Nit literària a Tragó de Segre. Premi Guillem de Belibasta

Dijous passat vam ser a Tragó de Segre, un poblet riberenc de 66 habitants que pertany al municipi de Peramola. Guillem de Belibasta fou el darrer perfecte càtar cremat per la Inquisició. Aquest personatge, que també va viure uns quants anys a Morella, dona nom al premi de narrativa breu que organitza l’Associació Cultural i Festiva de Tragó.

Al VI Premi Guillem de Belibasta es van presentar cent vint-i-dues narracions, i “Ses meves savines” va estar seleccionada entre les nou finalistes, raó que ens va portar a assisitir a una nit literària organitzada amb molta cura i esforç i a tindre l’ocasió de conèixer bona gent i els municipis d’Oliana i Peramola.

Després del sopar va començar l’Acte d’entrega de guardons del VI Premi Guillem de Belibasta amb l’arribada de la flama del Correllengua. Després de la lectura del seu manifest es van llegir diversos poemes de Josep Carner i començà l’entrega de premis.

 

Un preciós relat d’Eva Moreno Bosch, poetessa ben reconeguda, fou l’obra guanyadora que dona títol al llibre de narracions: Trèvol Atzur. Marc Cerrudo, primer finalista, no hi va ser. Sí que vam conèixer Jordi Bonet-Coll i la seua acompanyant, vinguts de la Bisbal de l’Empordà; també vam tindre el plaer de conèixer els pares de la Marina Miralles Mestre.

Cinc, doncs, han estat els relats publicats dins Trèvol Atzur. Tot i que són criteris de l’organització que, com ja hem dit, mereixen la nostra felicitació pel seu esforç i bon quefer, ens dol i no acabem d’entendre que no es publiquen els relats de tots els finalistes, quatre més.

Veieu les recensions que apareixen al llibre sobre els cinc contes publicats:

I un fragment de “Ses meves savines”

I un bon resum, amb més imatges, el podem trobar a Radio Seu

Publicacions creat 881

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt