SWEET SIXTEENEn la primera seqüència Liam, amb els xiquets del veïnat, contempla els estels per un telescopi que aviat es trencarà. El paisatge final deixa un univers de solitud i desesperança. Un film de Ken Loach que és qualificat per a majors de 18 anys, sense que hi haja sexe a cada seqüència ni sang a dojo (alguns telenotícies ja ens serveixen la ració diària). Hi ha, però, un to de realisme social que ens fa sentir, ben endins, els cops que rep Liam, la malícia mafiosa d’uns majors, les desigualtats socials, l’abandonament familiar… una violència moral que no deixa ningú indiferent.

L’alumnat d’Imatgies (el de fa anys i aquest de 2015)  hi diu la seua, amb breus resums o amb comentaris sobre punts concrets del film.

FITXA TÈCNICA

TÍTOL ORIGINAL:  Sweet sixteen ANY: 2002 PAÍS: Regne Unit

DIRECCIÓ:  Ken Loach      GUIÓ: Paul Laverty

MÚSICA:  George Fenton FOTOGRAFIA: Barry Ackroyd

REPARTIMENTENT: Martin Compston (Liam), William Ruane (Pinball), Annmarie Fulton (Chantelle), Gary McCormack (Stan)

PRODUCCIÓ: Rebeca O’Brien
GÈNERE: Drama social. Joventut, drogues, crisi social…

Benvinguts a la BBC

“Benvinguts a la BBC, tenim 4 actors (la meitat escocesos), 2 escenaris i un guió”. Qui veja la BBC ho entendrà, i ho dic seriosament. En aquesta pel·lícula, Ken Loach torna a criticar un tema que no molts directors s’atrevixen, el món del tràfic de drogues en mans d’adolescents. Liam és un jove de 15 anys que no ho ha passat bé, la seua mare és a la presó i el seu nuvi l’obliga a traficar dins la presó mateixa, tot corrent el risc d’augmentar la seua condemna. L’única solució que Liam troba, és anant-se’n a casa de la seua germana, i començar a guanyar diners junt amb el seu amic Pinball, traficant amb cocaïna que al començament li roben al seu pare, i després amb l’ajuda de un traficant professional.
Tot aquest desenvolupament m’ha recordat a la sèrie “Breaking Bad” però amb metamfetamina; ambdós protagonistes es fiquen dins d’aquest món per a tindre/assegurar, un bon futur per a la seua família (encara que tots sabem com va acabar el senyor White). A pesar del final “mig obert” de la pel·lícula, es pot deduir que Liam no va a tindre un “final feliç”, ja que en haver-se ficat dins del món del tràfic de drogues i /SPOILER/ apunyala el seu padrastre /FIN SPOILER/ té totes les paperetes d’acabar en la presó, segurament mort, o assassinat per algun “amic” del padrastre. Ainhoa Vidal (2015)

Una crítica social

   Un adolescent observa l’univers amb un telescopi. Pareix feliç. Potser acabe convertint-se en un astrònom, o tal vegada en un futur siga un obrer. Ambdós casos igual d’honorables. L’endemà, el telescopi ha sigut completament destruït pel seu padrastre, maltractador habitual i venedor de drogues conegut. L’únic objecte que enllaçava a Liam, el nostre protagonista, a la curiositat ha desaparegut, i amb ell, les possibilitats que tenia de prosperar.

Els dos primers articles que apareixen en introduir “Margaret Tatcher” foren escrits per persones amb punts de vista prou diferents. El primer parla de la líder que va salvar al Regne Unit de la crisi econòmica. El segon la defineix com la dona que va esclavitzar al seu poble.
Que va aconseguir superar l’enfonsament del país és un fet innegable, però ho va fer deixant pel camí als que més ajuda necessitaven, els pobres.
Barris obrers des del nord d’Escòcia fins al sud d’Anglaterra es van afonar en la droga i la violència, ofegant amb ells a milers de joves que podrien haver arribat a tindre una vida tranquil·la, però es van veure arrossegats cap a la delinqüència.
Algunes persones donen esperança d’un futur millor als barris. Centella elegeix el camí difícil, estudiar i treballar, mes per salvar al seu fill que a ella mateixa, però el seu germà, Liam, opta per la via ràpida.
Valent, intel·ligent i amb bones intencions, Liam lluita per aconseguir la seua vida ideal. Una cabanya a la vora d’un llac, on la seua família podria viure tranquil·la, sense la delinqüència pròpia del barri. Aquest jove escosses furta, trafica i es disposa a matar per tal d’aconseguir aquesta situació utòpica i completament irreal, sense tindre en compter que, sa mare, empresonada per les drogues, no tinga el mateix pla de vida.
Ken Loach repetix la jugada amb la qual va guanyar en Terra i Llibertat, la hiperrealitat. Aquesta pel·lícula podria passar perfectament com un documental, un amb escenes excel·lents, com els derrapes de Pinball, Liam i Calum amb un cotxe furtat mentre sona música clàssica.
Sweet sixteen és una broma. Una frase irònica que se li diu amb menyspreu a un adolescent el dia del seu aniversari. El dia que tot perd el sentit, el dia que s’acaba la vida. Vicent Tena (2015)

 Com la majoria de les pel·lícules del director de cinema Ken Loach, podem interpretar aquesta com una crítica a les diferents classes socials, ficant el focus en les més baixes i marginals. Gràcies a ell podem veure un món que, per desgràcia, continua estant present en la societat. Aquest film ens mostra la vida d’un xiquet de 15 anys qui està condemnat a viure la mateixa vida que els qui l’envolten. Sempre hi ha una via d’escapar, com fa la seua germana. Aquesta via és estudiar. Però, no pren exemple d’açò el protagonista, sinó que, amb tota la seua bona intenció d’aconseguir diners per a traure sa mare d’aquell món, l’únic que fa és entrar ell en la misèria, sense adonar-se que, per a sa mare, ja és massa tard. Amb aquesta trista història ens adonem que encara que açò és solament un film, està passant, ara, en qualsevol barri marginal. Aquesta pel·lícula està situada en Escòcia, un país modern i desenvolupat, però per més avançat que siga un país qui sempre ix perjudicat són les classes baixes. Ana Romero (2015)

 
Els germans. Eixir de la crisi
Un aspecte que em crida molt l’atenció en el film és la diferència abismal que n’hi ha entre el xic protagonista, Liam, i la seua germana Chantelle. Tots dos han viscut una vida de pobresa, però mentre que Liam viu amb el seu avi i la parella de la seua mare, Chantelle decideix viure en un pis amb el seu fill. Aquest fet es produeix perquè l’avi i el nuvi de la mare maltracten Liam, li donen pallisses però a ell li dóna igual el que li passe, no es vol res i per això aguanta moltes de les situacions que viu a la pel·lícula. Podem observar com Liam creu que la millor forma d’eixir d’aquell món pobre i cruel és ser el millor venent droga i relacionant-se amb la gent que està immersa en eixe món que “l’ajuda”. A conseqüència d’aquest pensament ell comença robant droga per vendre-la, rebent pallisses… Tot per poder comprar una caravana i després poder llogar un pis lluny d’aquell lloc obscur. A diferència d’ell, la seua germana es contraria al món de la droga, ella també vol allunyar-se de la pobresa per poder tirar endavant al seu fill i per això comença a estudiar i a anar a classes. Veurem com ella aconsegueix un treball que a poc a poc li donarà la vida que ella desitja, al contrari que Liam. Ell guanyarà diners de forma més ràpida però al final tota eixa situació li farà explotar i açò donarà lloc a una situació pitjor de la qual estava. En conclusió, una persona lluitadora que encara que no tinga recursos intenta eixir d’una forma legal i costosa aconseguirà més que una persona que ho vol tot i farà el que li manen per aconseguir-ho. Laura Navarro (2015)

Sweet 16 és una pel·lícula ambientada en l’Anglaterra de 1980. El protagonista és un xic que es diu Liam i té 15 anys, en el transcurs del film farà el 16 anys. Al començament podem veure a Liam amb els xiquets del barri mirant les estreles en un telescopi. Després, Liam va amb el nóvio de la seva mare i el pare d’aquest a vore-la a la presó. Quan van a visitar-la el pare té un pla per colar droga a la presó i que la mare de Liam la passe per a guanyar diners. Però és Liam l’encarregat de passar-li la droga i no vol fer-ho. A la tornada a casa el padrastre para el cotxe i li pega una pallissa. Després de tot això Liam va a vore la seua germana Chantelle a la seua casa. Aquesta li cura les ferides i li demana que deixe la vida dels delictes, que busque un treball i ixca de tot això, i li diu que si és bo amb el seu fill Calum pot quedar-se a vivir amb ells, Liam accepta l’oferta de Chantelle, però Liam té un amic amb el qual, lluny de deixar tot això, li furten al padrastre de Liam droga i comencen a passar-la al barri. Amb els diners que aconseguirà donarà l’entrada d’una caravana que després el seu millor amic li cremarà. Durant la cinta entraran en el món de la droga i les màfies, finalment la mare de Liam és alliberada de la presó i Liam vol viure amb ella, Chantelle i Calum. Però l’endemà de ser alliberada torna amb el seu novio i quan Liam va a la seua casa perquè torne amb ell, acaba apunyalant-lo. La pel·lícula deixa un final obert en el qual podem imaginar que Liam és empresonat. Alejandro Salvador (2015) 

 
En Sweet sixteen la germana del protagonista Liam té un fill i viu sola a sa casa. Quan sa mare entra a la presó, Liam viu a casa del seu avi i del nuvi de la seua mare. La germana adopta Liam quan aquests dos el van expulsar de casa, per no fer una tasca que li hi havien encomanat.

La germana, a diferència del seu germà, intenta buscar una solució a la seua vida. De manera més senzilla i pot ser una mica difícil, estudiant, una cosa que no fa el seu germà sinó que ell va per la via fàcil (la droga). Ella viu un apartament amb el seu fill menut, al que s’acopla el seu germà quan és expulsat de casa del seu padrastre per no fer una feina que li havia manat. La mare dels dos germans està a la presó per droga i que el seu fill va sempre a visitar-la quan pot, cosa molt diferent al que fa la germana, perquè ella no li perdona mai el que ha fet. Perquè la mare s’havia oblidat dels dos en conéixer un altre home i d’aquesta manera havia perdut la seua vida a la presó. El germà ha d’ajudar una mica en la feina de casa. Treballa venent cigarrets i porta diners a casa, però també ens infiltra en un altre treball més perillós amb més diners i amb més facilitat. La germana intenta convéncer al seu germà perquè s’oblide de la mare. Però l’única cosa que fe això és causar-li problemes. Amb els estudis acabats busca un treball i ho troba fàcilment i la seua vida canvia per sempre i no sols per aquesta raó. Amb aquesta conclusió podem veure que hi ha dues vides molts diferents de guanyar diners. Hakima Zaitouni (2015)

Aquesta pel·lícula ens mostra la dificultat que tenen alguns xiquets a molt primerenca edat. Per exemple aquest xic tenia a la seua mare en la presó i no sabia res del seu pare, a més a més el seu padrastre l’odiava i el feia portar droga per a sa mare.

Tenia una vida dedicada a la droga per a aconseguir diners i així viure bé amb sa mare, però això portava a la violència amb l’altra gent que venia droga. No podia anar a l’escola, no va poder eixir d’aquesta forma de vida, en canvi la seua germana sí, ja que estava estudiant en la universitat, treballant i tenint el seu fill. 

Finalment es deixa veure com els sentiments van manar sobre ell i, finalment, va anar a la presó. Cristina Garcia (2015)


Vaig a destacar d’aquesta pel.licula “Sweet sixteen” les males condicions en la que viuen la família. La mare residia en la presó per la culpa del seu nuvi, el qual no es duia bé amb el fill d’ella, Liam.r causa de la droga. El padrastre utilitzava al fill per a passar droga dins la presó el qual li podria traure problemes d’ella. Liam en va anar del costat del seu padrastre i va buscar a la seua germana, on es va quedar a viure en ella. Vivien de lloguer i Liam volia aconseguir diners perquè tant la seua germana ell i sa mare tingueren una bona vida quan isquera de la presó, allunyat de l’amic de sa mare i del seu avi. El fill va entrar al món de la droga per a aconseguir els diners que necessitava i va començar a guanyar molt. Com que el seu nivell de vida no els donava com per a tindre un vehicle va començar a utilitzar la moto de la pizzeria on treballaven els seus amics fins que l’amo van pillar als amics. Com que li van cremar la caravana que tenia preparada per a la seua mare, ell va haver de vendre més droga per a recaptar diners per a comprar una casa. Quan la mare va eixir de la presó, el nivell de vida que tenien, va millorar moltíssim, encara que va comprar  eixa casa perquè tingueren una bona vida tant la seua germana com sa mare, no va servir per a res, ja que la germana es va enfadar i va tornar a viure al seu pis i sa mare va tornar amb el seu nuvi. Això ens dóna a entendre que tindre molts diners no és tindre una bona vida i viure feliç, ja que els diners no l’és tot en aquesta vida. Paula Fernàndez (2015)

LA FAMÍLIA

Aquesta pel.lícula té molts aspectes dels quals parlar, però jo he elegit la família, aquesta família tan destructurada que ha portat a un xiquet de quinze anys a traficar drogues i ferir persones. Liam, el protagonista, només té una germana major, la mare i un padrastre, ja que el seu pare de sang no apareix en la pel.lícula. Començant per la mare, és una dona que em pareix massa jove per tindre ja uns fills tan majors, supose que els ha tingut de molt petita i no ha sabut fer el seu paper de mare, per tant els ha tingut massa abandonats. La mare está enamorada d’un home que l’ha portada a la presó per delictes de droga, i açò ha fet que aquesta família estiga encara més destructurada, ja que Liam encara depén d’ella com qualsevol altre xiquet. El padrastre només vol a Liam per poder traficar millor la seua droga, i passar-li-la a la presó a la seua mare. No sent cap tipus de sentiment pel xiquet, fins i tot el maltracta físicament i psicològicament. La conclusió és que Liam només té una persona que el vullga,encara que ell no vol vore açò, la seua germana major, que té un xiquet petit. Chantelle, la germana, no vol saber res de sa mare, ja que ella vol eixir de la mala vida que tenen, i té molt clar que tenint a sa mare prop d’ella no podrà. A més, la pel.lícula m’ha donat a entendre que a Chantelle la va abandonar de molt xicoteta i ara, el que vol es eixir d’aquesta mala vida a través d’un bon camí com els estudis, tot pel seu fill xicotet.
Es poden diferenciar els camins que cada persona ha agafat. La mare deixar als fills abandonats i anar darrere d’aquell traficant sense peus ni cap. A Liam l’únic que li pot esperar és la presó i molts problemes, perquè va agafar el camí curt de traficar dorgues per obtindre diners, encara que ell ho va fer amb un bon fi, guanyar diners per a poder viure millor i amb una bona vida amb sa mare, ha arribat a un punt incontrolable per a ell. Chantelle ha sigut l’única que ha sabut quin camí escollir per a eixir d’aquest embolic i no acabar com tota la seua família, un camí lent i amb molts esforços, però que d’ací un temps tindrà els seus bons resultats, o això esperem. Catalina Toma


EL MÓN DELS JOVES I DELS MAJORS

Liam un xic de quinze anys viu en un barri conflictiu d’ Anglaterra. En aquest barri conviu amb el seu amic Pinball. Tots junts van per el carrer fent negocis il·legals amb paquets de tabac.En aquest treball trauen diners per a les seues despeses. Poc a poc es van donant compte que poden traure diners fàcilment però pensen que amb això no trauran molts diners i furten cocaïna per vendre-la per poder comprar una caravana a la mare de Liam. Primer comencen repartint la droga pel barri i furtant clients al les màfies del lloc. Una d’ aquestes màfies incorporarà als dos xics al seu grup.També es donarà compte que trau molt diners sense fer a penes res. Ací Liam veurà tot un món molt diferent al que està acostumat, un món de drogues, alcohol… Però aceptarà tot tipus de xantatges per aconseguir la caravana a la seua mare. Per culpa d’aquest món Liam serà molt més agressiu, maltractarà la seua germana i utilitzarà un gavinet contra el novio de sa mare. Ángel Alarcon


Liam, un xic que va a complir 16 anys, es veu envoltat en un món de drogues i armes per a poder assegurar-li un futur millor a la seva mare. Primer comença a vendre cavall que va robar a la parella de sa mare. El seu amic Pinball li recomana portar una navalla per si algun consumidor l’ataca però Liam opta per defensar-se utilitzant, com diu ell, l’astúcia. Poc després, tot intentant vendre a uns hòmens l’atraquen i li roben la droga; no va poder recuperar el cavall fins que el seu amic Pinball va anar a ajudar-lo i els van pegar unes garrotades per a recuperar-ho. En eixa escena es pot veure que sense armes la droga no haguera sigut recuperada. Poc després forma part d’una banda de traficants que el posen a prova per a vore si es de fiar, com a premi li regalen una navalla que ell accepta. Les circumstàncies el van fer canviar d’opinió respecte a les armes per tindre seguretat. Tindre en el seu poder una arma blanca fa que la seua conducta es torne més violenta i cause que Pinball es talle la cara. Finalment les armes li causen un problema que li costarà la llibertat, fereix al seu padrastre amb la mateixa navalla que va ferir al seu amic. En conclusió, el perill de les armes mostra que l’arma no mata sinó la persona, però sense arma no mata. Àlex Ocaña.

LA MARE

Liam, als seus 15 anys, deixa la seua adolescencia intentant ser un adult al voler solucionar els seus problemes familiars. La seua mare no es comporta com tal i es desprén dels seus dos fills, Liam i Chantelle, tot actuant com una jove sense obligacions i atrapada per l’amor d’Stan, el seu novio que no es comporta com un padrastre. Front aquesta situació, Chantelle té molt clar que sa mare no té remei i perjudica la seua vida,així que no vol ajudar-la perquè ho ha intentat diverses vegades i res, així doncs, Chantelle pensa en el seu fill Calum i el seu germà Liam.
Pel contrari, Liam confia en que ell pot canviar a sa mare, s’arrisca pensant que pot aconseguir que sa mare faça el paper de mare que, des de petit, ell ha desitjat. Açò fa que Liam prenga decisions que no li corresponen. Míriam FernàndezEn la película em crida l’atenció el comportament de la mare amb els seus fills. La mare de Chantelle i Liam té un novi que la utilitza per a passar droga dins la presó, ella no té en compte els seus fills, ni si estan bé ni el futur que els espera. Chantelle, que és la filla major, no té relació amb la mare perquè sap que sa mare no la vol. Ella mateixa és mare i sap la importància que és tindre un fill i s’adona que la seua mare no ha fet el seu paper correctament. L’únic que li importa a Chantelle és educar i veure feliç el seu fill, en canvi la seua mare té un comportament egoista. D’altra banda està Liam, un adolescent de 16 anys que troba a faltar la seua mare. Ell pensa que allunyant a la seua mare del barri i del seu novi, ella començarà de nou i es preocuparà més per ells. Per aconseguir això fa tot el possible, entra en el món perillós del tràfic de drogues i la violència, i aconsegueix diners per a que sa mare comence una nova vida amb ell, però la mare elegeix el seu novi i seguir amb la mateixa mala vida abans que els seus propis fills. Laura Cayuela

Aquest film és considerat per major de 18 anys no pel fet de mostrar violència o sexe, si no per ser molt realista. Liam decideix endinsar-se en el món de les drogues i això és un tema que tots tenim molt a prop ja siga per viure en un barri marginal, que també és important en aquest llargmetratge, o per altres temes. Liam, el protagonista no sap que el camí que ha elegit potser només siga d’anada i encara que quasi sempre són escenes tristes, ell aconsegueix tindre un motiu pel qual somriure: sa mare, que només es preocupa pel fet que puga sortir de la presó i es vagen a viure tots junts, sense el seu padrastre, començant una nova vida i en un bon barri. En aquesta pel·lícula també es demostra com tindre 15 anys són suficients per tractar aspectes de persones més majors, com són les màfies, negocis o saber mantindre amistats, que per damunt d’altres coses prefereix no matar al seu amic. Per a Liam li pareix molt fàcil guanyar diners i això el fa viure com en una mena de núvol però que cau ràpidament quan sa mare decideix deixar-lo una altra vegada més per anar amb el seu nuvi. Laura Montalban


La història transcorre a l’Anglaterra, en plena crisis, on un jove (Liam), a punt de complir 16 anys, intentarà per tots els seus mitjans fugir del món on viu i canviar la vida de sa mare, que està empresonada. Per aconseguir tot això, haurà de ficar-se en el món de la droga i la violència. La família amb la cual viu li farà la vida impossible, però a mesura que avançarà la pel.lícula s’anirà independitzant. El valor de l’amistat estarà present durant el relat i es podrà vore que els sentiments que posseix una persona estan per davant de tot. Pablo Soriano

 La pel·lícula Sweet sixteen és una de les històries més reals que haja vist en la meua vida. La vida que te Liam (protagonista) li ocorre a molts xiquets, viure sense mare, sense pare, sense diners i en una barri marginal on hi ha molts traficants i ionquis. En una societat així crec que molt poques persones podrien viure bé ja que el seu entorn és dolent, com li ocorre al protagonista Liam que inclús ell mateix vol anar-se’n d’aquella situació encara que siga mitjançant la droga, tot siga per sortir de la miserable situació. En una part de la pel·lícula Liam volia més clientela tot per arribar fins als 6.000 euros i poder comprar la caravana; doncs el que va fer fou avançar-se als xics abans que se’n vagin a un altre traficant, i el que va aconseguir va ser una pallissa ben merescuda i li van furtar tota la droga que tenia, doncs ell per recuperar-la el que va fer es barallar-se amb ells, però el que va aconseguir va ser una altra pallissa i li va sortir massa sang, però gràcies al seu amic que va actuar ràpidament va agafar un pal i li donà un altre a Liam doncs amb la por que tenien ells van deixar a terra tota la droga que havien furtat i se’n van anar corrents. Aquesta sotuació es bastant freqüent ja que tots volen vendre i tots volen diners. Hiba Ouadi

Aquest film és considerat per als majors de 18 anys perqué és un retrat realista i crític de les condicions en què viu molta gent oblidada per la societat i pels seus governs. Té uns actors que no són professionals encara que semblen de l’ofici; la història avança, i amb aquesta els seus personatges, viuen reflex de la tristesa, la solitud, la marginalitat i la incomprensió. A més quasi totes les persones pensen que si un film és per als majors de 18 anys té sexe i escenes amb molta violencia. Però com hem vist, els escenaris en què es desenvolupa el film són llocs tristos, grisos, molt propers a la realitat.
Però el millor de Sweet Sixteen són els moments en els quals les escenes de violencia estan tractades d´una altra manera. Per exemple quan Pintbull es fa les dos tallades a la cara, la persona que esta filmant no deixa vore la sang, i s’aparta; igual ho fa quan Liam ataca a Sam el novi de sa mare. Mihaela Elena
 
La vida d’unes persones que viuen en el món de la droga. Un adolescent intenta traure a la família de l’abisme marginal, encara que interiorment el jove creix mes de 20 anys en les setmanes en que transcorre la historia. Hi ha molta violència. Està present també l’amistat, que és important. Podem observar el que és capaç de fer un fill per una mare, a més de la influencia d’altres persones sobre ella. I tot això li ocorre cuan té que complir 16 anys. És una bona pel·lícula per reflexionar sobre les persones que estan vivint en eixes circumstancies. Ana Guiral

Aquest film transcorre en un barri molt conflictiu i on venien molta droga. Liam, pensa que l’única manera d’eixir d’aquell poble és a través de la venda de les drogues, motiu que fa que recórrega a aquestes per a aconseguir comprar-li una casa decent a sa mare, la qual estava en la presó per aquest mateix motiu. Aquesta manera de pensar, només feia que portar-li problemes, per la qual cada vegada es feia més complicat aquell “treball” i fins i tot canvia la seua forma de ser. D’altra banda, estava la seua germana, la qual pensava de forma totalment diferent i deia què la millor opció per a aconseguir eixir d’aquell poble era mitjançant els estudis. Per aquest mateix motiu, es preocupa pel seu germà Liam, que sempre estava en algun problema i pensava que així no podria cuidar d’ella i el seu fill, i decideix buscar un treball digne per a eixir d’aquell poble. Victor Blanch

Té aspectes molt positius i negatius: Reflecteix de forma real la vida del món de les drogues i el valor d’algunes persones que volen eixir d’aquest món i ho aconsegueixen perquè hi fan tot el possible per canviar d’ambients. Tenim l’exemple perfecte en la germana de Liam, el protagonista d’aquesta història, que pel fill xicotet que té decideix tindre una vida distinta a la de la resta dels seus familiars. També s’enfoca el bon valor maternofilial, quan Liam, malgrat que està dins d’ aquest món dificil, perillós, frustrant … li té tanta estima a la seua mare que intenta de totes les formes possibles fer que ella isca d’allí i que se separe de la nova parella que s’havia triat peque la perjudica.

D’altra banda és una mica trista i forta per al espectador ja que a l’hora de parlar fan ús de massa paraulotes, expressions lletge… i aixó no sembla gens agradable per l’oïda de cap espectador/espectadora. Hi ha moltes escenes de violència en què es veuen nens adolescents com nosaltres que lluiten de manera exagerada per aconseguir uns grams d’aquesta nociva substància i això ens transmet molta llàstima.

Aquesta pel.licula potser que la recomanara per a altres pel sol fet que puga interessar aquesta temàtica de com viuen la gent que està dins del món fastigós de les drogues, i perquè s’adonen de la gran estima que mostra el fill Liam a la seua mare.  Natàlia Galindo

Liam, el protagonista, té una vida una mica masa dura per als anys que té, perquè la seua mare està en la presó i ell no vol que quan isca torne amb el seu nuvi, Stam, perquè ell no és la persona indicada, desprès d’eixir d’eixe lloc tant terrorific. Liam i Stam es porten molt malament. Arran d’una discusió que tenen, Stam el tira de casa i va a viure amb la seua germana. Ell i el seus amics tenen una pizzeria però, a més d`aixo, ven cigarrets amb el seu millor amic, Pinball. El protagonista veu una caravana per a que la seua mare i ell estiguen tranquils però no té suficients diners, i aleshores es fica en el món de la droga. Després entra dins d’una banda de camells. El flim està molt bé perquè tracta uns temes molts bons com el tràfic de drogues per a guanyar-se la vida. Andrea Caro

Aquest film tracta d’un xic que està en un barri més bé pobre que de rics. El xic té un amic, amb el qui ven cigarrets, per així, guanyar-se una mica de diners. Un dia va anar a visitar a la seua mare amb el seu padrastre i el seu avi a la presó i li donen droga per a que li la passe a la seua mare per a vendre-la allí. Per circumstàncies, el seu amic i ell es van endinsant en el món de les drogues. Al cap del temps, el seu amic ha de desaparéixer. El xic quan la seua mare va eixir de la presó volia que començara una nova vida amb ell, però el pare estava pel mig. Alejandro Montoya

Quant a l’aspecte a comentar de la pel.lícula em centraré en el tema de la soletat. El protagonista, arrán dels problemes i circumstàncies de la seva vida, es troba a soles i es refugia sobretot en el seu millor amic, amb el qual comença un treball de venta de droga per a guanyar diners. Ell espera impacientment al llarg de la història que la seva mare surta de la presó, ja que la figura paterna no la té i la de la mare la troba a faltar. La seva família més propera, i amb la qual comparteix moments, és la seva germana, la qual no té relació amb la mare i això li fa molt de mal al protagonista. A la fi, acaba sol, degut a que ha tingut diversos problemes, tant amb el seu amic com amb la seva mare, per tant, en aquesta situació de solitud que pateix, només li queda el consol de la seva germana. Belén Morillas

Aquest film comença en un barri molt conflictiu, ja que hi ha drogues, armes… En aquest barri viuen dos xics que venen “cigarrets” per a guanyar un poquet de diners, la relació d’un d’eixos amb el seu padrastre no és bona, ja que la seua mare esta a la presó i el pare li dóna droga per a que la venga i si la pillen passant-la li cauran 6 mesos. El xic li lleva la droga al seu padrastre i la ven ell per un altre costat per a que quan isca la seua mare se’n vaja a viure amb ell. El xic es col·loca amb uns traficants i deixa de costat el seu amic, finalment el xic deixa de costat als traficants i ell i el seu amic han de fugir per motius… Javi Alarcón

Sweet Sixteen ens parla de la lluita de Liam, el protagonista, contra la vida que li ha tocat viure. Es un drama de Ken Loach en el qual ens mostra l’amor que sent per la seua mare fins al punt d’integrar-se en un mon tèrbol, on manen els majors.
Ens fa reflexionar sobre si els mitjans pels que opta el protagonista per a donar-li una vida millor a la seva mare son ètics o no. Al seu costat té a la seva germana, però la desesperació i el desig d’una altra vida farà perillar tot açò. Ella és el seu suport, qui el retorna a la realitat. En canvi el seu amic li dóna ales i el recolza en les seues decisions, encara que siguen perilloses. La raó d’açò és la vida que ha portat ell també, ja que el seu pare estava en el món de la droga. Marina Esteve

Sweet sixteen és un drama social que conta la història d’un xiquet de quinze anys que està apunt de cumplir setze anys, amb sa mare a la presó i el xiquet viu amb el novio de la seua mare i amb el seu iaio, un poc “cabró”amb ell. Liam decideix anar-se’n de casa i se’n va al pis de la seua germana.Liam vol que ell i la seua mare se’n vagen a viure junts a una caravana amb vistes a la mar, per això necessita diners i li roben la droga al padrastre i ell i el seu amic la venen. Ell aconsegueix reunir els diners, però això va a més i el cap d’una banda de droga li propossa a Liam vendre dorga i ell acepta, però al seu amic no li cau bé i fa coses que no hauria de fer i el cap de la mafia li diu a Liam que es desfera d’ell.Finalment Liam fa una cosa que si haguera estat en fred no ho hauria fet. Jaime Muñoz

Aquest film és per a majors de dihuit anys, no perquè apareguen escenes de sexe i de violència. En el entorn dels amics entre ells parlen de tot i ho insinuen, encara que no es veja que ho fan ens deixa en la intriga de si faran alguna cosa o no i aixo ens fa imaginar més coses de les que pareixen o vol dir el film. Liam és un xiquet que està enganxat a sa mare i no pot estar amb ella fins que isca de la presó. Ell només vol que sa mare estiga amb ell i la seua germana i ser una família feliç però hi ha un inconvenient entre tot açò que és el novi de la mare. Ella vol estar en el novi perquè pensa que és el millor per a ella i s’allunya dels seus familiars. La germana sap el que hi ha per això no vol estar amb la mare perquè sap que el seu xiquet podria acabar mal i no ho vol. Intenta que Liam s’adone del que pasa i ell no vol admitir-ho i continua igual tota la pel·lícula. Si no hagera tingut armes no haguera fet tot el que ha fet. Andrea Gas
 Ací teniu el trailer

Publicacions creat 891

One thought on “SWEET SIXTEEN

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt