LA MAR QUE TENIA MARGES (3) ESCULLS INVISIBLES

En les anteriors entrades sobre la mar ja denunciàvem que un dels perjudicis dels darrers anys de les obres realitzades per Costes ha estat l’eliminació de les antigues esculleres. Justament en alguns d’eixos punts (davant del carrer Venècia i als Carabineros) es produeixen les eixides de la mar a l’hivern. Veieu:

La mar. Un altre avís

La mar que tenia marges (1) i

La mar que tenia marges (2) 

i us adonareu que només cal esperar la tardor i l’hivern per tornar-ho a comprovar. Hi ha, a més, un greuge en l’apropiació (encara no sabem si indeguda) de les roques de les antigues esculleres; el fet que hi han deixat moltes roques sense llevar. Aquestes restes (esculls sotaiguats) suposen un perill clar per als banyistes. 

Així, doncs, als perjudicis de les marors de l’hivern s’afegeix aquesta incovenient a l’estiu. Alguns veïns ens han comentat que alguna vegada s’han ferit en topar amb les roques. Els pescadors que no ho coneixen hi troben un lloc on perdre hams i ploms que, més tard, sembraran la platja i, si hom pensa que podria ser un lloc adient al buceig s’enganya: la qualitat de la sorra-saorra, més que arena, ha anat omplint el fons amb argila i no s’hi veu ni un peixet, ni un musclo, ni una lapa, ni un cargol…, aquell petit ecositema que propiciaven les antigues esculleres.

Si algun banyista que no coneix el lloc s’hi escapbussa amb força en entrar a la mar potser reba al cap el cop. Mala cosa seria i ens lamentaríem de la falta d’aquell Institut de Previsió que res preveia.
Potser, mentre es resol el robatori, convindria posar-hi unes boietes que assenyaleren la zona de perill.

Refer aquestes dos esculleres esmentades milloraria l’estat de la nostra costa i evitaria el perill actual.

 

Publicacions creat 891

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt