Àgora

A Àgora es tracten molts temes, i tots diferents però relacionats entre ells. Un dels temes que tracta la pel·lícula és l’engany de diferents formes, per exemple quan el cap dels cristians fa creure a la gent que és capaç d’atravessar el foc sense cremar-se gràcies a l’ajuda de Dèu, o quan l’home és recitant diferents capítols de la Bíblia utilitzant-los al seu favor per a criticar a les dones i les robes cares quan ell és el primer que va vestit d’eixa forma. Un altre tema a tractar és el no-dret a pensar i a trobar noves respostes, i més si qui ho fa és una dona, en aquesta ocasió, Hipatia, qui defén fins la mort la filosofia i el dret i deure de les persones a fer-nos preguntes i intentar trobar una resposta per a elles. El problema és que era neutra, no es posava de part de ningú en concret, ella volia ser lliure d’elegir què creure i què no creure, que ningú l’obligara a fer-ho. A més trobem l’amor des de diferents perspectives, la d’Hipatia, que no vol unir-se amb cap home perquè hauria de deixar de costat la seua vida, ensenyar; la de Davo, que enamorat de la seua ama, ha de veure des de lluny com ella ni tan sols el mira com alguna cosa més que a un esclau, i encara que en un primer moment la deixa de costat degut a les seues creences, al final demostra que la vol de veritat, oferint-li una mort molt més tranquil.la i menys dolorosa que la que li oferien la resta.

La pel·lícula dóna moltes ensenyances i no sols respecte a com hem anat descobrint les persones el funcionament de la Terra sinò també que les creences religioses o culturals d’una persona no la fan diferent dels demés i que hem de conviure i respectar-nos tots. En aquest film es demostra el gran poder del que gaudeix l’església encara en la nostra societat, fent i desfent com i quan vol. No van ser capaços d’acceptar els pensaments d’una dona ni tan sols d’acceptar els pensaments d’altres persones si eres diferents a les seues, i es van perdre moltes coses..però, perquè la culpa de tot cau sobre aquesta dona quan ella és quasi l’única capaç de creure en un acord, en la pau, en ser tots germans, i encara així la culpen i castiguen com si fóra molt més que un assassí, com si fóra una terrorista… Està clar que no eren justos, però la meua pregunta és… I ara… som justos? Ho hem aconseguit? Jo crec que no. Nerea Hernàndez

La pelicula em va semblar molt bona. Tracta molts temes diferents que són força interessants. Un dels temes és la diferència entre religions i la incapacitat que tenien per viure dues religions en pau. Com s’utilitza l’engany per “menjar el cap” a la gent, i com ultilizen la ignorància i misèria de la gent a favor d’uns pocs, em fa pensar que utilitzen el tema de la religió com a excusa per arribar al poder. També tracta un tema que al llarg de la pel.licula esta una mica submergit, que és l’amor. L’amor que sent Davo per la seva ama Hipatia i no és fins al final quan es manifesta aquest amor que tenien tots dos. També es tracta el tema de l’astronomia i tots els descobriments que anava fent Hipatia. Em va agradar bastant, per la varietat de temes que es tracten i que alguns, avui en dia, també formen part de la nostra actualitat. Míriam Ouskir
Aquesta pel·lícula mostra diversos temes. Un d’ells és la religió, la importància que té déu per als cristians. Un altre tema és el no poder tindre dret a descobrir noves coses o a tindre nous pensaments. Per això jutgen Hipatia, una filòsofa grega. Ella defensava poder descobrir nous pensaments a partir de la filosofía i això li va costar la mort. També es tracta el tema de l’amor. Hipatia no volia estar amb ningú home perque aixó li suposaria deixar al costat la seva filosofia i els seus descobriments, però només amb la seva mort se n’adona que Davo, un dels seus esclaus, l’estimava. Belén
Tracta sobre la vida dels cristians (parabolans) pagans i jueus en l’Alexandria del segle IV després de Crist. L’acció transcorre a l’àgora, espai obert on apareix el comerç, la cultura, la política i la vida social. Ens conta la història d’Hipatia, filòsofa i astrònoma entregada a la filosofia i incapaç d’estimar.
L’opinió que tinc sobre aquesta pel·lícula és que el  món no sempre ha estat vinculat a la idea que tenim actualment de l’univers i els que creien que el centre de tot era la terra (geocentrisme). També ens conta que les creences religioses de cada persona no tenen perque influir en la manera de conviure. Hem de respectar-nos tots. Ens mostra el poder que pot excercir l’església i sobretot el que poden fer amb les dones culpabilitzant-les. En aquella societat la gent no era masa justa però en aquesta encara segueixen havent moltes injusticies . Beatriz

Àgora és un pel.lícula que mostra que la religiositat i la ciència no eren molt amigues que diguem ja que els parabolans volien destruir tota la ciència que hi havia perquè creien en Déu i era l´única cosa que els importava, però els científics i en especial Hipatia, que es una dona especial que estava dedicada únicament a la ciència, intentava estudiar i investigar la creació de l´univers o cosmos. Era una dona especial perquè en aquella època les dones no tenien dret a res i per tant que una dona puguera estudiar i ensenyar no era gens normal per no dir impossible en aquell temps. Un personatge important es Davo, un esclau d’Hipatia que l´allibera després que els parabolans s’apoderen d´on s´estudiava. Ell s´uneix als cristians i no es tornen a vore fins que van a per Hipatia. Una de les coses que més m´han cridat l´atenció a estat quan Hipatia intenta explicar-li al seu esclau que la Terra no es el centre de tot i que la Terra gira al voltant del Sol, i per a poder explicar-li aquest fet utilitza el métode jardiner que és un métode que he estat utilitzant en dibuix tècnic.Lluís
Àgora és una pel·licula en què l’acció transcorre en l’Alexandria del segle V, una ciutat on convivien diverses religions, els pagans, jueus i cristians. Per altra banda, en astronomia encara es creia que la Terra era el centre de tot. La protagonista de la pel·licula, Hipatia,  era una dona no religiosa i dedicada exclusivament a la ciència, estudiarà com el sol és el centre del sitema solar. L’ascens del cristianisme com a principal  religió i la manipulació de la biblia condenaran Hipatia i la seva  investigació…Ángel
En la pel·licula d’Àgora aparixen diferents critiques socials, pero sobretot destaca la política religiosa. Podem observar 3 religions: cristians, jueus i pagans (persones que creuen en diversos deus). Els cristians decideixen cremar la biblioteca de la ciutat per acabar amb la ciència. Els cristians van invair la ciutat dels pagans i aquestos hauran de batejar-se en la fe cristiana. Finalment, el poder de la religió es representa amb l’assassinat d’una dona, molt intel·ligent…Cristian
Al segle IV,  a Alexandria, Egipte i l’imperi Romà pateixen diverses revoltes religioses al carrer que provoquen un nivell molt violent de discussió, arribant a la valuosa biblioteca d’aquell lloc. Hipatia, astrònoma i mestra, intenta salvar tota la saviesa dels seus llibres amb els seus deixebles. Paral·lelament compta també la història de Davo, que era criat d’Hipatia però acabarà sent seguidor dels cristians. Aquest criat junt amb Orestes, lluiten per l’amor de la seua professora Hipatia. Però aquest criat no sap si lluitar per l’amor en secret de la seua ama o unir-se a l’imparable exèrcit cristià. Ocorren coses insospitades que em van deixar bocabadat per les decisions errònies o encertades del jove Davo, i per això recomane vore aquesta pel·lícula tan interesant. Dani Lema

Publicacions creat 836

One thought on “Àgora

  1. És curiós com han quedat reminiscències d'aquella religiositat bíblica en el nom d'alguns dels nostres crítics: Ángel, Belén, Cristian… i conste que ho diu Jesús!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt