VICENT PITARCH, EL COMPROMÍS CÍVIC.

Fotografia de Tica Adell
El Forn de Dalt, a Benassal,  fou el marc idoni per acollir, el proppassat dissabte, la presentació del llibre Pere-Enric Barreda i Edo, l’humanista fidel. I si bé cal parlar del llibre, que recull articles d’un seguit de gent que homenatja Pere-Enric, no he pogut estar-me de dedicar aquesta entrada al seu editor, Vicent Pitarch i Almela. 
Encara no feia tres setmanes que al veí Catí presentava un altre llibre, del qual n’havia fet la introducció. 
A Fortanete, abans d’emprendre un tram del camí de Jaume I

I, de sempre, l’hem sentit destacar el paper d’aquells que assumeixen la veu del seu poble, d’aquells que mostren un compromís vital amb la llengua i el país. I ell mai no ha deixat de fer-ho. Infatigable, ens demostra, dia a dia, el seu compromís ferm amb el seu poble, siga de la Plana o del Maestrat, de la Ribera o l’Empordà. 
No descobrirem ara l’amistat personal que unia Pere-Enric i Vicent, ni el compromís assolit per l’amic el dia que el de Benassal va faltar. Era qüestió de temps que Vicent Pitarch poguera replegar i revisar un seguit d’escrits que es feren ressò de la personalitat i de l’immens treball de l’humanista. I, per suposat, n’havia de destacar el compromís, la fidelitat… 


I l’obra ja és al carrer. En l’índex que us oferim destaquem el gran treball de Rafael Monferrer, que ha recollit la seua extensíssima i variada bibliografia. 

A més d’aquest primer apartat, L’home i l’obra, se’ns ofereix un segon bloc, En homenatge, que recull diversos articles d’agraïment i enaltiment de la seua persona, alguns immediats al seu traspàs. Un tercer apartat, Dos textos significatius, mostren el primer i darrer article de Pere-Enric. 

I és a partir de la seua extensa obra, publicada entre 1981 i el 2013, i dels seus projectes inacabats que cal considerar aquesta llibre, no com una feina conclosa sinó com una invitació a seguir treballant per aquella flama inextingible.
Publicacions creat 878

One thought on “VICENT PITARCH, EL COMPROMÍS CÍVIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt