NI UN DE MENYS. Tots a costura!

Títol original:Yi ge dou bu neng shao 

Direcció: Zhang Yimou Guió: Shi Xiangsheng

Fotografia: Hou Yong Música: San Bao Repartiment: Wei Minzhi, Zhang Huike, Tian Zhenda, Gao Enman, Sun Zhimei, Feng Yuying, Li Fanfan

Producció: Guangxi Film Studio / Film Productions Asia Any: 1999

País: Xina Gènere: Drama Premis: 1999: Festival de Venecia: Lleó d’Or

Tot i semblar un film on passen poques coses, l’alumnat de 1r de Compensatòria l’ha vist a gust i en vol dir alguna cosa:

 

Wei a la ciutat. Zhang se’n va anar a la ciutat a treballar perquè sa mare estava malalta i el seu pare la va deixar. Aleshores, no tenien diners i Zhang se’n va anar i va deixar d’estudiar. Wei, la mestra de Zhang, va anar a buscar-lo a la cuitat perquè tornara al col.legi a estudiar. Wei es va passar tres dies buscant Zhang. Primer el va buscar on treballava i li van dir que s’havia perdut en l’estació de trens. Wei va anar a l’estació i no el va trobar. Després va provar a ficar en papers que hi havia un xiquet que li deien Zhang que havia desparegut però no li va funcionar. Llavors un home major li va dir: I  per què no fas un anunci en la televisió? En la televisió és més fàcil trobar-lo. Després li va donar l’adreça de la televisió. Wei va anar a la televisió i no la van deixar entrar perquè no tenia DNI ni res. I es va quedar un dia i mig esperant el director. Al final va trobar el director i la va ajudar i li van fer una entrevista a la TV. Al final van trobar Zhang i va tornar al poble. Li van portar diners i material de sobra per a l’escola. Rocío Ferrero Vargas

 

Wei a la ciutat. La mestra se’n va anar a la ciutat a buscar Zhang el seu alumne de l’escola. Zhang se’n va anar a la ciutat per pagar els medicaments de sa mare. La mestra se’n va anar a peu a la ciutat perquè no tenia diners. Quan va anar on treballava per a preguntar sobre ell, una xica li va dir que se’n va anar a l’estació i no va tornar i li va dir que l’acompanyara a l’estació a buscar-lo, i  li va dir que li havia de donar 2 iuans. Al final li va dir que sí. I no el van trobar, i li van dir de ficar anuncis per la ciutat. Es va gastar tots els diners en cent fulls i un pot de tinta. Però, un xic va mirar el fulls i li va dir que no valien, perquè no ficava el número de telèfon ni on trobar-lo. La xica li va dir a Wei que anara a la tele a dir-ho. Però li van dir que sense carnet no podia entrar i que, si eixia el cap, possiblement l’antendria. Van pasar dies i no eixia. Al final li va dir que sí, Wei li ho va explicar tot i va eixir en la tele i el va trobar.Laura Navarro Juàrez

 

La mestra fora de l’aula. La mestra, totes les nits, dormia en una cambra junt l’aula, amb uns quants alumnes. Quan es feia de dia venien tots els alumnes a classe.Weiels ficava uns versos a la pissarra i eixia fora i s’asseia a terra. Al cap d’uns dies, l’alcalde va anar a l’escola i volia endur-se AiMingperquè corria molt. Amb l’alcalde va vindre un professor i li va fer una prova, i com la va fer bé se la volia endur amb ell, però la mestraWeino va voler.

Al matí següent, van vindre a endur-se la xiqueta, però Wei no va voler i la va amagar. Després, l’alcalde li va preguntar que on estava la xiqueta. Ella li va dir: “no ho sé”. L’alcalde la va buscar i no la va trobar i li ho va preguntar a Zhang i li va contestar “no ho sé”, però li va dir et donaré diners i va dir-li on estava. Se la va endur. Zhang se’n va anar perquè com la mare estava malalta i com no tenien diners Zhang va anar a treballar a la ciutat. Wei va anar a dir-li-ho a l’alcalde, però ell no tenia temps d’anar a buscar-lo. Ella va voler anar i ell va dir que no. Weiva anar a guanyar-se els diners amb ajuda dels alumnes. Va anar a la fàbrica de rajoles i li van donar nou iuans.Loubna El Haddar. 

L’alumne. Al principi Zhang es portava mal i feia patir la mestra. Zhang va haver d’anar a la ciutat a treballar perquè sa mare estava malalta. Wei, la mestra, va anar a buscar-lo a la ciutat. Ell estava perdut per la ciutat i anava pel mercat per buscar menjar que li donaven les dones del mercat. Zhang estava en un bar mirant com els clients menjaven. L’ ama el va fer entrar dins i li va donar menjar i un treball. Un dia va veure a la seva mestra per la televisió i es va donar compte que el buscava. Llavors va anar on estava la seua mestra i se’n van tornar junts a l’escola i Zhang va dir que es portaria bé i que seguiria estudiant i faria l’institut.Ariadna Tellado Broch.

 

Resum del film

En una aldea de Xina van portar una substituta per al professor Gao perquè se n’anava de vacances. Gao li va explicar que alguns xiquets es quedaven a dormir a l’escola amb ella i li va dir que: ni un de menys, que no si fora cap xiquet més perquè, altrament, no li pagaria. El primer dia va a escriure a la pissarra i els va dir que copiaren o no anirien al pati. Un dia, Zhang va eixir corrent de l’aula i la professora Wei va córrer fins que va agafar-lo i van tornar a l’aula. Un dia van vindre uns homes amb l’alcalde, venien a comprovar que era veritat que Ai Ming podia córrer molt. Li van dir que vindrien per ella per a portar-la a la ciutat. Wei va dir que no se la podien emportar a la ciutat perquè Gao li va dir que ni un de menys. L’endemà, Wei va amagar Ai Ming perquè no se l’emportaren. Però van arribar a l’escola i van buscar Ai Ming fins que la van trobar i se la van emportar. Al dia següent, Zhang no va anar a l’escola i la professora Wei va anar a buscar-la a la seua casa però la mare de Zhang li va dir que havia anat a la ciutat a treballar per a guanyar diners. La professora Wei va decidir anar a buscar-la a la ciutat però havia d’aconseguir diners. Va intentar colar-se a l’autobús però no la van deixar pujar i va anar caminant fins a la ciutat. Va estar tres dies buscant Zhang. Wei va aconseguir entrar a la televisió i Zhang va veure el missatge. Van tornar a casa els dos junts amb molt de material escolar i també amb diners per reformar l’escola. Sandra Giménez Rojano.

 

La mestra a l’aula. La profesora agarrava el guix i escrivia el text perquè els xiquets el copiaren, però els xiquets no sabien escriure. Zhang no volia copiar-ho i se’n va anar fora. Quan va entrar dins de la classe estaven jugant i va trencar el guix. La professora li va dir que el replegara però Clin es va alçar i el va  arreplegar. Un dia va vindre un delegat del govern per a veure a una xiqueta que li havien dit que corria molt. La xiqueta va passar la prova i se la va portar a la gran ciutat, Zhang Wei  va dir que no se la en portaren i el pare li va dir que si ,i ella i el delegat va parlar amb ella per a emportar-se-la. Wei  va anar darrerte del cotxe però va desaparèixer.Victor Cantero

 

El Retorn. Quan la professora Wei va trobar Zhang, van tornar al poble. Pel camí per a tornar al col·legi la xica de la televisió li va preguntar a Zhang que si tornaria a estudiar, i ell va dir que si. Zhang estava molt feliç perquè la professora Wei l’havia trobat. Quan arribaren a l’escola estaven esperant-los l’alcalde, el veïns i els xiquets del col·legi, molt contents por l’arribada de Zhang. L’alcalde estava molt feliç quan li van dir que la gent havia  donat diners i material escolar per al col·legi. També li donaren diners a Zhang per a la seua família. I Ai Ming va tornar de la ciutat amb una medalla que havia guanyat del 500 metres, i va donar els diners d’eixa medalla per al col·legi. Débora Català.

 

 

 

Publicacions creat 884

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt