentaina, Muro d’Alcoi, Nàquera, Ontinyent, Rocafort*, Torrent i València
Joaquim Garcia Girona: Benassal i Castelló de la Plana*
Simona Gay Oleta*, Perpinyà
Samuel Gili Gaya: Lleida*
Josep Giner i Marco: Albaida i Carlet
Carles Grandó: Elna i Sant Cebrià del Rosselló
Antoni GrieraSant Bartomeu del Grau*, Sant Cugat del Vallès*  i Vic*
Enric Guiter: Argelers 
Pere Labèrnia: Barcelona, Tortosa i Traiguera
Lluís LamarcaTorrent i València  
Constantí Llombart: Benaguasil, Massanassa, Nàquera i Xirivella
Ramon Llull: Alaior*, Alcúdia, Algaida*, Algaida (2),  Amer, l’Ampolla, Andratx*, Arenys de Munt, Argentona, Artà*, Artesa de Segre, Badalona, Balaguer*, Barcelona*, Begur*, Bellcaire d’Urgell, Bell-lloc d’Urgell, Bellver de Cerdanya, Benicarló, Binissalem*, la Bisbal de l’Empordà, Blanes, les Borges Blanques, Búger, Bunyola, Cabestany, Cadaqués*, Calafell, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui*, Calella, Calonge*, Calvià (2), Cambrils, Campanet, Campos, Capdepera, Carcaixent, Cardedeu*, Cassà de la Selva, Castalla, Castelló de la Plana, el Catllar, Cerdanyola del Vallès*, Ceret, Ciutadella*, Consell, Costitx*, Cubelles, Deià, Deltebre, Eivissa*, l’Escala*, Esplugues de Llobregat, Esporles*, Felanitx*, Felanitx, Figueres*, Gavà*, Gelida, Girona*, Granollers, Guissona, Inca*, la Llacuna, Llançà*, Lleida*, Lliçà d’Amunt, Llinars del Vallès, Lloret de Mar, Lloret de Vistalegre, Lloseta*, Llubí*, Llucmajor, Malgrat de Mar, Manacor, Manresa, Maria de la Salut, Marratxí*, Masquefa, Matadepera, Mataró*,  Molins de Rei,  Mollet del Vallès, Montaverner, Montcada i Reixac, Mont-roig del Camp, Montuïri*, Móra la Nova, el Morell, Muro (2), Nules*, Olot*, Orpesa, Palafolls, Palafrugell*, els Pallaresos, Pallejà, Palma*, Perpinyà, Petra, sa Pobla, Polinyà, Pollença, Porqueres*, Porreres*, el Prat de Llobregat, Premià de Mar, Puçol, el Puig de Santa Maria, Regencós, Reus, Ripollet, la Roca del Vallès, Roquetes, Roses*, Sabadell (2), Salelles, Ses Salines*, Salou, Sant Antoni de Portmany*, Sant Boi de Llobregat, Sant Cebrià del Rosselló, Sant Celoni, Sant Cugat del Vallès*, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Guíxols*, Sant Fost de Campsentelles, Sant Francesc, Sant Fruitós de Bages, Sant Guim de Freixenet,  Sant Jaume dels Domenys, Sant Joan, Sant Josep de sa Talaia*,  Sant Julià de Vilatorta*, Sant Llorenç des Cardassar, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Ribes, Sant Pol de Mar, Santa Bàrbara, Santa Coloma de Gramenet, Santa Eugènia, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Margalida, Santa Maria del Camí, Santa Perpètua de Mogoda, Santanyí (3), Santpedor, Sarrià de Ter, Sencelles*, Sentmenat, Seva*,  Sils, Sineu*, Sóller*, Sueca*, Taradell*, Tarragona (2), Tàrrega, Teià, Térmens*, Terrassa, Tordera, la Torre de Claramunt, Torrefarrera,  Torres de Segre, Tortosa, Ulldecona, València, Valldemossa, el Vendrell, Vic*, Viladecavalls, Vilafranca de Bonany, Vilanova del Camí, Vilanova i la Geltrú, Vila-seca, Vilassar de Dalt i Vinaròs 

 

Gregori Maians: Ador, Alcàsser, Carcaixent, Gandia, Massanassa*, Mutxamel, Oliva, Sollana, Torrent, València* i Xeraco
Joaquim Martí Gadea: Balones i Mislata*
Francesc Mestre i Noé: Tortosa
Manuel Milà i Fontanals: Badalona (2), Barcelona, Calafell, Esparreguera, Igualada, Montmeló, Montornès del Vallès, Olèrdola, Premià de Mar, Reus, Roses, Rubí*, Sabadell, Sallent*, Sant Celoni, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Sadurní d’Anoia*, Santa Bàrbara, Santa Coloma de Gramenet, Sentmenat, el Vendrell i Vilafranca del Penedès.
Francesc de Borja Moll: Alcúdia, Artà*, Barcelona, Binissalem*, Ciutadella*, Esporles*, Inca*, Lloseta*, Maó*, Marratxí,  Mataró*, Palma*, Ses Salines*, Santa Margalida (Can Picafort), Santa Maria del Camí, la Sénia, Sineu*, Son Servera*, Tortosa, el Vendrell i Vic*

Josep Nebot: Vila-real
Antoni Oliver: Palma*
Louis Pastre: Perpinyà
Jeroni Pau: Roses*
Rosalina Poch: Igualada
Onofre Pou: Girona*
Pere Puiggarí: Perpinyà
Joana Raspall: Gelida, Lleida*, Sant Cugat del Vallès  i Sant Feliu de Llobregat
Lluís Revest: Castelló de la Plana* 
Josep Roca-Pons: Sitges  
Carles Ros: València*
Johan Rosenbach: Perpinyà
Antoni Rovira i Virgili: l’Arbeca, Balaguer*, Barcelona*, Benifallet, Blanes, el Catllar, Constantí, Cubelles, Cunit, l’Espluga de Francolí, Flix, Gavà, Girona*, Olost*, Palma*, Prades, Reus, Sabadell, Sant Cugat del Vallès*, Santa Perpètua de Mogoda, Sarral, Tarragona, Tiana*, el Vendrell i Vilablareix.
Albert Saisset: Argelers,  Cabestany (2), Perpinyà, Touluges i l’Illa.
Carles Salvador Aielo de Malferit, l’Alcúdia, Aldaia, Benaguasil*, Benicàssim, Carlet, Castelló de la Plana, Gandia, Montserrat, Museros*, Onda, Pedreguer*, Puçol*, Rotglà i Corberà, Torreblanca, València*, Vilafranca, Xeraco i Xilxes.
Manuel Sanchis Guarner: l’Alcúdia de Crespins, l’Alcúdia,  Aldaia, Almenara,  Alzira, Barcelona, Bellreguard, Benicàssim, Benifairó de la Valldigna, Benigànim, Benissa, Borriana, Borriol, el Campello, Carcaixent, Carlet, Crevillent, Dénia*, Foios*, Gandia, Guardamar del Segura, Llocnou d’en Fenollet, Macastre, Manises, Marratxí*, Massamagrell*, Massanassa*, Montaverner, Montcada*, Montserrat*, Muro d’Alcoi, Onda, Ondara*, Ontinyent, Palma*,  Petrer*, Picanya*, el Pinós*, la Pobla del Duc, Puçol*, el Puig de Santa Maria*, Quatretonda, Riba-roja de Túria*, Riola*, Sagra*, Sant Joan d’Alacant,  Sedaví*, Silla, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, València, la Vall d’Uixó*, Vallada, Vila-real, Vinalesa, Xàbia, Xàtiva,  Xeraco, Xilxes i Xirivella* 
Joaquim Sanelo: València i Xàtiva

Josep Sanna: l’Alguer*
Josep Tarongí: Marratxí*i Palma
Josep Tastu: Perpinyà
Josep Ullastre: Banyoles*
Emili Vallès: Igualada
Enric Valor: Agullent, Alacant*, Alboraia*, Alcàsser*,  Alcoi*, l’Alcúdia de Crespins, l’Alcúdia, Aldaia*, l’Alfàs del Pi, Algemesí,  Alginet, Almassora, Almenara, Almoines*, l’Alqueria de la Comtessa, les Alqueries, Banyeres de Mariola, Benicàssim, Benissa, Bétera*, Bonrepòs i Mirambell*, Burjassot*, Callosa d’en Sarrià, Canet d’en Berenguer*, Carcaixent, Càrcer, Carlet, Castalla, Cocentaina, Corbera, Cullera*, Dénia*, l’Eliana, Elx, Finestrat, Foios*, la Font d’en Carròs,  Fortaleny*, Llaurí, Llíria*, Llocnou d’en Fenollet, Manuel, Massamagrell, Meliana*, Mislata*, Monòver, Montaverner, Montcada*, Montserrat, Muro d’Alcoi, Museros*, Mutxamel, Novetlè, Nules*, Onda, Ondara*, Ontinyent, Paterna*, Pedreguer*, Petrer*, Picanya, Piles, la Pobla del Duc, Polinyà*, Puçol*, Rafelbunyol*, la Romana, Rotglà i Corberà, Rugat, Sagra*, Sant Joan d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Simat de la Valldigna, Sollana, Torreblanca, Torrent*, València (2), la Vall d’Uixó, Vilamarxant, Vila-real, Vinalesa*, Xàbia* i Xixona*
Marià Villangómez: Eivissa*(2), Palma

Joan Baptista Xuriguera: Lleida* i Térmens*
A mesura que realitzem noves fotografies o en rebem de les vostres aportacions (*) actualitzarem el recull. 

En el següent llistat, encara incomplet, podeu trobar 68 lingüistes dels quals hem pogut localitzar carrers en alguna població del nostre àmbit d’estudi; en negreta aquells dels quals ja en tenim alguna fotografia:

Marian Aguiló, Josep Aladern, Bernat Alart, Mossèn Alcover, Fèlix Amat, Ramon Amigó, Joan Josep Amengual, Arimany, Josep Balari, Pere Barnils, Josep Bonafont, Antoni de Bofarull, Joaquim M. Bover, Germà Colón, Joan Coromines, Lluís CreixellJosep Escrig, Joan Esteve, Pau Estorch, Pompeu Fabra, Antoni Febrer, Bernat Fenollar, Gabriel Ferrater, Francesc Ferrer Pastor, Tomàs Forteza, Pierre Fouché, Lluís Fullana, Joaquim Garcia Girona, Simona Gay, Samuel Gili Gaya, Josep Giner Marco, Carles Grandó, Enric Guiter, Antoni Griera, Pere Labèrnia, Lluís Lamarca, Constantí Llombart, Ramon Llull, Gregori Maians Ciscar, Joaquim Martí Gadea, Francesc Mestre i Noé, Manuel Milà i Fontanals, Francesc de Borja Moll, Josep Nebot, Antoni Oliver, Louis Pastre, Jeroni Pau, Rosalina Poch, Onofre Pou, Pere PuiggaríJoana RaspallLluís Revest, Josep Roca Pons, Carles Ros, Johan Rosenbach, Antoni Rovira i Virgili, Albert Saisset, Carles Salvador, Manuel Sanchis Guarner, Manuel Joaquim Sanelo, Josep Sanna, Josep Tarongí, Josep Tastú, Josep Ullastre, Emili Vallés, Enric Valor, Marià Villangómez i Joan Baptista Xuriguera.


 

 

Enguany (2016) celebrem l’any Llull. Aquesta efemèride i el fet que l’autor del Llibre d’amic e amat és reconegut arreu com a creador del català literari ens ha permés incloure’l dins el llistat.
És evident que no tots els personatges que formen part de la llista han tengut la mateixa implicació, dedicació i compromís cap a la nostra llengua. Aquestes particularitats ja es veuran en el desenvolupament del treball. Amb el nostre projecte volem contribuir al coneixement, divulgació i valoració d’aquests tenint en compte la representació que hi ha en el nomenclàtor urbà. Som conscients, però, que no tothom va tindre la mateixa repercussió social ni lingüística. L’obra d’alguns, per exemple, és ingent al costat d’altres aportacions més modestes. Amb tot, i amb tots, però, tindrem una visió de la història de la cultura, en aquest cas referida a la nostra llengua.Observem que en les diverses èpoques històriques que abracen aquests lingüistes no hi són presents les investigadores. Socialment, és de tots conegut el camí que ha hagut de recórrer la dona per a arribar a desenvolupar tasques científiques, és per això que notem a faltar les filòlogues (Al llarg del treball, però, n’hem trobat dues). En l’actualitat, sortosament, no en són poques les que es dediquen a la investigació filològica. Des d’aquestes línies volem tindre-les presents i de ben segur que en un futur elles també seran reconegudes en les nostres vies urbanes.
De fet (2-03-2017) vam rebre una informació valuosa sobre l’existència d’un carrer a Igualada dedicat a Rosalina Poch, coautora del Nou vocabulari de barbarismes. Ja el tenim. També hem localitzat, a Argelers, un altre carrer d’un lingüista que no teníem anotat, Enric Guiter, dialectòleg i toponimista nascut a Ceret (Vallespir).
I encara més tard (14-06-2018) hem sabut de l’existència de tres carrers dedicats a una altra lingüista, Joana Raspall. I ja els tenim! A Sant Cugat del Vallès i Sant Feliu de Llobregat
I també Lluís Creixell a Sant Cebrià del Rosselló (30-08-2018)… I en van 66 amb Simona Gay, Johan Rosenbach… i Marià Villangómez (Eivissa). Palma

Febrer de 2022. Han dedicat un parc a Enric Valor a la Vall d’Uixó i Vicent Rebollar ens ha fet arribar la imatge…

Publicacions creat 884

11 pensat en “LINGÜISTES PEL CARRER. Un projecte i una proposta

 1. M'he repassat els noms dels teus col·legues per a polir la meua ignorància en el tema, i me poso les piles per a capturar alguna imatge i formar part del projecte.
  Endavant les atxes! Fem llum als treballadors de la llengua!

 2. No he vist res de Ramon Miquel i Planas,a Barcelona hi ha al menys un carrer amb el seu nom per Sarrià,però no visc a Barcelona i no puc fer la foto.
  Gràcies.

 3. Moltísssimes gràcies
  Nou vocabulari de barbarismes / Esperanca Figueras i Rosalina Poch
  Desconeixíem l'existència d'aquest carrer. Li agrairia molt, si vosté és a Igualada, que en fera dues fotografies, una del carrer amb la placa i l'altra de la placa en detall, com es mostra en aquesta entrada. Podria trametre'ns-ho a jbsensegel[at]gmail.com
  De totes maneres, moltíssimes gràcies per la informació

 4. Avui hem pogut fer la fotografia de Rosalia Poch,a Igualada, llàstima però que la placa només diga Carrer de R. Poch. L'única lingüista que té carrer i, en no aparèixer el nom, desconeixem si es tracta de Rosa o Ramon

 5. La placa només diu R.Poch, però després d'escriure a l'ajuntament, haurem de brindar a la salut de l'eficàcia d'aquest Consistori. He rebut això:

  En relació a la vostra queixa/suggeriment número 147/2017 us comunico que s'ha passat nota per tal que substitueixin la placa actual per una amb el nom sencer.
  Gràcies per la vostra col·laboració.
  Atentament,
  Atenció Ciutadana
  Ajuntament d'Igualada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt