“LINGÜISTES PEL CARRER” A ALMASSORA. AULA DE LLENGUA

L’aprofitament que els alumnes van traure de l’exposició “Lingüistes pel carrer” ens ha omplit de ganes de seguir mostrant la riquesa que ens regalen els catorze cartells que la conformen. A Almassora, per primera vegada, hem pogut transformar l’exposició en una espai d’ensenyament i oferir als escolars una mostra del material didàctic que, sens dubte, hem d’ampliar per tal d’exprémer les moltes possibilitats que brinden aquests pòsters tan ben dissenyats per Òscar Bagur 
Diana Belliure, regidora de Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Almassora, va inaugurar l’exposició. L’acompanyaven l’alcadessa Merche Galí, que va tancar l’acte, i d’altres regidors de la corporació municipal.
 
 

Nosaltres vam poder explicar els objectius del projectes i les dades que hem anat recollint d’arreu del nostre domini lingüístic, alhora que destacàvem i agraíem el fet que, tot i les diverses exposicions que ja hem realitzat, per primera vegada ens acollia un ajuntament.

 
 
 
 

Va ser, però, aquest darrer divendres quan la recepció de diferents grups d’ESO i Batxillerat dels dos instituts d’Almassora donava un nou sentit a l’exposició, esdevinguda aula de llengua.

 
 
 
 
 

Alumnes de l’IES Àlvaro Falomir i de l’IES de la Vila-roja van seguir atentament l’explicació del projecte i van poder formular preguntes, com ara sobre la poca presència de dones lingüistes en les plaques dels carrers. 

 

 
 
 
Com ja vam fer a Ja tenim el 600 LxC i una lingüista vam recordar Rosalina Poch, d’Igualada, i la presència actual de moltes lingüistes, gramàtiques i lexicògrafes al si de les nostres universitats. 
 
També vam aprofitar per recordar el valor dels topònims com a notaris del passat d’un poble i la importància de la retolació de nous carrers amb els noms de lloc que ja hi havia en eixos indrets, ara tapats per l’asfalt, per tal de no oblidar la història. 

 

 
En acabar les explicacions, l’alumnat va poder omplir una ‘sopa de lletres’ on apareixen els 54 lingüistes que troben retolacions als nostres carrers. 

 

Aquest joc d’observació ja el vam penjar en l’entrada dedicada a Tortosa 
 
 
 
 

 
Un regal afegit a aquesta jornada, on vam retrobar per unes hores l’ensenyament, va ser la visita de companyes del nostre institut. Gràcies.
 
Recordem que podeu consultar l’agenda d’exposicions 
També podeu sol·licitar que vaja al vostre poble jbsensegel@gmail.com

 

Publicacions creat 884

One thought on ““LINGÜISTES PEL CARRER” A ALMASSORA. AULA DE LLENGUA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt