FOTÒGRAFS FOTOGRAFIATS (8) PER MALLORCA (2003-2019)

Direu que aquesta dèria metafotogràfica de retratar retratistes amb la càmera en acció em ve d’antic. Aquesta és del castell d’Alaró (2003). Resulta interessant veure-hi l’evolució de la fotografia; ans de la universalització del mòbil amb càmera encara trobàvem afeccionats amb la reflex i el trípode. 
                                                                                                                                                                                                                                             Al 2006 trobem gent fent-se fotos amb una compacta. El mòbil encara no és majoritari. Les escultures de Ciutat són un atractiu per fer-se la foto; més si aprofiten com a marc del retrat.
                                                                                                                                                                                                                 També aquestes dos són de 2006, a la platja de Palma. M’agrada el contrast de la primera en les seues dos mitats, color i quantitat, i el caramull de nins del segon moment
Sis anys després (2012) encara no s’havia generalitzat l’ús del mòbil per a la fotografia. Mentre la persona fotografiada escala, dos jóvens ens regalen flexions i estiraments.
                                                                                                                                                             De vegades, el fotògraf ens ha aparegut sense ser el motiu inicial de la fotografia, tot ocupant un segon pla. Encara amb una reflex (2012)
                                                                                                                                                                                                           És més, hi ha vegades que el fotògraf ha estat descobert en ampliar la fotografia (2012) i descobrir-lo als peus del far.
Els músics de carrer, en aquest cas de porxo, són un motiu fotogràfic ben conegut. També nosaltres hi pequem sovint. Imatgies: Músics fotografiats pel carrer 2 diada mundial de la música i Músics fotografiats pel carrer 1 diada  mundial de la música.
Fixeu-vos en aquest fotògraf, ornat amb una bona càmera reflex, que ja utilitza el mòbil, potser per enregistrar-ne la cançó (2012).  

 

Xinesos i nipons, ves a saber, tenen fama de fotografiar-ho tot. I pels patis i racons de Ciutat xalen d’allò més; ara sempre amb mòbil (2017).

 

                                                                                                                                                                                                                                                                   El carril bici que des del port de Mallorca arriba a s’Arenal té, sota la carretera d’avions que entren i eixen de l’aeroport, un punt fotogràfic on els ciclistes, amb els mòbils com en la segona imatge, aconsegueixen el selfie (2017)
Amb mètodes més tradicionals, també jo vaig aconseguir un autoretrat etílic 7 anys abans (2010)

 Fotògrafs fotografiats a traïció i per l’espatla, al Miramar lul·lià

I ens quedem amb la joia de saber que també al 2019 hi ha gent que encara troba que una sessió fotogràfica, amb la Seu encesa pel capvespre, mereix una bona càmera.
Totes les entrades (8: Amsterdam, Ronda, Zahara de la Sierra, Madrid, Barcelona, Natura…) dedicades als FOTÒGRAFS FOTOGRAFIATS les podeu trobar a Fotògrafs fotografiats a la plaça.

 

Publicacions creat 884

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt