Pa negre. Sinopsis i comentaris

La pel·lícula, Pa negre, tracta sobre els anys de la postguerra a Catalunya. Andreu, descobreix dos cadàvers, d’un pare i del seu fill, i les autoritats decideixen cargar-li les morts a son pare, però ell decideix ajudar-lo. Andreu comença a desenvolupar una actitud poc pròpia d’un xiquet de la seva edat.
Respecte a la repercussió mediàtica d’aquesta pel·lícula, els va portar als Premis Goya, guanyant el Goya a millor pel·lícula, a millor director i a millor actor protagonista d’entre altres. També, Pa negre, ha estat present en els Premis Gaudí, guanyant els premis de millor pel·lícula el llengua catalana, millor direcció, millor guió, entre altres premis. També aquesta pel·lícual, ha rebut varies nominacions com: La Conquilla d’Or en el Festiva Internacional de Cinema de Sant Sebastià i millor interpretació masculina principal per Francesc Colomer en els III Premis Gaudí. Parlant de la crítica, es positiva perquè aquesta pel·lícula reflectix molt bé els anys durs de postguerra i a més a més també es un clar exemple de cinema en Català, es revela com un perfecte exponent de cine nou. Pablo Trigueros

 I, a més, haver estat triada per representar el cinema estatal als Óscar de Hollywwod.

Andreu troba el cadàver d’un home i el seu fill en el bosc en els anys de la postguerra rural catalana i culpen el seu pare. Durant la pel·lícula li succeïxen aventures inesperades que haurà de resoldre i també descobrirà coses noves. Andreu tractarà de lluitar contra una societat adulta repleta de mentides…

 Crec que la pel·lícula ha sigut molt interessant. El que li fan al seu pare no em pareix correcte perquè no se sap si ha sigut ell, l’actitud d’Andreu per a mi no ha estat la correcta perquè sa mare li ha donat tot i després renúncia a ella. Però el que no m’ha agradat ha sigut el final perquè et deixa amb la intriga i haguera estatmillor si haguera acabat amb un final tancat.Javi Alarcón

Ben tancat és el final, potser massa!

Andreu era un jove que va créixer en l’ època de la postguerra i pertany al ban dels perdedors.
Al seu pare el van acusar, tancar i matar per ser acusat d’un crimen que no ha comés. La seua mare es veu obligada a treballar en una fàbrica per a poder mantindre al seu fill i a ella mateixa. Andreu ha de viure amb els familiars de la seua mare perquè ella treballa però amb el temps començarà a viure amb els amos que no tenien fills i Andreu començarà a rebutjar a la seua família per totes les mentires que li van dir per a protegir-lo.

Pa Negre és una molt bona pel·lícula però amb un final molt tràgic i inapropiat segons els meus gustos. Deurien de traure una segona part en la que explique qui és Pitoriu per que això no s’acaba de entendre molt bé. També saber si el seu pare, és a dir, el pare de Andreu era realment culpable de la mort d’aquell home i xiquet, si l’han jutjat malament o realment tenia la culpa. Crec que realment el que havia ocorregut és que el seu pare ha matat a aquell home per què els seus amos el van a obligar però també crec que podia fer una altra cosa per a no matar-los, és a dir, que tenia una altra solució però ha agafat aquella per a que amb el temps puga amenaçar als seus amos amb delatar-los si no cria al seu fill.
Però de totes formes encara que ell haja matat a aquelles persones això no vol dir que a el li deurien de matar… Personalment, pense que matar a les persones per a castigar-les no em pareix molt bé.
En conclusió, espere que traguen una segona part de la pel·lícula en la que explique millor el que ha ocorregut i amb un final millor. Lorena Micula

 Pa Negre II amb les solucions d’allò que no enteníem

Va passar en Catalunya al anys de la postguerra. Andreu era un xiquet d’una família pobra. Un dia caminant pel bosc es va topetar dos cosos morts. Havia sigut un assassinat i culparen son pare perquè li queia malament a l’alcalde. A l’Andreu li comencen a passar coses que no entén, com la sexualitat, el que son pare fóra l’assassí, el Pitorriu..,

M’ha agradat, És dura, perquè en aquells anys no és com ara. En aquells anys allò era una dictadura. Ahí no pagava el roí per roí, ahí pagava just per pecador. Si li queia malament a l’alcalde el mataven i avant. Tant els feia que fóra o no el culpable. Andreu es normal que es comporte així, perquè a la seua edat no hauria de patir tant. I veu com l’alcalde vol forçar sa mare; la seua cosina vol que aprenga a cardar… ell no entén res. Creu en angels i dimonis. Creu que son pare és el roí perquè la viuda li calfa el cap tot dient-li que son pare era un assassí. Ell no creu ja en ningú. Per a la seua edat això no ho hauria de viure.

Els xiquets d’ara no es preocupen de res! Només dels seus estudis! M’agrada però falta més final, m’he quedat amb ganes de més! Amanda Granell

Et recorde, Amanda,… que el final és agre però rodó

Durant els durs anys de la postguerra, en una zona rural de Catalunya, un xiquet que es deia Andreu, troba un dia en el bosc els cadàvers d’un home i el seu fill. L’alcalde sospitava que el que els havia matat era el pare d’Andreu. Aleshores, es produeix en Andreu una consciència moral que s’oposa a la mentira, instrument del món dels adults, i arriba a negar a sa mare.
M’ha paregut prou interessant, perquè durant tota la película et conta com vivien en els temps de la postguerra i les dificultats que tenien en la seua vida, i la forma de jutjar algú sense tindre proves contra ell, només perquè li queia mal a l’alcalde. En general es una pel.lícula molt ben feta, perquè explica el fet que vivien en una casa que no pertanyia a ells sinó als amos. A més, explica la vida plena de mentires que tenia Andreu, i tot per a que ell puguera traure profit a la seua vida i no acabar com els seus pares, pobres i treballant per a altres persones.Víctor Blanch

Un dia un xiquet de una família pobra és testimoni d’un assassinat d’un home I del seu fill. Andreu dóna part als seus pares i a la guàrdia civil. L’alcalde sospita del pare d’Andreu que ha de fugir a França per a protegir-se de la guàrdia civil. Andreu se’n va a viure amb la seua àvia, les seues ties I els seus cosins.
El xiquet viu les mentires que li diuen els grans i la seua imaginació li juga males passades. La història mostra que no totes les històries acaben amb un final feliç.

La pel·lícula m’ha paregut molt interessant i ben feta, mostra com era la vida de la gent pobre que havia de menjar el pa negre mentre els rics tenien tota mena de luxes. La situació de la família d’Andreu és molt injusta igual que la forma de jutjar a la gent sols perquè tenen uns ideals diferents als altres. Per una altra part he observat que hi havia gent que parlava en dialectes diferents del català i li donava com més vida a la pel·lícula.
El final ha estat be però hi ha coses que es queden sense esbrinar. Alejandro Ocaña

Pa negre tracta d´un xiquet que rep molta informació que ell desconeixia i té problemes per assimilar-la tota ja que quasi tot és mentida. A causa de totes les mentides que rep rebutja i renega de la seva família. Javi Llop

Nyàs concissió!

L’acció té lloc durant els anys immeditament posteriors a la Guerra Civil, en un poble de muntanya. El protagonista és Andreu, un xiquet de classe humil, fill d’un destacat home d’esquerres, ara represaliat per pertànyer al ban dels perdedors. En el bosc, el xic descobreix dos morts, casualment durant un passeig pel bosc. Pareix que no han caigut accidentalment pel barranc, sinó que han sigut assassinats.

M’ha agradat. Allò que no m’ha paregut molt bé ha sigut quan Andreu renega de la seua mare. El problema que ha tingut la pel·licula és el català que parlen els personatges  ja que el autor juga amb el dialecte de la zona. Jaime Muñoz

Tot i la dificultat en la comprensió dialectal, és un element que enriqueix el film

L’Andreu és un xiquet que viu a Catalunya durant els temps de la immediata postguerra, quan Espanya en general és un país en desequilibri. Hi ha forta contradicció d’ideals en la qual uns recolzen el bàndol dels vencedors, és a dir, la dictadura de Franco, mentre que els altres no volen canviar els seus ideals, el bàndol dels republicans. En la hisòria es veu com l’Andreu perd la seua innocència d’una manera repentina i se n’adona que el món està replet de mentides i d’enganys, que tot el mon té alguna cosa que amagar i arriba un moment que no sap que creure, per tant, les circumstàncies que viu el xiquet fan que canvie la seua personalitat i ”el monstre” que el xiquet porta din seu isca fent que el xiquet renuncie a la seua vida i família. Byron Gabarri 
Publicacions creat 891

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt