ROSA SANCHIS A L’INSTITUT

Les imatges s’estimen els mots.

Tot i que ja en parlen d’aquesta primavera literària feta d’alumnat escampat per la gespa i del relat captivador de Rosa Sanchis, les imatges volen mots. Els agrada, veges tu, festejar amb la paraula. I és per això que cada fotografia us demana comentaris que puguen xerrar a peu de foto, que conversen amb els somriures i els cabells, amb els cossos estirats i els Badallets groguencs, amb els pensaments amagats i amb el desig de tornar a llegir.

Envieu-nos els vostres comentaris i faran de peu de foto.

Em va parèixer que aquesta primavera va ser molt especial, ja que hi vam estar una estona més del que estava planejat. Rosa sabia ben bé el que deia, sabia tot el que ens preocupava i tot allò que ella va considerar important explicar.
Pense que va ser una bona manera de manifestar tot allò que sempre ha estat present en la societat actual i allò que sembla del més normal, és el que te més problemes, allò anomenat igualtat sexual, és a dir, el fet de tenir una opció sexual o una altra, tenir prejudicis i jutjar abans de temps a la gent que no coneixem. Pablo Trigueros 1r Bat

La visita de Rosa al nostre institut va ser molt bona idea, perquè a mi em va respondre algunes qüestions que a l’hora de llegir-me els seus dos llibres no ho vaig entendre. Espere que l’any següent vinga una altra persona tan bona escriptora com ella. Bea Garví 1r Batx A

I Encarana, com cada any, ens recorda que també s’estima el nostre Institut i no s’està d’acudir any rere any, i ja en porta 15, per presentar-nos l’autora o autor de cada Primavera Literària. Gràcies! 

Els alumnes s’entretenien molt amb les anècdotes de Rosa. Prestaven molta atenció a les seues opinions sobre els seus llibres i sobre el que li pareix la vida en general perquè els seus llibres els escrivia per als adolescents tot intentant donar-nos a entendre que ella ens comprén i sap els tipus de prejudici que vivim les dones avui en dia. La participació de l’alumnat era increïble ja que els alumnes no paraven de fer-li preguntes tota l’estona demostrant l’atenció i l’interés que tenien. Lorena Micula

No he tingut l’oportunitat d’anar a moltes primaveres literàries. Encara recorde la primera a la que vaig assistir, en la qual el nostre professor de valencià ens va regalar l’oportunitat de veure com Xavi Sarrià, escriptor i cantant del grup valencià Obrint Pas, parlava del seu llibre Benvingut al Paradís. Podies veure un petit grup de xiquets infiltrats entre els alumnes de Batxiller. Va ser una situació bastant surrealista.També vaig veure Vicent Fausto, que ens va fer un petit comentari del seu llibre La Rebel·lió de les dones i altres contes. Però l’última edició, la que va protagonitzar Rosa Sanchís, va ser increïble. Tota la gent que va assistir a l’event, que no va ser poca, havia llegit els seus llibres. La gran majoria estàvem encantats amb el seu treball i esperàvem ansiosament la seua arribada. La nostra classe de quart de l’ESO va treballar tres dels seus llibres, els complementaris de Primavera per a Palmer i Abril no és un mes i el seu assaig sobre sexualitat Qué tinc ací baix? Teniem moltes preguntes sobre el contingut dels seus exemplars i no varem dubtar en fer-les. Rosa es va mostrar molt simpàtica i va mostrar el seu sentit de l’humor unes quantes voltes, com per exemple, quan va mentir-nos sobre el seu treball dient que en veritat era professora de religió i era verge. Tot el grup es va quedar amb cara de pòquer i no va saber com reaccionar. Va ser una broma molt bona, sense cap dubte.
Finalitzant aquestes línies, puc dir que va ser una bona primavera literària, amb una amfitriona encara millor. Laura Merino García. 4t A.

Foto. Cristian Sánchez

La visita de Rosa Sanchis va ser una visita prou esperada pels alumnes de quart d’ESO i batxillerat de l’institut IES Alvaro Falomir. Això era perquè els alumnes d’aquests cursos, havien llegit fa un temps algunes de les seves diverses obres,c om per exemple; “Abril no és un mes”, “Primavera per a Palmer” o “Que tinc ací baix?”. Gràcies a la seuaa visita, els alumnes vam poder escoltar algunes paraules de l’autora, que va poder contestar algunes qüestions que van sorgir a l’alumnat, respecte a les seves obres, i també als seus pensaments i ideologia. I és que Rosa Sanchis ens ha ensenyat a aprofondir en els sentiments d’altres persones, tot respectant-los d’una manera sàvia i intel·lectual. Cristian Sánchez

El dia 26 d’abril, va vindre l’autora d'”Abril no és un mes”, “Primavera per a Palmer” i “Què tinc ací baix?”. Ens va explicar els motius pels que va decidir fer aquests llibres, i d’on va traure les idees. Primer de tot, Encarna ens va presentar l’autora, després va parlar Rosa Sanchis i ens va explicar com va començar a escriure i per què. Quan acabà li vam preguntar coses que ens interessaven i volíem saber-ho, i finalment va ser el moment en què ens va firmar els llibres i li vam preguntar coses més particulars sobre la seua vida. Va estar entretingut, però com que feia molta calor, vam acabar molt cansats.Víctor Blanch 1r Bat

A la Primavera Literària de 2012 va vindre Rosa Sanchis, autora dels llibres Abril no es un mes, Primavera per a Palmer i Que tinc ací baix?. Ens va parlar de moltes coses i molt interessants. Tot el món estava atent i alguns comentaris ens feien gràcia, però Rosa tenia raó en tot el que deia. A l’hora de firmar els llibres ficava dedicatòries que et feien pensar un poc i relacionats amb els personatges dels llibres. Vam passar una estona molt agradable amb Rosa. Andrea Gas

Foto de Beatriz Hidalgo

Foto de Beatriz Hidalgo

Foto de Beatriz Hidalgo

Foto de Beatriz Hidalgo

Rosa Sanchis va ser l’autora que va assistir a la quinzena primavera literària de l’Alvaro Falomir. Rosa es va trobar sorpresa per la quantitat de preguntes que realitzaven els alumnes de l’institut, ella va comunicar que en cap altre institut li havien fet tantes preguntes com a l’IES Alvaro Falomir, però sempre responia els dubtes dels que preguntaven. Vam estar una hora escoltant les respostes de Rosa amb tota l’atenció. Va estar una primavera literaria interessant ja que tractava sobre llibres entretinguts, que a mi em van agradar. Alejandro Ocaña 1r Bat

Em va agradar molt la Primavera Literària i la visita de Rosa Sanchis, em va parèixer molt interessant les contestacions que va donar a les nostres preguntes, però el que més em va agradar va ser a la fi, quan va dedicar unes paraules per a la nostra professora de valencià Paqui Oliver Vivian Zas

Uau, moltes gràcies pels comentaris i per fer un reportatge tan bonic d’un dia, per a mi, molt especial! Una abraçada a tothom i a totdon!!! ROSA SANCHIS

Publicacions creat 879

One thought on “ROSA SANCHIS A L’INSTITUT

  1. Uau, moltes gràcies pels comentaris i per fer un reportatge tan bonic d'un dia, per a mi, molt especial! Una abraçada a tothom i a totdon!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt