DE SALSES A GUARDAMAR… DIA DEL LLIBRE

23 d’abril, dia de Sant Jordi, des d’aquell castell de Salses a les dunes a Guardamar, des de la franja de Fraga al Maó que no vol hac, celebrem el Dia del Llibre amb la rosa… i també amb el romer, el timonet o un bell joliblau. Si no teniu roses, regaleu la flor que us plaga… i, això sí,  un llibre que duga mots d’amistat.

Imatgies ho celebra amb un seguit de fotografies de Pablo, Sara, Cristian, Belén, Laura, Tamara, Beatriz, Víctor… i sàvies paraules de coneguts personatges que s’estimen els fulls i les lletres, el llibre. 

I encara… aquesta setmana recollirem opinions i frases de la gent de l’institut, de l’alumnat i mestres.

Una definició de clàssic és la d’aquell llibre al qual sempre tornem. Hauríem d’afegir-hi: o aquell del qual sempre escapem. Manuel Rivas, escriptor gallec (1957)

És cert que el meu origen era poc esperançador, però als quatre anys em va passar un miracle: vaig aprendre a llegir. Sean Connery, actor escocès (1930)

La lectura és la descoberta personal d’un món que se’ns posa a l’abast per voluntat expressa de l’escriptor. La lectura d’una obra literària és el viatge pel món proposat per l’escriptor i, sobretot, per l’estil i la llengua que ens són oferts.Jaume Cabré (Barcelona 1947)

Quan era infant i m’avorria, llegia: per tant llegia molt, moltíssim, i això és un vici que, si no es cura, afecta l’ànima i el cos ja tots els anys de la vida. Joan F. Mira (València 1939)

La millor manera d’aprendre a escriure és llegir. Eva Piquer (Barcelona 1969)

La carrera de lector és llarga i esforçada, i tot és començar. Emili Teixidor (Roda de Ter, Osona 1933)

Els llibres són com ànimes empresonades fins que algú els baixa d’un prestatge i els allibera. Samuel Butler, escriptor anglès (1835-1902)

No hi ha millor nau que un llibre per viatjar lluny.Emily Dickinson, poeta nord-americana (1830-1886)

Hi ha llibres que esqueixen i fecunden l’ànima; fan allò que fa l’arada: obren una ferida cruenta, i dins la ferida cruenta hi deixen l’estremiment vital d’una llavor.Llorenç Riber (Campanet, Mallorca 1881-1958)

La gran veritat que jo he viscut a la meva vida no són les religions ni les polítiques… Són els llibres! Baltasar Porcel (Andratx 1937-Barcelona 2009)

La llibertat és una llibreria. Joan Margarit (Sanaüja, Segarra 1938)

 El millor homenatge que es pot fer a un llibre és rellegir-lo.      Imma Monsó (Lleida 1959)

L’escriptor té una responsabilitat total davant de l’època que li ha
tocat viure. La primera obligació d’un escriptor és observar, relatar,
manifestar l’època en què es troba.

Josep Pla (Palafrugell 1897-Llofriu 1981)

No hi ha cap llibre tan dolent que no sigui profitós en algun aspecte. Plini el Vell, escriptor llatí (~24-79)

No em sembla pas que calgui explicar per què llegeixo. Em sembla molt més misteriós per què la gent no llegeix.Flavia Company, escriptora i traductora argentina (1963)

 El lector d’una novel·la, o el lector de poesia, si n’ha sortit transformat, quan tanca el llibre per darrer cop, sap que a partir d’aquell moment ell és ell més aquella lectura.Jaume Cabré (Barcelona 1947)

 Un llibre s’ha de fer servir com la destral que trenqui el mar de gel que portem dins.Franz Kafka, escriptor txec en llengua alemanya (1883-1924)

Escric perquè he llegit, llegeixo perquè visc. Baltasar Porcel (Andratx 1937-Barcelona 2009)

Mai dues persones llegeixen el mateix llibre. Edmund Wilson, crític literari nord-americà (1895-1972)

Com podem estar-ne segurs, que els llibres que llegim no són en blanc mentre no els llegim?Jaume Subirana (Barcelona 1963)

Si tots llegíssim més, el món seria més suportable, perquè voldria dir que tothom seria més il·lustrat. Jaume Cabré (Barcelona 1947)

Llegir, llegir bé, és un acte d’amor que cal fer en el recolliment i el silenci. Narcís Comadira (Girona 1942)

El plaer més difícil de transmetre és el de llegir.Montserrat Roig (Barcelona 1946-1991)

No et mors tant si saps llegir. Comparteixes, en silenci, les paraules de l’escriptor, que és passat, amb el teu present i que aviat serà futur per a comprendre millor el món. Montserrat Roig (Barcelona 1946-1991)

Jo sóc allò que he llegit i allò que estic disposat a llegir. De la mateixa manera que n’hi ha que defensen que som allò que mengem, som més encara el que llegim.Jaume Cabré (Barcelona 1947)

Publicacions creat 879

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt