L’IMPACTE AMBIENTAL I LA POCA VERGONYA. La mar que tenia marges (15)

Sí, ja són quinze les entrades d’aquest bloc dedicades a denunciar l’abandonament de la nostra costa i els impactes que pateix de manera creixent a mesura que augmenta el tamany del port de Castelló. Quinze entrades, que podeu trobar a la carpeta MAR del blog IMATGIES, on hem tractat d’explicar que el factor principal que ha fet recular la nostra platja ha estat, des de sempre, el port; que la nostra antiga ‘primera línia’ està ara dins la mar; que els criteris de les actuacions de Costes han canviat constantment i que cada projecte promés ha variat abans de finalitzar; que les diferents administracions (estatals, autonòmiques, provincials i, per deixadesa, també les locals) no han parat de beneficiar el port, però han desatés les maleses que ens provoca; que ‘el canvi climàtic’ s’ha pres com a excusa aliada dels estaments oficials; que el riu (l’Ebre o el Millars) ha deixat d’aportar sediments, que es retenen en gran part als embassaments; que les poques aportacions que ens venen de dalt queden frenades al nord del port i no ens arriben, com era natural…

(En la imatge adjunta podeu entendre la ratlla roja com la línia de costa abans de la construcció del port; el cercle roig com el port que coneixíem fa cinquanta anys; les fletxetes roges com els punts crítics actuals; la sageta verda de dalt explica el creixement de la sedimentació i platja a la zona del Pinar, la de baix assenyala les goles del Riu Millars)

I el títol? Sí el títol respon a la notícia d’avui de Mediterráneo PortCastelló invierte 70 millones en reducir su impacto ambiental que cal llegir a la voreta d’una til·la, ni que només siga per no alterar-vos en saber que hi ha un seguit d’aspectes en què hom invertirà eixos 70 milions d’euros, però que no esmenta l’impacte ambiental que té sobre la costa almassorina. No existim, no s’adonen que el major impacte que han causat des que són Port és el retrocés constant del nostre litoral en haver impedit el pas de sediments.

Potser ells no s’hagen adonat, però l’administració que diu vetlar pels seus ciutadans: l’administració estatal (amb diputats de la terra), l’administració autonòmica (amb diputats del poble), l’administració provincial (amb diputats del poble) i l’administració local (no comment) ben bé podrien exigir una miqueta de responsabilitat i un capítol ben important d’eixos 70 milions dedicat a pagar el mal que ens fan. L’ajuntament compta, a més, amb un estudi recent que ens explica detalladament allò que veiem tots els veïns de la mar, des de fa dècades.

Publicacions creat 877

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt