ESPERANÇA CAMPS A LA PRIMAVERA LITERÀRIA

Un any més, i en van 18, celebrem a l’Institut la primavera Literària. I enguany, ja majors d’edat, ens hem atrevit amb Vertígen, llibre d’Esperança Camps i Empar Marco.

I, com sempre, ha aparegut el Badallet amb les opinions dels alumnes.

Els que hi han participat no tarden a cercar-hi els mots.

També l’escriptora aprofita aquestos moments inicials per saber el que pensa el jovent del seu llibre

En un dia tan assolellat, la fresca ombria de les parets explica la distància.

Josep Miquel enceta l’acte amb una explicació necessària sobre el dia de Sant Jordi i la sabuda tradició del llibre i la rosa. Vicent, des de la taula de control, afegeix la música i els mots d’un altre record necessari: Ovidi Montllor, que porta 20 anys fent vacances.

I passa a presentar aquesta escriptora, també periodista, menorquina i valenciana que escriu en català.

Ben aviat i promptet esdevé ventall el Badallet, un espantaocells de la caloreta que ens ir-rita.

Esperança ens parla, clar i català, d’aquells moments viscuts i la necessitat que els va sorgir a les dues autores de contar la desfeta de RTVV i les conseqüències silencioses que se’n derivaven.

Des de la gespa, amb atenció, descobreixen la realitat i la ficció.

I ens diu que hi ha veritats que semblen ficció i d’altres moments extrets de la malesa. També ens diu que la vinguda d’aquell Andreas grec els possibilatava el necessari distanciament.

I elles segueixen els mots aguts de qui ha conegut el naixement de Canal-9 (Eperança en fou la primera veu)

I la conversa s’anima. Els alumnes pregunten i Esperança els respon amb arguments ben aclaridors.

Els codonyers s’ho escolten tot, com cada any, ben atents.

Mestre i autora, sempre amatents, escolten els parers divergents.

Amb Vertigen i el Badallet a les mans

mostren la joia d’uns infants

I contents reben una dedicatòria

que guardaran sempre en la memòria.

Podeu trobar una reflexió d’Esperança Camps a
http://www.ecamps.cat/post/122963

I EL BADALLET D’AQUESTA XVIIIa EDICIÓ

Publicacions creat 885

32 pensat en “ESPERANÇA CAMPS A LA PRIMAVERA LITERÀRIA

 1. Moltes gràcies a tots per la vostra assistència i per com em vareu tractar. Va ser una jornada molt bonica que no oblidaré. També moltes gràcies per aquest reportatge fotogràfic tan guapo.
  Esperança

 2. M' ha paregut interessant que vinga l'autora del llibre per què puguem aclarir dubtes que tinguem sobre aquest i escoltar curiositats sobre el llibre i mentre ho van fer.

 3. Gran dia a l'IES Álvaro Falomir on vam gaudir de la XVIII Primavera Literària.

  Va ser la primera a la qual vaig assistir i va ser prou interessant. Vam tenir l'ocasió de preguntar-li dubtes que no enteníem sobre el llibre i també fer critiques sobre aquest.

  Al voltant de les dotze i vint els alumnes de quart i batxillerat vam anar al jardí on vam poder disfrutar d'aquest esdeveniment.

  Pel que fa al llibre, és una novel·la interessant però no la veig apropiada per a la nostra edat (encara que Esperança feia incís en què aquest era el principal motiu pel qual havíem que llegir-la) pel seu caràcter polític. No és dels meus llibres preferits.

 4. Ha sigut un dia molt interessant, ja que no tots els dies coneixes autor de llibres encara que el llibre crec que para la nostra edat i a mes ens obliguen a llegir-lo és un poc avorrit perquè eixos temes com que no interessen molt a la joventut i si li afegim el preu del llibre ja és que es quiten les ganes de comprar-ho.

  Però la finalitat de l'activitat de la XVIII Primavera Literària va ser molt interessant, ja que és un dia especial en què els alumnes de 4t 1r i 2n de batxillerat ens reunim al pati tots junts i aprenem moltes coses sobre la vida dels escriptors. L'únic roí que li puc trobar a aquesta activitat és que estar les dues hores asseguts a la gespa és que l'espatlla ens la fem pols i quan acaba l'activitat estem tots "artrosics".

 5. Ahir vam anar a la Primavera Literària i va ser molt interessant perquè va vindre una de les dues autores (Esperança). Josep Miquel va començar parlant i va fer una explicació del dia del llibre (Sant Jordi) i els autors que vam morir eixe dia.

  Després esperança va explicar coses sobre el llibre "Vertigen" i finalment va deixar que la gent li fera preguntes i va estar molta estona contestant les preguntes de tots els alumnes.

  A mi personalment em va agradar perquè em va paréixer molt interessant el que va dir Esperança perquè va contar les coses que vam passar abans que tancaren Canal 9 i mentre estaven a Canal 9 abans de tirar-los fora.

 6. Ahir el dia de Sant Jordi, la Primavera Literària va estar molt entretinguda.

  Esperança Camps, l'autora del llibre de "Vertigen", va contar una miqueta sobre aquest llibre, però abans Josep Miquel va fer una introducció. Esperança va contar com va ser que ho va escriure amb la seva companya Empar que no va poder assistir ací per treball. L'autora va dir com es posaven d'acord per a escriure'l, que se'n van anar a una casa per a concentrar-se totalment en el llibre, o per exemple també ens va contar com el govern manipulava les informacions en el canal sobre els presidents o qualsevol cosa sobre aquesta.

  Després els alumnes que estàvem en la gespa escoltàvem el que ella deia amb tota sinceritat i em va encantar això, com va criticar amb un poc de respecte cap al govern va estar molt bé, després la gent que va voler al final de la conversa entre Esperança i nosaltres, l'autora els firmaria un autògraf en el llibre.

 7. Ahir, dijous 23 d'abril de 2015 vam celebrar el dia de la Primavera Literària al nostre centre i vam coincidir amb el dia del llibre i de Sant Jordi. Per a celebrar aquest dia va vindre al nostre centre Esperança Camps, una de les escriptores de "Vertigen" la novel·la que ens hem llegit els alumnes de quart de l'ESO i primer i segon de batxillerat.

  L'estoneta que vam passar amb Esperança va ser d'allò més interessat. Va ser nou per a mi celebrar el dia del llibre així i va ser diferent i prou entretingut. Primer, un dels professors de valencià de l'institut va realitzar una introducció del que era la Primavera Literària i que aquesta era la XVIII que se celebrava al nostre i perquè era també important el dia del llibre i els autors més representatius que es commemoraven aquest dia. També va introduir la novel·la d'Esperança i seguidament li va cedir la paraula a Esperança. Ella ens va fer una petita explicació sobre el llibre i després ens va tocar el nostre torn de fer preguntes i comentar amb Esperança els nostres dubtes i les nostres opinions. Per acabar la celebració, alguns alumnes ens vam apropar i l'autora ens va dedicar i firmar el llibre.

  Espere poder repetir l'experiència l'any que ve i gaudir d'aquest dia amb els meus companys i les meues companyes i amb el professorat.

 8. Ahir, 23 d'abril, dia de la Primavera Literària, va vindre al nostre institut una de les dues escriptores del llibre: ''Vertigen''. Josep Miquel, un professor de valencià de l'institut, va fer una introducció i ens la va presentar. Esperança va dir-nos un poc per damunt, com van començar ella i la seua companya a escriure aquest llibre, com van escriure les dues juntes a la vegada el llibre encara que això és molt difícil, ect.
  Després d'uns bons minuts de parlar, ens va dir que li férem preguntes, algunes persones van alçar el braç i li van fer preguntes de tot tipus com per exemple: en què us haveu basat per a fer als protagonistes?, per què eixe final i no un altre?…
  A part d'això, com a opinió personal meua, crec que va estar molt entretingut i interessant, ja que li vam poder fer totes les preguntes que teníem pendents sobre aquesta novel·la, ens va ampliar més cosses sobre ''Vertigen'' i ella ens va contestar encantada. Si haguera vingut la seua companya, encara hauria estat millor, però en general a estat molt bé, espere que en 2016, la Primavera Literària siga tan entretinguda com aquesta.

 9. Ahir 23 d'Abril, va ser la Primavera Literària, i doncs va vindre una de les autores del llibre 'Vertigen', Esperança Camps. Amb l'absència de la seua companya Empar Marco, que no va poder acudir per qüestions lògiques.

  Esperança, i ens va comentar un poc com li ocorregué la idea d'escriure aquest llibre.
  També ens va dir el perquè del nom 'Vertigen', i a mi en concret em va semblar que el llibre tenia un nom molt adequat. Jo no en sabia el perquè d'aquest nom, em pareixia un poc desapropiat. Però com que va dir el perquè, ja em va agradar.

  Van ser unes horetes molt agradables, per què era una mica diferent, alguna cosa fora de la nostra rutina. I a més també era nou per a nosaltres, ja que és la primera vegada que acudim a aquest esdeveniment. Però em va agradar molt aquest dia. A més també em va agradar que ocorregués açò, perquè ara els nostres companys de més menuts, volen viure aquesta experiència.

 10. Ahir va ser un dia de "Vertigen", en la companyia de tots els nostres companys, companyes i professors de l'assignatura de valencià del centre IES Alvaro Falomir i amb l'agradable companya d'Esperança Camps, i per desgràcia Empar Marco no li va ser possible assistir a aquest esdeveniment per motius de treball.

  Ens va ser passar un dia molt agradable i van tindre una xerrada molt interessant que pressupost el clima, el lloc, i la companyia la van fer més agradable encara.

  L'estructura d'aquesta famosa "Primavera Literària" va ser en primer lloc escoltar unes cançons en valencià i en acabar Josep Miquel professor de valencià del centre ens va fer una xicoteta introducció sobre aquest dia com era ahir, 23 d'abril, dia del llibre, i després va donar pas a l'autora d'aquest llibre "Vertigen", la qual ens va parlar una miqueta sobre aquest llibre, el perquè el va fer, perquè va decidir escriureu en companya d'Empar Marco, etc., per ultime era el nostre torn de parlar i fer preguntes i crítiques constructives.

  En acabar, amb molta amabilitat Esperança camps ens va signar i dedicar el llibre de "Vertigen".

  Gràcies per aquesta velada tan interessant.

 11. Ahir, el dia 23 d'Abril va ser el dia de la Primavera Literària i un dia molt especial per als lectors, ja que va ser el dia del llibre. Els alumnes de l'institut IES Àlvaro Falomir es van reunir al pati per a celebrar aquest acte. Va vindre l'autora de la novel·la "VERTIGEN", llibre que vam llegir tots els alumnes de 4t ESO i Batxillerat.

  Aquest llibre en general no va agradar molt perquè el contingut del llibre no és el recomanable per a la majoria dels alumnes, ja que parla de política i als alumnes no els pareix interessant, però, una cosa que va interessar molt va ser el tancament de Canal 9.

  L'autora va començar amb una introducció que va durar uns 15 minuts, després el torn va ser per als alumnes que van fer preguntes les quals van ser contestades correctament per l'autora.

  Estàvem asseguts tots els alumnes a la gespa i la majoria es sentia incòmoda perquè feia pudor i les formigues pujaven pel cos i molestaven.

  Al final l'autora va firmar els llibres que els alumnes portaven i els altres alumnes es van anar a casa a menjar.

 12. Ahir, va ser 23 d'abril, és a dir, vas ser el dia del llibre i a l'institut Àlvaro Falomir va ser la primavera literària on va acudir una de les escriptores, Empar Marco.
  Ens vàrem asseure a la gespa i ens van repartir uns marca pàgines portada del llibre impresa en una de les dues cares del marca pàgines i una cita enrere. Després d'una extensa introducció per part de Josep Miquel va començar la conferència d'Empar Marco on va explicar coses sobre el seu llibre.

  També va contestar les nostres preguntes amb molta alegria. Hi havia moltes persones de diferents cursos com 4t d'ESO, 1r de batxillerat i 2n de batxillerat. Hi va haver preguntes molt interessants com la d'un alumne de batxillerat que va preguntar si havia acceptat algun suborn i evidentment, no ho havia fet.

  A mi em va agradar molt aquesta experiència i espere poder viure-la una altra vegada l'any que bé.

 13. Considere que l'activitat d'ahir va ser molt interessant. Va començar amb una excel·lent introducció encapçalada pel gran Josep Miquel, qui a mode d'introducció ens va posar en situació respecte al que significava el 23 d'abril per a les lletres. Va ser després d'aquest immillorable començ quan va entrar a escena Esperança, una de les dues autores de Vertigen. Es va iniciar un intens torn de preguntes i respectives respostes relacionades amb el llibre i el seu profund context, que va concloure amb una merescuda ovació a la nostra convidada. Tot això en un ambient que va reunir a quart de l'ESO i Batxillerat a l'aire lliure, formant en conjunt una jornada que difícilment oblidarem.

 14. Ahir vam assistir a la XVIII Primavera Literària. I aquest any vam parlar del llibre "Vertigen", d'Esperança Camps i Empar Marco. En un primer moment anaven a vindre ambdues de les escriptores però, desgraciadament, Empar no va poder acompanyar-nos per raons del treball.
  Vam tombar-nos a la gespa i seguidament Josep Miquel va posar-nos unes cançons d'Ovidi Montllor, que almenys a mi em sonaven d'haver-les escoltades abans a classe amb Jesús. Alhora, van repartir-nos el Badallet, on estaven blasmades les opinions dels alumnes. No és perquè siga de la meua classe, però l'opinió de Natàlia em va agradar molt. És molt positiu i crec que a les escriptores li agradaran molt. Però també hi havia d'altres molt crítics.
  Josep Miquel va fer-nos una petita explicació de per què celebràvem la Primavera Literària, i després va donar-li la paraula a Esperança, que també ens explicà coses del seu llibre. A continuació, va arribar el torn de preguntes. A mi em donava vergonya preguntar res, perquè hi havia molta gent, però altres companys més valents ho van fer. Jo intentava atendre el màxim possible, però les formigues m'atacaven. Una va pujar-se fins i tot a la meua cara i una amiga va haver de llevar-me-la. M'agradaria que l'any següent ficaren llençols, per poder estar una mica més a gust.
  Va ser entretingut, encara així que de vegades volia adormir-me perquè s'estava a gust tombat a l'ombra, en la gespa. Espera ja que arribe l'any següent.

 15. Em va paréixer una activitat interessant perquè ens varen donar l'opció d'aclarir els possibles dubtes que ens poguera originar la lectura del llibre Vertigen, d'Esperança Camps i Empar Marco.
  Encara que sols va poder acudir-hi Esperança Camps, per culpa d'una emergència laboral d'Empar Marco, va ser capaç de fer-nos passar una bona estona explicant-nos com van decidir escriure una novel·la amb aquestes característiques i també ens va explicar com va conéixer Empar i com n'eren de bones amigues.
  Abans de tot, Josep Miquel ens va delitar amb una gran explicació del perquè se celebra el dia del llibre aquest 23 d'abril, i, també, va fer-hi una petita introducció per tal de situar-nos en l'espai físic de la novel·la.
  Després que Josep Miquel i Esperança acabaran de parlar, ens cediren el torn als alumnes, i alguns van preguntar coses sobre el llibre, o simplement dubtes que els sortiren respecte a la veracitat de la novel·la.
  Va ser una jornada passada per la calor, i les formigues que es trobaven a la gespa i que també volien gaudir d'aquesta experiència enriquidora sobre la literatura catalana.

  Adrià Carda 4t A

 16. Ahir, dia del llibre, va vindre a l'institut, Eperança Camps, l'autora del llibre que tenim que llegir en valencià, Vertigen. Esperança ens va explicar els secrets i el per què del llibre, hem va pareixer molt interessant. També vam tindre l'oportunitat de fer-li les preguntes que vullgerem, jo no vaig preguntar res pero vaig estar atent a les contestacions.

  Una de les coses que em va agradar molt va ser el tema del tancament de RTVV, per què jo veia mol Canal 9 a la televisió i tenia molt d'interés per aquest tema, i Esperança va parlar molt sobre aixó, per què el llibre tracta sobre ixe tema.

  En resum, em va agradar molt la primavera literaria d'aquest any, espere que l'any que ve hi vinga algú tan bo com Esperança.

 17. Ahir va ser 23 d'abril, la Primavera Literària i van fer una conferència en el pati amb companyia dels altres companys dels altres cursos i vam tindre la possibilitat que Esperança Camps ens contara com se li va ocorre fer aquesta novel·la i fer-li unes preguntes, ja que vam llegir el seu llibre "VERTIGEN" que és una historieta que barreja realitat i ficció.
  El lloc on vam estar no era gens còmode, ja que estàvem en la gespa i hi havíen mosquits, formigues i bastants insectes que no eren gens agradables, a diferència de l'autora que estava en una cadira. En aquesta conferència també vam tindre el privilegi d'apropar-nos a parlar amb ella i que ens poguera signar el llibre.
  En definitiva, va ser un dia bastant entretingut i vam perdre tres classes, no va estar tant mal si ho mirem del costat positiu.

 18. Ahir, 23 d'abril, fou un gran dia per als amants de la lectura, ja que fou el DIA DEL LLIBRE. En el meu institut, l'Álvaro Falomir van celebrar la PRIMAVERA LITERÀRIA i vam seure a la gespa on feia molta calor i vam estar molt incomodes. Esperança Camps(l'autora) va vindre per a explicarnos "Vertigen".

  Primer va explicar un poc la seua vida, la seua historia, on treballava, després li van fer preguntes i finalment la gent que va voler va tindre el privilegi que Esperança els signara el llibre. Cal dir que en aquesta conferència faltava l'altra autora que no va poder acudir, Empar Marco.

 19. Ahir vam assistir a la XVIII Primavera Literària. Em va paréixer una activitat educativa i interessant. Van parlar del llibre de les dues escriptores, Esperança Camps i Empar Marco, que no va poder assistir
  Ens va explicar com van fer la novel·la *Vertigen* i també va contar-nos el seu contingut. Ahir va ser un dia molt interessant perquè els alumnes van participar amb una autora d'aquesta novel·la i vam poder escoltar el que va passar en el tancament de Canal 9 i com es van sentir tots els treballadors quan van tancar els únics mitjans públics en Valencià com Ràdio 9. Va ser un dia molt calorós i van escoltar a Esperança com responia les preguntes mentre estaven asseguts a la gespa.
  El dia de la Primavera Literària va ser molt beneficiós per a tots els alumnes de l'I.E.S Àlvaro Falomir.

 20. Aquest esdeveniment va ser molt entretingut, va durar poc menys de dues hores. En eixe temps, van fer un homenatge als autors valencians més importants ja morts. També van explicar els professors per què el dia 23 d'abril se celebra el Dia del Llibre a tot el món. Després, l'única autora que va poder assistir, Esperança Camps, va disculpar l'altra autora, que per motius de treball no era amb nosaltres a la Primavera. També va explicar el sentit que li van voler donar al llibre, perquè van decidir escriure'l.
  Després de parlar va arribar el nostre torn, on cadascú podia preguntar-li a l'autora els dubtes que van sorgir mentre llegíem, donar la nostra opinió i ella ens responia.
  En acabant tot açò, els alumnes que portaven el llibre van poder acostar-se a ella i els signava l'obra.
  Si haguérem pogut estar tots recolzats a l'arbre, a l'ombra i sense estar asseguts a la gespa amb les formigues, l'estona que vam estar allí s'haguera fet més lleugera.

 21. El Dia del Llibre fou una gran oportunitat perquè els alumnes que havíem llegit "Vertigen", poguérem aprofitar aquest moment per a transmetre les nostres opinions sobre el llibre a una de les autores.
  Josep Miquel ens va explicar perquè celebràvem el Dia del Llibre, ens digué que era una commemoració a la mort de Miguel de Cervantes, William Shakespeare, Josep Pla i Gerard Vergés entre altres, morts un 23 d'abril. Després d'aquesta introducció, Esperança Camps, explicà perquè no va poder vindre la seua companya Empar Marco. Tot seguit, alguns mestres van repartir el Badallet, una revista on estan algunes de les opinions dels alumnes sobre el llibre. Després, Esperança va donar el torn de paraula als alumnes perquè li preguntaren algunes qüestions. La més interessant fou la de "Perquè el títol de Vertigen per a un llibre que tracta sobre el tancament de Canal 9"? L'acte finalitzà a les 2 menys quart, dalt o baix. Fou un dia molt calorós, però a la gespa s'estava bé encara que les formigues molestaven un poc l'estada.

 22. El 23 d'abril vam acudir a La Primavera Literària on havien d'assistir les autores del llibre de Vertigen, però només va assistir una d'elles, Esperança Camps. Empar Marco no va poder vindre perquè tenia un treball a fer. Esperança Camps ens va explicar un poc de tot, del llibre, de la seua vida, del tancament de Canal 9… També va respondre a les preguntes de l'alumnat. El problema és que quasi ningú volia fer-ne, però es van animar poc a poc. Ens van repartir el Badallet que posaven les nostres opinions, encara que la meua opinió no va eixir perque la vaig enviar tard. Ens van donar un punt de lectura que em va agradar molt . Al final ens vam arrimar a la taula on estava ella i ens signar els llibres a cadascú que volguera. La veritat que espere que l'any que ve es torne a fer. Ja que és molt interessant.

  Aquest dia també va ser el Dia del Llibre que es commemora la mort de Cervantes, Shakespeare, Josep Pla i Gerard Verges.

 23. El 23 d'abril va ser un dia molt especial. Vam poder gaudir d'una estona en la qual una de les autores, Esperança Camps, ens va parlar del seu llibre "Vertigen". L'altra autora no va poder vindre ja que havia de cobrir una notícia a TV3, i Esperança es va disculpar en el seu nom.
  La veritat es que tot estava decorat duna manera molt bonica, però era un poc incòmode estar a la gespa perquè hi havia moltes formigues i també hi feia prou sol. Si allò haguera estat més bé, encara hauríem disfrutat més.
  Gràcies a la presència de l'autora, tots vam poder aclarir els dubtes que teníem sobre el llibre. També van recordar aquells grans autors que van morir el mateix dia, el 23 d'abril. Va ser molt emotiu.
  Finalment, Esperança ens va signar el llibre a les persones que vam voler. Espere poder repetir aquesta experiència a l'any que ve, amb els meus companys i els meus professors.

 24. El 23 d' abril fou el dia del llibre, i també de la Primavera literària, se celebra aquest dia per la mort dels escriptors Shakespeare, Cervantes, Josep Pla i Gerard Vergés, per això se celebra aquesta diada.

  Els alumnes de 4t de l'ESO, primer i segon de batxiller vam anar al jardí dels codonyers a veure a l'escriptora, Esperança Camps, una de les autores del llibre 'Vertigen'. Va vindre al nostre institut per què van llegir un dels seus llibres, que es tractava d'una política del tancament de canal 9.

  L'escriptora ens va explicar moltes coses sobre aquest llibre, i també ens va dir que l'altra autora d'aquest llibre, que era Empar Marc, no va poder assistir a aquest dia, per què estava ocupada, per uns motius de treball. També van fer-li moltes preguntes sobre el llibre, per exemple, un alumne de 4t d'ESO, va qüestionar-li per què va ficar el títol de Vertigen, així com moltes preguntes més que li van fer, i per últim vam anar a què ens signaren el llibre.

 25. El passat dijous, 23 d'abril i dia del llibre, un dia on es recorda als escriptors Shakespeare, Cervantes, Josep Pla i Gerard Vergés. Els alumnes de 4 d'ESO i Primer i Segon de Batxillerat vam conéixer a l'escriptora de Vertigen. Esperança Camps ens va explicar coses del seu llibre, escrit amb la seua companya Empar Marco i ens va fer el favor de contestar els nostres dubtes i va ser molt simpàtica amb nosaltres. També Josep Miquel, un professor del nostre institut ens va fer una breu explicació abans que l'escriptora començara a parlar, també
  ens van repartir un paper "el badallet" on estaven les opinions dels alumnes i un petit resum sobre la vida de les dues autores.

 26. El 23 d'abril és un dia molt important, ja que commemora la mort de Miguel de Cervantes, William Shakespeare, Josep Pla i Gerard Vergés. En el nostre institut celebrem, la Primavera Literaria, on vam comptar amb la presència d'Esperança Camps, una de les autores del llibre "Vertigen", que tracta sobre el tancament de Canal 9. L'altra autora, Empar Marco, no va poder assistir per motius de treball. Gràcies a la seva presencia els alumnes de quart, primer i segon de batxillerat, vam poder preguntar dubtes a l'autora sobre el llibre. Esperança ens va parlar del treball que havien fet ella i la seva companya per a escriure el llibre, perquè es deia així, sobre els personatges, i la seva experiència pròpia del tancament. També vam comptar amb la presència dels mestres del departament de valencià que ens van explicar coses sobre la Primavera Literaria i ens van repartir el Badallet, en el que apareixien les nostres ressenyes. Va ser una activitat molt productiva, tant per conéixer l'autora, com per fer una activitat diferent a estar tancats a classe, i així que ens interesen més. El lloc era molt bonic, però també vam patir molta calor i haguera estat millor en un lloc tancat o amb ombra, també les formigues destorbaven. Però em va parèixer una bona activitat i espere que es repetisca molts més anys.

 27. Ahir, 23 d'abril, commemoraven el dia del llibre i al nostre centre el L'IES Àlvaro Falomir es va fer la divuitena Primavera Literària. Aquesta vegada va vindre Esperança camps una de les dues escriptores del llibre vertigen, un llibre polèmic que parla sobre el tancament de canal nou però amb un assumpte de fatxes per mig . Esperança ens va dir això ho van fer perquè la ferida del tancament estava oberta i no volien fer negoci amb el sofriment de pel tancament per això ni el final era sobre canal nou sinó amb els fatxes . Jo vaig preguntar la seua opinió sobre si li agradaria que torn arnaren a obrir un nou canal public en valencià. També va comentar que en canal nou era un canal molt controlat per la direcció de la generalitat i és encalçava molt la persona que està en el govern. A més no es parlava de les coses importants. Els periodistes que es manifestaven per al que passava en el canal els castigaven en fer les coses menys importants. Pense que la primavera va estar bé i hauria de fer-se sempre pera que totes les generacions gaudisquen d'aquesta experiència en requeridora.

 28. La Primavera Literària XVIII

  El 23 d'abril vam celebrar la XVIII primavera literària al nostre institut a la qual va vindre una de les autores de Vertigen, Esperança Camps. Anaven a vindre les dues autores però per assumpte de treball no va poder assistir Empar Marco.

  La primavera començà amb una petita introducció feta per Josep Miquel Ribes, que contà el motiu pel qual fèiem aquesta celebració i el seu origen. Després va ser el torn d'Esperança.

  Quan parlà Esperança, tots vam ser un i vam escoltar la seua història. Va contar les seues experiències tant quan van tancar Canal 9 com quan va escriure el llibre amb Empar. Li vam fer a muntó preguntes entre tots i ella amb sinceritat va respondre a tots.

  Personalment em va a agradar molt aquesta experiència perquè és una altra forma d'aprendre literatura i de conèixer el món del meu voltant.

  Done gràcies per l'experiència.

 29. L'anterior dia 23 d'abril, vam celebrar la primavera literària en el nostre institut Ies Alvaro Falomir per honrar la mort dels autors reconeguts com Shakespeare, Cervantes, Josep Pla i Gerard Vergés.

  Vam gaudir d'una de les dues autores del llibre "Vertigen", desgraciadament Empar Marco no va poder assistir per motius de treball però la seua companya Esperança Camps ens va parlar i explicar perfectament aquest llibre. Aquelles persones que van voler fer-li alguna pregunta, Esperança va contestar amb simpatia i amablessa.

  Va ser un dia fenomenal, els companys tenien molt interès en escoltar-la, va ser molt interessant i estem desitjant que siga la pròxima primavera literària.

 30. El 23 d'abril va ser triat com "El dia del llibre" perquè coincideix amb la defunció de Miguel de Cervantes, William Shakespeare, Josep Pla, Gerard Vergés i l'Inca Garcilaso de la Vega en la mateixa data. Aquest dia, en l'institut celebrem La Primavera Literària. Va vindre una de les autores del llibre que ens vam haver de llegir, Esperança Camps, però Empar Marco no va poder vindre per problemes de treball. Les dues juntes, una aportant la realitat i una altra aportant la ficció van escriure Vertigen. Esperança ens va explicar com van fer les dues el llibre, perquè ho van escriure, com es van sentir després del tancament de Canal 9, etc. Aquest dia em va semblar molt interessant perquè vam ser al jardí de l'institut i ens vam estar aquí dues hores en la natura, també tènia moltes preguntes sobre el llibre, i me les va contestar totes. Mai havia conegut una autora d'un llibre i aquest dia va ser la primera vegada.

 31. El dia 23 d'abril vam anar a la trobada del Dia del Llibre, en un jardí del nostre institut. Va ser molt necessari fer-ho, perque així podíem aclarir els nostres dubtes.
  Esperança Camps va vindre i ens va respondre a totes les preguntes que li vam fer (de política, socials…etc) i ens va obrir els ulls…Va estar bé i agradable, encara que feia molt de sol i ens vam cremar bastant. Hauria estat millor si, en la meua opinió, fós mes interessant i de la nostra edat.
  Ens vam repartir un punt de lectura i una revista" el Badallet", feta per el nostre alumnat i gestionada per els nostres professors.

 32. La Primavera Literària XVIII.
  Va vindre una de les autores del llibre Vertigen, Esperança Camps. L'altra autora no va poder assistir per causa de problemes al treball, però això no significava que aquell dia deixés de ser especial.
  Tots estaven molt sorpresos en vore que simpàtica era Esperança, ja que diuen que els escriptors sempre estan submergits al seu món però era tot el contrari. Vam quedar molt sorpresos en vore el ''Badallet'', jo per exemple no havia vist mai aquest ''Badallet'' i em vaig quedar molt sorprés en vore tots els comentaris de tots els meus companys, tant de quart o de batxiller. Es veu que tant els meus companys com jo ens va agradar molt aquest llibre… Esperança al costat del nostre professor de llatí, Josep Miquel, ens va explicar la història i el per què el 23 d'abril era el Dia del Llibre. Esperança ens va explicar com va començar tot, com es van conéixer, com van començar a escriure el llibre juntes i com es van repartir el treball. Ens va dir explicar també com funcionava i perquè van tancar RTVV i totes les maleses que van fer els superiors i els que dirigien aquesta cadena pública.
  També ens va deixar fer-li preguntes sobre el llibre o sobre ella, i molts companys li van preguntar coses molt interessants. Finalment es va quedar per a signar llibres i fer-se fotos amb alguns companys.
  Jo em vaig sentir molt bé i també el lloc on vam estar, el jardí de l'institut, perfecte per aquest esdeveniment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt