RAQUEL RICART LEAL A L’INSTITUT

Raquel Ricart Leal. No oblidem el cognom de la mare, leals i fidels a una gran novel·la de dones… i de Ximo, i d’Andreu i Vidal…

El passat divendres 19 d’abril en la XVIa Primavera Literària vam tenir l’oportunitat d’assistir a la xerrada i conèixer Raquel Ricart, una escriptora d’una gran novel·la que em va emocionar, Les ratlles de la vida, guardonada amb el premi Andròmina. Una novel·la amb històries profundament humanes i que ens monstren les diverses ratlles que ens deixa el pas del temps a cadascú de nosaltres.

Raquel va contestar a les diverses qüestiones que els alumnes li feien i vam poder escoltar les seues paraules. Ens va mostrar el seu amor per l’escriptura i sobretot per la lectura. De la novel·la Les ratlles de la vida Raquel ens va dir que va tardar bastant de temps en escriure-la. A més, en aquesta,va volver fer homenatge als seus avantpassats, a les dones que van antecedir i van fer possible que ella poguera viure com viu, etc… Una de les coses que em va sorprendre es que la història de la bastida fóra real. D’altra banda, va comentar que totes les ratlles que anem vivint són necessàries per a cadascú de nosaltres, que totes les coses que passen a la vida ens poder ensenyar alguna cosa i estic d’acord amb ella. La veritat, que va ser un gran plaer poder gaudir d’aquell moment. Isabel Fernández

Estàvem en classe d’alternativa i vam vore que els companys de religió ja estaven baix i ells van agafar els millors llocs per a poder escoltar Raquel Ricart. Els estudiants de quart d’ESO i 1r i 2n de batxillerat ens vam reunir en un jardí de l’institut per a poder entrevistar a l’autora. Uns ens havíem llegit el llibre de Les ratlles de la vida i els altres un altre diferent. Primer Encarna, antiga professora del centre, ens va contar la biografia de Raquel. Després un professor de l’institut va llegir unes reflexions del seu llibre i vaig deduir que li havia agradat prou, finalment es va donar pas a les preguntes formulades pels estudiants cap a Raquel. L’entrevista va romandre interessant i les dos hores de llargària van passar volant. Aquesta activitat i l’oportunitat de conèixer escriptors coneguts em pareix molt agradable i no m’gradaria gens que es deixara de fer. Andrés Alarcón

Raquel Ricart i Leal ha sigut l’autora que ha vingut aquesta XVIa Primavera Literària al nostre institut per a comentar els llibres llegits en aquest trimestre, que són “El quadern d’Àngela” i ” Les ratlles de la vida”. Aquesta darrera és una novel.la que deixa dibuixades marques de la vida de cada persona. La història tracta de la vida d’un poble a través d’una familía. Després de comentar els dos llibres, els alumnes van fer preguntes. Al finalitzar el torn l’autora ens va signar els llibres. M’ha semblat interessant que durant uns moments l’autora del llibre que acabe de llegir faça comentaris sobre el mateix i així ens pot aclarir dubtes sobre el seu contigut. Mireia Claramonte

El passat divendres, després de la pujada al campanar, vam participar en la XVI primavera literària a l’institut. Aquesta serà la penúltima en la que podrem estar abans d’acabar el batxillerat. Enguany li tocava vindre a Raquel Ricart, autora del llibre “Les ratlles de la vida”, que hem llegit. Primer vam començar parlant un poc entorn a la seua vida i comentant la seua biografia. Després va contestar una sèrie de preguntes que els alumnes van fer, com per exemple quins eren el motius pels quals va començar a escriure, en què es basava per escriure les seues obres, els temes… Raquel es va mostrar com a una gran amfitriona, a més, ens va firmar després els llibres. Esperem que l’any que ve, ja que és l’útim any per a nosaltres, puguem contar amb un autor del nivell de Raquel. Jordi Sánchez

Enguany ens ha visitat Raquel Ricart, autora, per suposat, del llibre que ens hem llegit al segon trimestre: Les ratlles de la vida.

Com de costum, abans de començar amb tot, s’inicien les lluïtes tradicionals pels llocs més còmodes i on menys pegue el sol. Després, quan ja es recupera la compostura entre els assistents, comença la presentació de la protagonista de la nostra primavera. Presentació, com sempre, acompanyada de les recomanacions de Josep Miquel, fidel escolta de Raquel. Ixe mestre nostre que ens parlà de bones raons per a llegir el llibre. I no anava massa desencaminat, doncs el llibre és, en efecte, d’alló més interessant.

Va seguir la primavera amb les corresponents preguntes, que foren, no moltes, però tampoc massa poques. I la primera, estava clar, va ser el perquè del nom de la més joveneta de les protagonistes, Regina. Més i més preguntes, mentres pasava el temps i, amb el seu pas, la gent cada vegada s’animava més a preguntar.

Per a possar fi a la nostra reunió baix l’ombra dels arbres i un sòl d’herba, un petita firma de llibres de mà de l’autora, almenys per a aquells que es molestarem a regalar-li a Raquel, o més bé acceptat el regal temporal que ella ens feia, una mica de temps per a rebre una dedicatoria que deia: Per a Kevin que haurà d’escriure ben prompte ratlles pròpies. Kevin López

Aquest any hem conegut l’escriptora Raquel Ricart i Leal. Ella és l’autora de “Les ratlles de la vida”, l’últim llibre que hem llegit i pel qual hem estat buscant fotografies. L’acte es va celebrar en un racó del jardí del centre, on cada any coneixem nous autors. Aquest és un lloc molt adequat ja que es respira tranquil·litat, on es pot estar baix l’ombra dels abres escoltant una bona xarrada. Després de la presentació, en la qual es van anomenar tots el premis que l’autora havia rebut i totes les seues publicacions, Raquel va començar la seua intervenció i la gent va anar fent algunes preguntes, les quals contestava amb amabilitat. En acabar la sessió va signar amb dedicatòries simpàtiques cadascú dels nostres exemplars. Sara Hernández

Raquel Ricart i Leal va ser l’autora que ens visitar en la setzena Primavera Literària al nostres institut, però per a mi era la segona que assistia i tenia prou de ganes ja que em va parèixer prou interessant la primera amb Rosa Sanchis. Raquel ens va parlar sobre els llibres que ens havíem llegit en aquest trimestre, alguns llegiren El quadern d’Àngela i altres Les ratlles de la vida.

Tots escoltarem atents el que ens contava sobre el dos llibres i per a finalitzar respongué algunes de les preguntes que varen fer els companys. Marina Esteve

Aquesta primavera literària ha vingut Raquel Ricart Leal, l’autora de “Les ratlles de la vida” i “El diari d’Àngela”. En tornar del campanar i acabar el pati, hem fet una classe, a mi m’ha tocat alternativa. Quan va acabar la classe vam baixar al jardí que dóna cap a l’auditori. Una vegada allí ens hem tombat en la gespa a escoltar el que deien els mestres i l’autora. Després d’acabar de parlar ningú preguntava així que vaig decidir preguntar jo primer per si s’animava la gent, però no ho van fer massa. Pareixia que ningú tenia preguntes preparades o no volien dir-les per vergonya a preguntar con si algú se’ls anara a menjar per preguntar. Aquesta primavera literària no m’ha agradat massa, ha sigut interessant i l’autora parlava i responia molt bé a totes les nostres preguntes però la gent molestava, no parava de parlar i damunt quasi ningú feia preguntes. David Rosca

El passat divendres a l’institut va haver la Primavera Literària.L’autora convidada va ser Raquel Ricart. Estaven tots asseguts o més bé tombats a la gespa. L’autora s’assegué en una taula amb la Senyera al davant del tot. Abans de començar ens van repartir El Badallet, la publicació que any rera any es fa publicant opinions i resums dels alumnes sobre un llibre de l’autora. Aquest any els llibres que havíem llegit eren Les ratlles de la vida i El quadern d’Àngela.

L’acte va començar amb un breu resum de la vida de l’autora i sobre els seus llibres, després continuà amb una sèrie de preguntes dels alumnes al voltant del llibre i sobre ella. Va passar més d’una hora i mitja fent preguntes i quan va acabar tots aquells alumnes que havien dut el llibre podíem anar a que Raquel els firmara. Alejandro Palacios

Altaveus, flors, la senyera i Raquel Ricart. Tot preparat un any més per a la primavera literària. Els alumnes escolten, o almenys una part, la resta es distrau amb facilitat i juga amb els companys, però Jesús i Vicent fa notar la seua presència i tots atenen. Parlen de la seua vida, del seus llibres, de la seua vida…i a continuació arriba el moment de Raquel, ella conta anècdotes i curiositats dels llibres que ha escrit i els quals hem llegit. Una vegada acaba comencen les preguntes, al principi són mès tímids però poc a poc s’anima l’assumpte, encara que el mestre encara espera les preguntes d’algú… Quan ens volem donar compte ja ha passat un any més la primavera literària, i deprés de la signatura dels exemplars els alumnes tornen a casa contents per eixir abans i per no fer le dues últimes classes… Fins l’any que ve! Mikel Capdevila

Publicacions creat 891

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt