NINGÚ NO HO SAP


Aquesta imatge d’una mare amb els fills veient la televisió, tan quotidiana, és una excepció en aquest film on els menuts han de tirar endavant sense cap adult que se’n faça càrrec, sense cap possiblitat d’anar a l’escola o jugar al carrer. 

L’alumnat de 2n d’ESO ens oferirà unes opinions sobre aquesta història basada, dissortadament, en uns fets reals.

FITXA TÈCNICA
TÍTOL ORIGINAL: Daremo Shiranai          ANY: 2004     PAÍS: Japó
DIRECCIÓ:  Hirokazu Koreeda         GUIÓ: Hirokazu Koreeda
MÚSICA: Gontiti               FOTOGRAFIA: Yutaka  Yamazaki
REPARTIMENT:  Yuga Yagira (Akira), Ayu Kitaura (Kyoko) You (Keiko, la mare)
PRODUCCIÓ:  Hirokazu Koreeda        
PREMIS: (2004) Millor actor (Yuga Yagira) a Cannes. Millor pel.lícula i m illor director en Blue Ribbon Awards
GÈNERE:Drama. Humanitat i maltracte infantil.

Akira, per a mi es un bon germà perquè tot el que fa pels seus germans em pareix bé. Perquè la mare, per molt que volguera tindre un nuvi, no tenia dret a abandonar-los i oblidar-se d’ells. Quan Yuki es mor, m’agrada molt que Akira volgué complir el seu desig de vore els avions. No m’agrada que Kyoko va haver de donar-li els seus diners per al seu piano, el germà major va haver de madurar a la força per les circumstàncies que estaven vivint, ja quasi no tenien diners per a res. Havien de mendicar pel carrer, rentar la roba a la font d’un parc. Després apareix una altra xiqueta, Suki que el volia ajudar, però a ell no li agrada com creu que ha aconseguit els diners. Sebastián 2nA

M’ha sorprés el que li ocorre a la xiqueta menuda.  Una amiga del germà major i ell la van posar en una maleta i la van portar a l’aeroport a enterrar-la perquè ella volia vore un avio. I van seguir endavant amb l’amiga que té i els germans.Julen 2nA

Aquesta pel·lícula tracta d’una mare que lloga un pis i porta tres dels seus fills amagats i no els porta a l’escola. El seu fill major Akira és el que cuida a la família, i la seua mare els abandona i han de sobreviure quasi sense diners. Quan ja no tenen diners els tallen l’aigua la llum i no podien pagar el lloguer. Akira té amics però son roïns i roben en la tenda. Després ja no va amb els amics i coneix una xica que els deixa diners i quan Yuki mor ella ajuda a Akira per poder anar en tren i soterrar-la al costat de l’aeroport. D’aquesta pel·lícula el que més m’ha sorprès és que una mare deixe sols als seus fills i que s’haja basat en una història real. També que es mora Yuki quan el germà major, Akira, estava jugant a beisbol, I que desprès la soterren al costat de l’aeroport sense dir res a ningú. Joel 2A

La pel·lícula tracta d’una mare que s’acaba de mudar a una casa. Als xiquets no els poden veure i els fica dins d’una maleta, sols saben que viu el xiquet major perquè veuen que es més responsable. Els xiquets no anaven al col.legi i ells volìen anar perquè volien aprendre. Però la mare no volìa que anaren, la mare treballava i els deixava quasi tot el dia a soles i ells no sabien per què, es pensaven que treballava. Però un dia la mare els va dir que se n’anava a treballar i passaven el dies i la mare no tornava i amb pocs diners per als quatre. Ningú del veïns sabia que estaven allí en la casa. Al cap del temps li van tallar la llum, l’aigua, no tenien menjar i la casa estava tota bruta, havien de rentar la roba en el parc. El xiquet major va explotar i va cridar a la mare, i va vore que tenia una família, i ells estaven en males condicions. La xiqueta xicoteta va caure de la cadira, va morir i la van soterrar. La mare ni ho sabia perquè ja tenia una altra família. Marina 2nA

Son quatre xiquets que viuen amb una mare d’amagat en un pis. Els xiquets no poden eixir a fora, menys el xic major perquè més d’un no poden viure en un pis. La mare es comporta com una xiqueta xicoteta, posa l’excusa d’anar-se’n a treballar i deixa abandonats els seus fills. Els deixa un poc de diners per a que compren aliments per a menjar i deixa al xic major que cuide dels seus germans. Es queden sense diners i Akira el xic major demana diners a cada un dels pares dels seus germans. Els van tallar l’aigua i l’electricitat, van a un parc per a buscar aigua i per a fer les seues necessitats. Akira coneix a una amiga que l’ajuda a cuidar i donar-los diners per a alimentar-se. Passen els dies i la xiqueta xicoteta cau d’una cadira i mor a l’instant, Akira i la seva amiga la van posar en una maleta i van anar a l’aeroport a soterrar-la perquè era el somni de la germana, veure els avions. Akira va continuar cuidant dels seus germans i no va dir-los que la seua mare els va abandonar. Ayelen 2nA

M’ha sorprès, sobretot quan he llegit la història real. També m’ha sorprés el xiquet major perquè ha de fer-ho tot, cuidar dels germans, anar a fer la compra, cuinar etc. És un xiquet molt madur i quasi no tè infància. I desprès està la mare, que és una dona molt infantil per a la seua edat. Els va deixar sols en el pis i  va anar dues vegades, desprès no va anar més, els va deixar diners i no va aparèixer més. I com és normal la casa estava plena de merda i vivien com animals. Pablo 2nA

La pel·lícula  m’ha impactat perquè no sé com la gent pot abandonar a quatre xiquets amb tan poquets diners (50.000 iens), però en la història real és més tràgica . En la realitat tot era més tràgic perquè la mare va passar d’ells com si foren una camisa vella, però finalment li van donar el que es mereixia a la mare per abandonar a 4 xiquets. Paula 2nA

Kyoko és unaa xiqueta menuda. Kyoko ajuda el seu germà major a cuidar als menuts. Ella vol anar a l’escola i aprendre amb classes de piano, però no pot anar perquè no té diners per a pagar l’escola privada. Kyoko s’encarrega de tindre la casa neta però arriba un punt en que ella ja no pot amb tot perquè el seu germà major sempre esta fora de casa i arriba molt tard. Kyoko encara té el somni de poder tocar el piano i aprendre coses. Kyoko no podia donar les seues opinions moltes vegades. Ella vol que la seua mare torne perquè tot fóra com abans. Ella li dóna al seu germà diners estalviats que portava ella per a comprar-se un piano. Li dóna els diners per a que compre menjar o per a que pague les factures. Susana 2nA

Aquesta pel·lícula tracta sobre una mare i quatre fills amb diferent pare. Per a que li llogara el pis va amagar als 3 fills més menuts perquè l’amo, si veia als xiquets que pogueren estorbar als veïns, no el llogava. La mare sempre estava fora de casa, ella deia que era per treball però sempre estava de festa i per a veure a la seua nova parella. Va prohibir als 3 fills menuts eixir de casa per si els veia el caser, sols podia eixir el major. Un dia la mare va deixar una carta i uns poquets diners per a que pogueren pagar les factures que li arribaren i per a alimentar-se. Els xiquets quan els van tallar la llum i l’aigua van haver de fer totes les seues necessitats en la font del parc. La xiqueta menuda va caure de una cadira i va morir, Akira i la seua amiga Saki van posar a la xiqueta en la maleta i la van portar a un lloc on passaven avions per a soterrar-la allí perquè a la xiqueta li feia molta il·lusió veure un avió però mai l’havien portat. Noelia 2nA

La pel·lícula tracta de quatre xiquets i la mare. Els xiquets són de quatre pares distints. La mare els va abandonar per a anar-se’n amb el seu nou novio. Els xiquets menuts no podien baixar si no baixaven d’amagat. La xiqueta menuda es va morir a causa d’una caiguda de la cadira. El seu germà major i la seva amiga la van soterrar en un aeroport perque a la xiqueta li agradavem molt els avions que era la seva il·lusió. Akira era el major del germans i ell era el que els cuidava, el que anava a comprar,etc. Cristian 2nA 


He conegut la realitat i m’ha paregut més forta que la pel-licula que vam vore nosaltres. Quan van arribar que ja no tenien diners per a comprar el menjar, havien de furtar del supermercat. Si jo fos la mare no m’atrevia a abandonar-los. Això demostra que la mare no volia als seus fills. Saki és una amiga enamorada d’Akira, i ella li ajudava a les seues coses de casa com per exemple deixar-li diners o cuidar dels seus germans. Estava sempre disposada a ajudar-los. Quan tots els germans se’n van anar de casa ella se’n va anar amb ells. Jo si fos la policia no li tornava la custòdia dels fills a la mare.Miguel 2nA


Publicacions creat 885

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt