NO TÉ LLUNA PLENA EL FEBRER?

Sembla que no, que només val quan surt i no quan es pon darrere del Marinet, a no ser que s’amague abans de mitjanit. Si veiem els calendaris lunars ens mostren un gener amb dos llunes (un blue moon d’eixos) i enguany, en alguns llocs, rogenca i sanguinosa com la del recent film d’Álex de la Iglesia. 
 
 La cosa és que dijous, ja 1 de febrer i després de vore una lluna ben plena la nit anterior, vaig pujar cap a Atzeneta, tot sabent que estava seguint aquella mateixa lluna plena. El dia estava núvol, però, i la lluna jugava a conillet amagadet. 
Fins que, en baixar el coll de la Bassa, es va despenjar d’un núvol.

 

 Vaig fer mitja volta i vaig pujar fins la roca del Sol, dalt del coll de la Bassa, porta del Maestrat.
I si, entre savines i ginebres, Atzeneta encara estava posant els carrers, el pla, la lloma Bernat, Penyagolosa, el Marinet i el tossal de l’Albagés ja badallaven.
 
 A llevant la boira, matinera, s’ajuntava amb el fum de les manisetes.

  I a migdia blavejava la serra Espadà. El poble de Rosa i les Useres, fetes de vi de flors, encara no anaven a costura i mostraven una filera de cirets.
 
Les vuit tocades i ja clarejava el dia per darrere del Desert.
 
Dalt del Marinet la lluna, encara plena, m’abocava el dubte. Gener ha tingut dos llunes, però té dret a lluna plena aquest febrer?
La primera de gener a Primera lluna
Publicacions creat 879

2 pensat en “NO TÉ LLUNA PLENA EL FEBRER?

  1. Una entrada fantàstica, poètica, rural, molt viva i matinera. Un cant a la toponímia i l'orientació del país. Per molts anys

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt