LA QUINCEAÑERA

Com que l’alumnat de VALENCIÀ: LLENGUA I IMATGE també ha volgut veure el fim, afegim els seus comentaris i actualitzem la pàgina que ja va encetar l’alumnat de 2n d’ESO.

La Quinceañera, una càrrega de sentiments i d’amors dubtosos i incompresos.
Des del punt de vista lingüístic, són una família d’immigrants que es traslladen a USA i per qüestions socials, han d’aprendre una altre idioma, l’anglés. Els fills ja parlen sols l’anglés, però els més majors, conserven també l’espanyol, i de vegades barrejaven l’anglés i l’espanyol (espanglish), però normalment parlaven l’anglés com a llengua principal.
Magdalena, pertany a una familia, que per damunt de tot és religiosa, i el seu pare, vol que celebre la seua festa i que siga una cerimònia religiosa, i no basada en els aspectes materials. Quan ella es queda embarassada, el seu pare, al principi pensa que la seua filla fa l’amor amb Herman, però després es donen compte de que no va haver penetració, i el seu pare, d’alguna manera es creu que la seua filla és una mena de verge, i que ha sigut enviada per déu. En definitiva, aquest film reflexa molts aspectes de la vida, entre ells la sexualitat elegida per cada indivídu, la influència de la llengua pròpia en el lloc on viuen i la vida de persones, que elegeixen viure d’una altra manera que les seues famílies. Pablo Trigueros


En la pel·lícula Quinceañera els personatges són emigrants d’origen mexicà i parlen espanyol. La nova generació de mexicans, però, ja  parla anglés. Comença en la festa d’una noia on es presenten als personatges. Al principi es pot veure que Magdalena, la protagonista, tenia una relació amb Herman, també es pot veure l’odi que sent la família per Carlos, un cosí de Magdalena que fou rebutjat pels seus pares i familiars menys per son tio que viu amb ell. El pare de Magdalena és un pastor protestant molt conservador, la família de la protagonista no tenen molts diners. Els problemes comencen quan Magdalena queda embarassada sent verge però el seu pare no la creu i la tira de casa. Viu amb el seu avi i el seu cosí Carlos, que tenen també els seus propis problemes. La pel·lícula es molt interessant per que tracta en part sobre la immigració llatina a Amèrica i com se van perdent els costums dels avis, inclós l’idioma. Alejandro Ocaña

Quinceañera és una bona pel.lícula perquè es poden observar les tradicions i la forma de vida de la gent estadounidense d’origen mexicà i narra la historia d’una xica, Magdalena, que és rebutjada pels seus pares al quedar-se embarassada, encara que continua sent verge. També apareix Carlos, el seu cosí, que també és rebutjat per la societat, el que el fa fer-se gai, perquè els únics que l’accepten són els dos veïns, però al final es casa amb Magdalena per a cuidar del seu fill. Javi Llop

L’aspecte que més m’ha impressionat és la religiositat excessiva del pare de Magdalena. Quan s’entera que està embarassada i no vol que visca amb ell perquè creu que es una deshonra per a la seua família i la xiqueta se’n va a casa del seu oncle Tomàs, amb ell també viu el seu cosí Carlos. Després, la seua parella la deixa a soles amb el seu fill en camí, però el seu cosí parla amb ella i s’ofereix a casar-se per a que el fill tinga un pare i portar-lo cap davant. Finalment, quan es mor el tio i la mare parla amb el pare, li diu que ha pogut ser un miracle i el pare fa les paus amb la filla. Andrea Gas

Aquest film és molt interessant per la seua raresa. Magdalena es queda embarassada del seu nuvi Herman, però ella no s’explica com s’ha pogut quedar  perquè  encara és verge. Com la seua família és molt humil el seu pare no accepta que ella estiga embarassada, ella s’explica que és verge però el seu pare no s’ho creu. Magdalena se’n va a viure a la casa del seu tio Tomàs amb el seu cosí Carlos. Son tioté una casa molt bonica plena de plantes però li envien una carta per fer-lo fora de la seua casa. Magdalena es posa a buscar noves cases però quan arriba a ddonar-li la notícia el troba mort. La mare de Magdalena la porta a la clínica de planificació familiar i en aquesta clínica li diuen que és veritat que ella és verge i no s’expliquen com s’ha pogut quedar embarassada, la seua mare li conta al seu pare que lo que ella dia era veritat i el seu pare la deixa viure en la seua casa.En el film es parlen dues llengües l’anglés (la gent jove) i el castellà (els vells).  Andrea Caro

El que més m’ha cridat l’atenció d’aquesta pel·lícula ha sigut l’actitud del pare de Magdalena, que per la religió rebutja la seua filla per quedar-se embarassada. No em pareix just que un pare abandone la seua filla quan més recolzament patern i matern li fa falta ja que està passant per una mala temporadana una edat tan crítica de l’adolescència. El pare l’acusa de no ser verge i haver fet l’amor amb Herman quan ella en realitat no ho havia fet  (del tot…) i per qüestions de la religió abandona la seua filla i la deixa fora de casa sense preocupar-se.El detall que més m’ha agradat ha sigut que el cosí de Magdalena, Carlos, vol casar-se amb ella ja que havia sigut abandonada pel pare del seu fill, però també pense que ho fa per què es sent abandonat ell també de la seua família i ademés es fa gai i fa l’amor amb els veïns per trobar recolzament en alguna persona, ja que es sent sol en un món tan gran.És una pel·lícula d’on es pot aprendre molt, molt educativa i realista ja que moltes xiquetes passen per això per la religiositat extrema de la seua família. Lorena Micula

A mi m’ha agradat molt però vaig a comentar en concret com rebutgen a Carlos i a Magdalena. Els pares de Carlos el rebutgen per ser gai i això està mal vist perquè per a ells es una deshonra, aleshores ell decideix anar-se’n a viure amb el seu tio perquè no l’importa. Els pares de Magdalena la rebutgen perquè es queda embarassada i pensen que va gitant-se amb tots i també se’n va a viure amb el seu tio. Però decideix anar al ginecòleg amb sa mare i el metge li diu que era molt estrany que estiguera embarassada perquè l’himen no estava trencat. Ho va dir a son pare i al final la creu.M’ha agradat molt perquè sempre passa alguna cosa i t’enganxa. M’ha cridat molt l’atenció el llenguatge que parlen, l’anglés i el castellà. Javi Alarcón 

En aquest film destaca el rebuig cap a les persones, i com se senten ells. També cal destacar de la pel·lícula l’idioma de les diverses generacions de les famílies llatino-americanes. La primera generació usa com a llenguatge el castellà, però la segona generació usa ja l’anglés. El rebuig que rep Carlos, el cosí de Magdalena, la protagonista, l’afecta molt, i fa que aprecie a qualsevol persona que el tracte bé, fins i tot es fa gai perquè la parella d’homosexuals el tracten com ell volia realment, però quan es dona compte que el traïcionen, s’enfada amb ells i els ratlla el cotxe. Carlos, des d’un punt de vista pareix que siga una persona que va barallant-se amb tots, però en veritat, es una persona amb un cor molt gran i que es preocupa per la seua família, sobre tot per son tio, al que li fan fora de la casa, i també per la seua cosina Magdalena, que com la seua parella la va deixar plantada quan es va adonar que estava embarassada, Carlos va decidir que cuidaria d’ella i del xiquet. Víctor Blanch

  “Quan s’acosten els 15 anys de Magdalena, la seva humil família es prepara per a la important quinceañera, una esplèndida celebració d’aniversari. Per ajudar amb les despeses, Magdalena és obligada a usar un vestit de segona mà i abandonar el seu somni d’arribar en una limusina. Però quan el seu pare descobreix que està embarassada i es nega a creure l’increïble, que encara és verge, Magdalena es muda amb el seu ancià Oncle Tomas, i l’ovella negra de la família, el seu cosí Carles. No obstant això, la seva recent trobada família aviat és posada a prova quan una inesperada crisi els intenta destrossar, i Magdalena aprèn el que realment significa créixer.”(Tret de Tematica.com per Paula)

La pel·lícula de Quinceañera té un valor que és: no sempre has de tindre diners per fer una festa, si et poden deixar coses millor que millor. La part que més em va agradar va ser quan Magdalena i l’avi es van a ficar a viure junts i compartien moltes coses junts. Paula 2nA

Aquesta pel·lícula tracta d’una xiqueta, Magdalena, que vol celebrar la seua festa de quinze anys, però no la pot fer com ella vol perquè la seua família no té molts diners. Després ella es queda embarassada de German i el seu pare la tira de casa. Ella se’n va a casa del seu tio on viu també un cosí. Ella diu que es verge però el seu pare no la creu. Després va al metge i li diu que és veritat, que es verge i el seu pare la deixa estar en casa. En acabant celebren la seua festa i li lloguen la limusina Hummer. La part que mes m’ha agradat és quan celebren la festa de Magdalena .Joel 2nA

Aquesta pel·lícula m’ha agradat perquè és una tradicció que es fa a hispanoamerica, quan les xiquetes fan 15 anys i els fan una festa molt important.  Noelia 2nA

La pel·licula m’ha agradat. Entre altres coses el que més ha sigut quan anaven en la limusina fent la festa. El que menys m’ha agradat ha sigut les relacions del cosí de Magdalena amb els homes. Pablo 2nA

Quinceañera es una tradició sudamericana que quan les xiques compleixen el 15 anys ho celebren amb una festa perquè es tornen dones. Magdalena va a complir els seus 15 i vol un nou vestit però els seus pares no tenen molts diners i volen que es pose el de la seua cosina. Ella no vol i els seus pares la tiren de casa perque es queda embarassada i se’n va a casa del seu oncle. Al seu cosí major li passa el mateix; el tiren de casa per la consumició de drogues i per la seua condició sexual. L’oncle es mor perque li volen furtar la casa i al final de tot Magdalena torna a casa dels seus pares. Sebastián 2nA

La Quinceañera  m’ha agradat molt perquè conta la història d’una xiqueta que cumplirà 15 anys en uns mesos i es queda embarassada. Son pare la tira de casa i se’n va a casa del seu tio on també viu el seu cosí  que el van expulsar de casa per ser gay.(?)A part d’estar molt entretinguda perque va cumplir 15 anys allí és una festa perquè els pares diuen que ja és major. Marina 2nA

Va de una xiqueta que vol fer la festa dels seus 15, però els seus pares no tenen diners i ella es queda embarassada del seu nuvi. Els seus pares la tiren de casa. Ella se’n va a viure a la casa del seu tio. Un xic major que fuma porros i es gay li va passar un poc el mateix, que el tiren de casa i se’n va a viure a la casa del seu tio con la seua cosina Magdalena.  Ayelen 2nA Aixo es un una xica que quan fa el quinze anys vol fer una gran festa, però el seu pare no vol pero no tenen massa diners.La xica es queda embarassada sense voler. La xica al final quan té els quinze anys, el seu pare i sa mare fan una gran festa. Miguel 2nA
Això és una família que quan algun familiar o filla cumpleix quinxe anys celebren una festa perque ja passen de ser xiquetes a dones. Jonathan 2nA

No m’ha agradat perquè era molt trista.Tracta d’una xica que vol celebrar la seua festa dels quinze anys. Però la seua família no té molts diners i pot fer una festa tant gran. Magdalena es va quedar enbarassada de German. Ell no li ho ha dit a la seua família que va a ser pare. Magdalena va a parlar amb la mare de German.

Quan es mor el tio, el pare de Magdalena li demana perdó perquè torne a casa.Susana 2nA 

La pel·lícula és molt interessant. A mi el que més m’ha agradat és quan estaven en la festa i va anar el germa i el pare li va pegar perque no volia que espatllara la festa de la seua germana. Julen 2nA

La pel·licula m´ha agradat perquè hem vist els costums d´hispanoamerica. La “Quinceañera” es una tradició que quan apleguen als 15 anys els fan una festa, i això vol dir que ja son dones. Als xiquets no els fan festa. Cristian 2nA 

No m’ha agradat gens perquè era molt avorrida i eren de coses que no l’interessen a ningú. El cosí era gay i ningú el volia en sa casa i la xica deia que estava embarassada… Al final van festejar la festa de “Quinceañera”.Juan Ignacio 2nA


Publicacions creat 881

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt