Dos curts: ‘Mi tío Paco’ i ‘Con lengua’

 

CON LENGUA

 

El curt transcorre en un hospital on Diana, una xiqueta de catorze anys, es troba al quiròfan amb  Javier, un infermer en pràctiques que està preparant-la per a  l’operació. Diana està molt preocupada i intranquil·la i li diu a Javier que té ganes d’anar al bany. ..
Un curt amb un final i diferents interpretacions. Eixa és la part bona i la dolenta del curt. Per una part és bona perquè té una lliure interpretació i cadascú pot imaginar-se el final con vullga, però això també fa que la història puga parèixer buida i sense gràcia. Tamara Gómez

Una xiqueta de 14 anys,Júlia,es troba en un quiròfan preparada per ser operada. Júlia, vol anar a pixar i Javier, el metge, l’acompanya. Quan entra al bany es mira a l’espill i després tanca amb canedat i no vol eixir. El metge negocia amb ella per a què isca del bany. Júlia li diu que si no li dóna un bes amb llengua no obrirà. Finalment, Javier cedeix i quan obri la besa. Júlia es tranquil.litza i ja no posa més impediments, es queda pensant en el bes esperant per ser operada.
M’ha agradat el curt perquè estava protagonitzat per un dels meus actor preferits, Paco León, i a més era còmic.A part, també m’agrada l’escenari on se situa l’acció, un quiròfan. El curt dura aproximadament 15 minuts i no necessiten més escenaris per a desenvolupar l’acció.L´únic que no m’ha agradat ha sigut la duració del curt comparat amb l’argument simple que té l’obra. Per tant no estic d’acord amb l’extensa duració del “curt”. Pablo Berbel


En aquest curt podem vore com un infermer conversa amb una noia en un quiròfan. La noia es diu Júlia i té 14 anys. A ella li extranya que ahi dins tinguen la ràdio posada, així que li demana a l’infermer anar al bany. Una vegada alli, no vol surtir, però canvia d’opinió al demanar-li a l’infermer un bes amb llengua no volia morir sense haver besat ningú, Javi, l’infermer accepta, així que torner a quiròfan. Seguidament li fiquen l’anestèsia a Júlia i abans d’adormir-se li pregunta el seu nom. Al principi m’ha paregut un poc liós perquè no sabia quin tema tractaven, però a mesura que passava el temps, m’ha anat agradant pel fet que deixa idees sense resoldre, com el “què passarà amb Júlia, morirà o només s’haura adormit? En resum, ha estat bé aquest curt!Laura Montalban

Tracta d’una xiqueta,  Diana, de 14 anys  que s’ha d’operar. Durant tot el curt ens transmet una imatge de preocupació. Paco León, Javier al curt, interpreta un infermer en pràctiques que l’ha de preparar per a l’operació. Els fets es produeixen en un hospital i sols canvia d’escena una vegada durant el que ocorre al bany.

El final ens deixa reflexionar a cadascú sobre el que pot estar pensant ella, potser diferents persones puguen opinar coses diferents alguna es pot posar en el paper de la pacient que es preocupa per l’operació o tal vegada podem posar-nos en el paper de una persona que ha experimentat una cosa nova.

Aquest curt és molt diferent a l’altre, és mes seriós i ens deixa un final obert que crec que està molt bé, encara que no m’agrada molt això. Quant als actors crec que ho han fet molt bé i pense que la historieta ha estat molt ben elaborada. Beatriz Hidalgo
Aquest curt ajuda a reflexionar, degut al dubte de la xica i pel significat de les últimes llàgrimes. Aquestes poden ser per la por a l´operació o per l´emoció del seu primer bes. Cristian Sánchez
Tracta d’una escena en l’hospital on van a operar a una jove, però abans de operar-la diu que vol anar al bany i com no vol operar-se es tanca amb forrellat. Per a sortir diu que vol un bes del metge. El que més m’ha cridat l’atenció ha sigut la condició que li ha ficat la xiqueta al metge per a eixir del bany. Sara Segura
Història d’una noia que s’ha d’operar i per la por li demana al infermer que si pot anar al servei. Aquest molt amable l’acompanya, però la noia decideix no sortir del servei fins que l’infermer no li done un peto amb llengua… Sara Kedar
El curt tracta d’una jove que esta preparant-se per a entrar a quiròfan. Quan falten minuts per a entrar, a la jove li entra la por i es tanca al bany. El metge tracta de converncer-la per a que ixca i la jove demana a canvi un bes d’ell ‘amb llengua’.
M’ha cridat molt la atencio l’actitud de la jove perquè és molt original que demane el petó del metge. Belén Morillas

En l’hospital, amb un ambient molt solitari i que dona por, una xiqueta de 14 anys te que operar-se i aleshores en aquelles moments et passa tots els records de la vida per el cap. Sergiu

El curt transcorre en un quiròfan. Solament hi ha dues persones, el metge, Javier, i la pacient que està apunt de ser operada, una jove de 14 anys anomenada Júlia. Ella, abans que l’anestesiïn, demana anar al bany, el metge li diu que es done pressa. Ella es tanca dins amb pestell i Javier intenta convèncer-la per a que isca, però ella solament sortirà amb una condició: li ha de fer un petó amb llengua. Javier accepta i li’l dóna. Ella torna a la llitera i es veu com es derramen unes llàgrimes. Doble interpretació: plora pel petó o per por de ser operada? Interpreta-ho com vulgues. Jesús Albiol

A la ràdio parlaven de ‘Lolita’, el llibre de Nabokov, el film de Kubrick…

L’infermer en pràctiques, als ulls d’alguns, esdevé metge en un tres i no res.

 

MI TÍO PACO

El curt ens situa en els anys 70 i té com a protagonistes a Kiko i al seu oncle Paco.Els dos es troben en la platja, Paco li diu al seu nebot que li dóna 5 duros si li toca el cul de part seua a una xica que portava un banyador roig. Kiko es dirigeix cap a la xica, però just en eixe moment es creuen pel camí unes quantes persones i es desorienta, i li toca el cul a una dona vella que li sonriu al tío Paco, mentre aquest disimula.Després li diu que li toque el cul a una guiri, aquesta vegada no s’equivoca i el tio Paco es pren unes cerveses amb la xica.A continuació li torna a dir que li tocara el cul a una xica, però aquesta tenia novio i el tio Paco es porta una pallisa.

Més tard, Kiko veu a una xica de la qual s’enamora, agafa 2 cerveses i va corrent cap a la xica, pero se n’adona que té parella i es deprimeix. Quan el tio es dóna compte que havia perdut al seu nebot i comença a buscar-lo. Finalment el troba i veu com es xoca amb un home. Kiko li diu que va de part del seu tío Paco, i quan l’home li pregunta qui és, assenyala a un altre. El seu oncle Paco, mira al seu nebot, i els dos s’enriuen.
Aquest curt m’ha agradat bastant perquè no dura molt i per al poc que dura té unes quantes escenes gracioses. El millor ha sigut la primera escena quan confon a una jove amb una dona vella perquè les dos vestien de roig.  Pablo Berbel

 

El curt narra una història de principis dels anys 70 en una platja del sud d’Espanya. Paco, és un picaflor i s’aprofita del seu nebot per a poder lligar amb les xiques que li agraden. A canvi, Paco li dóna unes monedes. Però eixe pla no sempre sortirà com ells volen.Una història amb to humorístic  i amb una estructura semblant als acudits. El seu final capgirat és el que li dóna la gràcia al curt i fa que siga entretingut i agradable de vore.
Tamara Gómez

Aquest curt te lloc a principis dels setanta i es humorístic. Ens conta la història d’un xiquet que va a la platja amb son tio que per mitja del xiquet i oferint- li diners aconsegueix lligar amb les xiques que li agraden, encara que això no sempre té l’èxit que li agradaria i en una d’eixes experiències surt malferit. Quan el xiquet desapareix i veu que fa coses que no toquen s’en adona de que el que esta fent no està bé.

Pense que te molt mes d’humor que l’altre i la música en moltes ocasions acompanya el que estem veient. Els dos curts són molt diferents.Beatriz Hidalgo

 

Situat als anys setanta, hi apareixen dos personatges principals; l´oncle Paco i el nebot. Paco mana al xiquet tocar el cul a les xiques boniques de la platja i dir-los que va de la seua part, com una estratègia per a lligar.  A canvi d´açò li dona un poc de diners. De vegades les coses no surten bé, però.
Aquest curt em pareix molt original ja que està adaptat a les costums, el vestuari i la moneda dels anys setanta. També em pareix divertit perque hi ha algunes escenes divertides, com quan el xiquet s´equivoca de dona.Cristian Sánchez

Tracta d’un xiquet que està amb el seu oncle en la platja i cada vegada que passa una dona que a l’oncle li agrada… El que més m’ha cridat l’atenció ha sigut el final, que el xiquet ha sigut molt llest i ha sabut respondre bé per a defendre el seu oncle. Sara Segura

Aquet curt ens narra la història d’un noi quan era petit i anava a la platja amb son tio Paco…(.) Després d’uns dies amb la mateix tècnica i amb moltes equivocacions, el tio Paco sense voler es dorm en l’hamaca que sempre ficava a al la vora de la platja i en despertar-se se n’adona que el seu nebot no hi és i es posa a buscar-lo. Sara Kedar

Tot comença un dia de platja, un noi de curta edat, 6 o7 anys, i el seu oncle, Paco. Aquest anava a la platja per vore si podia lligar amb alguna dona, i s’aprofitava del seu nebot per fer-ho. Com és d’esperar no sempre surt bé i algun dia es porta unes quantes bofetades a casa d’algun home, però ell seguia insistint. Així que de tant vore el xiquet a l’oncle fer el que feia, ell va apendre i va començar a fer-ho Laura Montalban
En l’estiu dels anys 70, un home utilitza noves practiques de lligar amb el seu nebot. A vegades li sortix bé pero altres… Sergiu

Aquest curt se situa a principis dels anys 70 en una platja. L’oncle Paco i el seu nebot Kiko tenen un acord: Paco li donarà unes monedes a Kiko a canvi que aquest li toqui el cul a les noies que li agraden de la seva part, i aconseguir d’aquesta manera lligar. Però no sempre surt bé, doncs una vegada la noia tenia novio. El final és inesperat i et fa somriure, doncs no t’ho esperes. Humor en forma de curt. Jesús Albiol

Potser caldria parlar de les cançons que hi surten

Publicacions creat 877

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt