RETOLACIONS TOPONÍMIQUES I L’AGÈNCIA VALENCIANA DE TURISME

 
Des del tossal de Sant Cristòfol, a Benassal, es pot vore ben bé el Maestrat, l’Alcalatén, terres d’Aragó, del Montsià, la mar… Tot depén, això sí, de l’absència de calitja a l’estiu o de la boira a l’hivern. Heus ací, doncs, que es tracta d’un excel·lent mirador. L’Agència Valenciana de Turisme, amb bon criteri, hi va instal·lar dos cartells que ens fan saber els noms d’aquells pobles i tossals que admirem.
Hi ha, però, una tendència a la despreocupació a l’hora de fixar cartells informatius. Recordeu que ja hi vam dedicar dos entrades. En aquesta 
podíem trobar errades ortogràfiques sensibles; en aquesta altra el desficaci arribava a la ubicació errònia del mateix cartell.
A allò que sembla ser ja una col·lecció d’errades als cartells turístics afegim ara aquesta mostra:
– Penyagolosa, potser per l’interés en demostrar que és el pic més alt del país, passa dels 1814 als 1841, uns quants més que el discutit cerro Calderón (alto de la Barracas, 1838) del Racó d’Ademús.
– L’altra relliscada és que retolen Vistabella del Maestrat amb el nom de Benafigos, poble també del Maestrat, que es troba entre la lloma Bernat i Culla, capital de la Setena que no deixa vore, des de l’ermita de Sant Cristòfol, el poble de Benafigos.
Com que una peça de metacrilat cobreix el cartell, m’he permés anotar-hi les correccions… per si hom les veu abans que el sol i la pluja desitjada ho esborren.
Per tal de vore l’Agència Valenciana de Turisme he entrat en la seua pàgina web, que té l’opció valencià / castellano i… sorpresa sociolingüística afegida!!! 
Potser per demostrar que els valenciano-parlants som bilingües, l’opció valencià repeteix les notícies en ambdues llengües.
L’opció ‘castellano’, però, no té el doblet… 
No entenem les dues opcions si ja es resolen en una!!!
 
Podeu enviar altres exemples de retolacions errònies, dissortadament en trobareu molts, a jbsensegel@gmail.com i pot servir perquè l’Agència Valenciana de Turisme en prenga nota i en faça la correcció adient.
 
Publicacions creat 879

One thought on “RETOLACIONS TOPONÍMIQUES I L’AGÈNCIA VALENCIANA DE TURISME

  1. Algunes persones, jo mateixa, no tenim molt desenvolupat el sentit de l'orientació. Però l'Agència Valenciana de Turisme té cretinisme topogràfic i lingüístic: supera-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt