LINGÜISTES PEL CARRER A BARCELONA. “SOM CULTURA POPULAR” DE SALSES A GUARDAMAR

 

El 2018, Any Fabra, “Lingüistes pel carrer” ha començat amb bon peu. Aquest cap de setmana, des del dijous 25, és present a SOM CULTURA POPULAR, al centre cultural Fàbrica Fabra i Coats de Barcelona, a Sant Andreu.

En aquest enllaç podeu trobar la programació, amb més de 150 activitats i una vintena d’exposicions.
 http://continguts-lameva.barcelona.cat/culturapopular/sites/default/files/scp18_-_programa_a3_.pdf


Som cultura popular, de Salses a Guardamar


Enguany és un any d’excepcionalitats i de celebracions, que també en tenim. S’augura, com cal, per tots els caps i els casals. Respecte a l’excepció del moment, que tots coneixem, hi ha també allò de la presència i reconeixement de persones d’excepció. Perquè són aquestes que fan que tinguem situacions d’excepcionalitat. De vegades, ens cal persones excepcionals per fer avançar i aquesta excepció voldríem que fos norma, perquè empeny un dinamisme positiu. 
Aquesta norma, en aquest cas, vingué de Fabra i amb el bateig es convertí en la Norma. Simpàtica xicona, que dempeus, sostenia una carpeta i ens convidava a seguir-la, pertot, de dalt a baix, arreu. Ens volia vertebrats amb totes les xicotetes parts d’aquest esquinaç que amb la seua diversitat i riquesa era la columna de llum que aclaria un dels nostres pilars de comunitat. Ja teníem un model, que sense foragitar ningú, incloïa els altres i també els uns. I si començàvem parlant del nord, també complementàriament ho havíem de fer del sud. 


L’escriptora Maria Barbal també hi va ser.
També enguany, en una excepcionalitat més, d’aquelles que volem positives, enriquidores, humanes, tenim l’any Ferrer Pastor. I qui és aquest senyor?, doncs un altre divulgador, encoratjador, seguidor, parlador i amador d’eixa deu que construeix el nostre fil de connexió. Si tenim un Diccionari general de la llengua catalana a septentrió també tenim un Diccionari General, a València editat.I si cerquem un lexicògraf de Callosa d’En Sarrià, a casa Ferrer Pastor haurem d’anar. I ara a on els podem trobar? Units en una exposició que pels carrers diu que vol passejar. I Lingüistes pel carrer, a Sant Andreu podeu trobar. Que el poble vol escriure, que el poble vol viure, que el poble vol caminar, que el poble vol… Que el poble vol cultura i no s’atura. I ara el huit i el vuit, que no el buit, en un any 18 celebra pel nord i pel sud en Fabra i en Ferrer, en Poch i en Pastor, que les mares també hi són. Fem corre la cultura, deixem anar la llengua, passegem pobles i ciutats i no ho oblidem que som cultura popular!


 
Hem d’agrair a les amigues Carme Nogueira i Elvira Safont i a l’amic Ventura Castellvell les fotografies que ens han fet arribar.


Els nostres lingüistes van acompanyar interessants exposicions sobre antics barris de barraques de Barcelona.
I, des del 13 de febrer, durant tot el mes, l’exposició romandrà al centre Octubre, a València,com ja anunciàvem a Visitem l’exposició “Lingüistes pel carrer”
Publicacions creat 891

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt