JOAN CARLES SIMÓ PORTA LLULL A ALMASSORA

Joan Carles Simó encantà el públic i l’entusiasta presentador de l’acte, Jaime Clemente Martínez
Havia sentit a dir que Ramon Llull, en certa manera, havia estat un predecessor de la informàtica; potser per la combinatòria de la seua Ars Magna. Heus ací que un bri de veritat hi deu haver perquè, mentre al carrer la joventut almassorina s’implicava en l’ancestral tradició del Halloween, al Saló dels Llauradors  el Boig Il·luminat no acabava de veure’s projectat a la pantalla tot impedint que hi hagués connexió entre l’ordinador i el projector. Així començava la Tertúlia del Portal del proppassat dilluns, 31 d’octubre. 
Joan Carles Simó, però, va suplir les deficiències tècniques amb la veu, la il·lusió i la passió que mereix qualsevol estudi estimat. Amb el didactisme de qui sap ensenyar distraient va repassar l’aventura de Ramon Llull a través de les miniatures d’aquell Breviculum ex artibus Raimundi Lulli electum, llibre escrit per Tomàs le Myésier, un seguidor del beat vinculat a la cort de França que es va encarregar de recopilar la vida del mallorquí universal. 
I, si bé és veritat que no vam poder gaudir en la pantalla d’aquelles petitíssimes meravelles, amb l’ajut d’un atentíssim Jaime,   la descripció acurada i la passió del ponent van fer entenedora la magna tasca del beat de Randa.
I, en acabar, encara van haver ganes de saber més de Llull i, tot aprofitant els coneixements del filòleg, va haver-hi un seguit de qüestions en què va participar el públic.
L’almassorí i solleric Joan Carles Simó és un veritable especialista en l’obra lul·liana. Col·labora amb el Raimundus Lullus Institut de Freiburg en l’edició de l’obra llatina de Ramon Llull i, en l’actualitat, prepara l’edició de l’Art de fer e solre questions del savi medieval.

Publicacions creat 884

2 pensat en “JOAN CARLES SIMÓ PORTA LLULL A ALMASSORA

  1. Gràcies Jesús per les teues atentes paraules! El teu blog serveix com a testimoni gràfic i escrit de tot allò que realment ens interessa del nostre municipi.
    Endavant i molts ànims per continuar endavant amb aquest gran projecte!

  2. Totalment d'acord amb Jaime. Encara que no sóc almassorina vaig poder gaudir la intervenció apassionada de Joan Carles Simó sobre Llull mentre els nostres joves festejaven al carrer la seva tertúlia.
    Però encara que no hagués participat de la ponència, després de llegir les teues paraules ja estic esperant la propera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt