El Mortòrum… retolacions sobre la mort del valencià

Sí, és veritat que el títol pot semblar fort i pessimista. No ho sóc de pessimista, altrament ni provaria de denunciar els casos de menyspreu cap a la nostra llengua. I pel que fa al títol, no em puc estar de jugar amb els mots.

La cosa és que no és la primera vegada que ens trobem amb retolacions on la llengua del poble (Cabanes) no hi és. Hi ha el text en espanyol i anglès, i el topònim amb la fonètica castellana que li dona l’accent agut. En aquest mateix web ja vam denunciar el cas de la torre Ebrí o els cartells trilingües de les Fonts, a Alcossebre. Sembla que el turisme ha de ser foraster i que els de casa no podem gaudir del nostre patrimoni en la llengua pròpia.

Potser d’alguns ajuntaments  no caldria esperar molt més, tot i que proclamen el seu constitucionalisme mentre passen de la Constitució i del seu article 3.3 sobre la riquesa de lles llengües de l’Estat. Ara bé, el menyspreu que toleren i recolzen (amb les seues subvencions i signatures al cartell) la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló o la Conselleria de Turisme no tenen perdó ni explicació. I, dissortadament, són molts els casos subvencionats per una Conselleria de Turisme que no veu els valencians com a clients.

Podeu repassar un llistat de casos a la carpeta de Sociolingüística.

Publicacions creat 879

One thought on “El Mortòrum… retolacions sobre la mort del valencià

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt