El llavador de la Puebla. Paisatge d’aigües

La Puebla d’Arenoso guaita sobre un embassament del riu Millars que mai no pot estar massa ple. Hi ha, però, un bell llac i el pont nou substitueix aquell penjat (i colgat) del qual, no entenem per què, no n’han conservat ni els pilons que vam poder veure sotaiguats fa un grapat d’anys.

En entrar al poble, a la vora del Calvari, hi ha un lavadero público que ben bé mereix una visita. Encara hi vam trobar una afaenada usuària. Allò de ‘fer safareig’, però, resultava ben difícil perquè només hi era ella… I, a més, hi havia ‘roba estesa’. Això sí, el diàleg, la conversa, els mots dits restaven amarats a una paret plena de grafits… Estellés sempre!

Roger, Àlex, David, Juanito, Sarita, Eva, Susana, Josete, Patty, Soni, Isabel, Raqui, Vicenta…Pasqual. Si feu gran la imatge dels grafits hi trobareu més de cinquanta noms i dos dotzenes llargues de declaracions. Quanta comunicació! I sense mòbil!

I tot veient l’aigua clara d’aquest llavador perceps un cert diàleg, ben fluïd, entre aquest toll i aquell de l’embassament que trobem més enllà dels pins i la roba estesa.

 

 

Recordeu que ja vam dedicar una entrada als llavadors, llavaneres, rentadors i safareigs

Publicacions creat 884

One thought on “El llavador de la Puebla. Paisatge d’aigües

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt