EL LLIBRE DELS “LINGÜISTES PEL CARRER”


Tres anys de faena,  686 vies públiques dedicades als nostres lingüistes, 478 poblacions des de Perpinyà a Guardamar i des del Pinós o Soses (Fraga, com Salses, no en té cap) fins a l’Alguer, amb milers de quilòmetres recorreguts i una seixantena de col·laboracions han culminat en aquest ‘estudi i proposta didàctica‘.

En les 124 pàgines trobareu, com veieu a l’índex, un apartat dedicat a la producció històrica de diccionaris i gramàtiques i, també, un altre on parlem del treball de camp i dels continguts de l’exposició “Lingüistes pel carrer”. Un extens bloc de propostes didàctiques dedicades especialment al món de l’ensenyament i alguns jocs es tanquen amb el mapa que guarda, a través de l’enllaç https://goo.gl/HGm4mc , totes les fotografies de carrers, carrerons, travesses, passeigs, rambles, places, avingudes, atzucacs… que han estat batejats amb els nostres lingüistes.


Us avancem dos mostres fragmentades: un tast de l’Encreuat i un exemple, també incomplet, de l’apartat 4.5 Entre lletres, que inclou 8 exemples de correspondència entre lingüistes valencians, mallorquins i catalans, amb l’estima comuna per la llengua.


Podeu completar-los i veure’ls en alta resolució en descarregar-vos el pdf del llibre a l’enllaç del web de la Societat d’Onomàstica,  Lingüistes pel carrer: estudi i proposta didàcticaLes cinc primeres resolucions de l’encreuat tenen premi. Envieu-nos al bloc les solucions i rebreu un exemplar en paper del llibre. 


Si 2016, Any Llull, justificava la inclusió del gran savi en el nostre recull, 2018, Any Fabra, ha merescut un bloc del llibre amb els 3 nous cartells dedicats al gramàtic i lexicògraf més reconegut. Un estudi dels seus carrers i propostes didàctiques específiques es completen amb una mostra dels diplomes que hem tramès a les 267 poblacions que li han dedicat alguna via pública.
Una TAULA DE LINGÜISTES PEL CARRER tanca el llibre amb els 686 registres ordenats per la població on són.


A la contraportada del llibre trobareu aquelles entitats que han fet possible la seua publicació.
Publicacions creat 891

3 pensat en “EL LLIBRE DELS “LINGÜISTES PEL CARRER”

 1. Benvolgut Jesús,
  Amb el record d'haver-nos vist a Tremo amb motiu del Premi Vent de Port i com a seguidor de la teva bona tasca a la Societat d'Onomàstica, de la qual vaig ser fundador però que reconec que no atenc com caldria, avui et vull felicitr per la magnífica obra que fas amb la recollida de referències a lingüistes. Jo, seguidor de Fabra, ho he fet molts anys referit a ell, però l'aplec global qe ara heu aconseguit és digne d'elogi i, fet principal, d'una gran utilitat.
  És i serà un bon punt de consulta, però com un dels que venim de l'època del paper, no em sé estar de preguntar: en fareu algun exemplar imprès? M'agradaria tenir-lo, al preu que fos.
  Enguany farem el vint-i-cinquè aniversari del Vent de Port i hi ha ganes de celebrar-ho. Penso que podria ser una bona ocasió per veure'ns.
  Amb una sañutació cordial,
  Jordi

 2. Benvolgut, et faré arribar l'exemplar, siga personalment o a través del correu ordinari. Envia'm la teua adreça a jbsensegel[at]gmail.com

 3. Bona feinada, i ben últil. S'hi veu l'estima per la llengua i les ganes de fer-la extensiva…
  FUSTERianament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt