César Canós. Il·lustració del conte “Maremar”

César Canós Beltran no entén la pintura sense la narració, l’assaig sense el dibuix o una aquarel·la sense poesia. Potser són això les arts gràfiques? El disseny és la vida; i l’art, tan formalet ell, com el signe lingüístic, també és concepte, contingut.

Sí, ja sé que sembla un embarbussament o un joc de mots, però fa molts anys que el sé així, i així l’admire.

En aquesta ocasió, es va decidir per “Maremar”, la narració que obre el llibre El camí i la mar i altres contes en paper. I ho ha fet amb un dibuix sobre el conte, abraçat als seus mots, amb lletres que naden en el dibuix.

L’altra vegada, una de tantes, al llibre Del bes i l’absència i altres contes en paper, amb la seua aquarel·la feta portada em va omplir la taula de fulls que volaven per buscar la mar, potser per la finestra del desig…

I sempre, com en tota bona obra d’art, subtil, suggereix més que no diu…

Gràcies, César.

Publicacions creat 891

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt