JA TENIM EL 600 LxC… I UNA LINGÜISTA

fotografia Adictosalagasolina.es
No, no anem a celebrar el merescut 6oé aniversari d’aquest cotxet de la joventut ni LxC n’és cap model. És el projecte LINGÜISTES PEL CARRER qui ha arribat als 600 vials recollits i, pels més de 6.600 quilòmetres recorreguts, ben bé podríem parlar de lingüistes per la carretera
Si a l’entrada on presentàvem aquest projecte, compartit amb Àngela Buj Alfara,
i on heu pogut fer un seguiment del recull, avisàvem que no hi havia cap dona lingüista a qui hagueren dedicat un carrer, Igualada, tal i com ens avisava un lector d’Imatgies, ens regalava un petit vial, entre cases ajardinades, dedicat a Rosalina Poch i Ferrer. 
Rabents hi vam acudir i el vam trobar; llàstima, però, que el rètol només parlara de “R. Poch” i, per poc, no deixara ben clar que no era Ramon ni Renard, sinó una dona, lingüista que havia estat correctora de l’IEC i coautora, amb  Esperança Figueras, del Nou vocabulari de barbarismes. 
Celebrem, doncs, aquest 8 de març amb una lingüista! 

 
Com vam poder llegir en un article del Punt-Avui de març de 2015 sobre Critèria, projecte en què, entre d’altres, va participar Brauli Montoya…
 
“El 1913 es va incorporar als serveis de correcció de l’Institut d’Estudis Catalans el primer corrector professional: Emili Vallès i Vidal. La primera correctora professional va ser Rosalina Poch i Ferrer, el 1932. Les dates són emblemàtiques ja que el 1913 és l’any de publicació de les Normes ortogràfiques i el 1932, l’any del Diccionari general de la llengua catalana, de Pompeu Fabra.”

Podeu trobar més informació de Rosalina Poch (Igualada 1897-1985) en aquest interessantíssim enllaç sobre carrers d’autors d’Igualada:

 

Dels 600 vials recollits fins al 5 de març, 205 han estat fotografiats per col·laboradors d’arreu del domini, i a ells volem dedicar-los, també, aquesta entrada:

Ja només ens en queden 260 per recollir!

Publicacions creat 879

3 pensat en “JA TENIM EL 600 LxC… I UNA LINGÜISTA

  1. Jesús, no creus que l'Ajuntament d'Igualada, si se li envia aquest post, podria fer el gest de "millorar" el rètol del carrer de Rosalina Poch?
    Tindre la informació ajuda a crear consciència: no deuen saber que ells tenen l'únic carrer (de moment)

  2. Al web de l'Ajuntament tenen un formulari de suggeriments: els he enviat l'enllaç del projecte "Lingüistes pel carrer". A vore si diuen alguna cosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt