A LA PASSAREL.LA

 

 

Camine cada matí de set a vuit; una horeta que enganya allò que guanye en l’esmorzar de les nou. Com que el Muro segueix sent dels cotxes ho faig per la passarel·la de fusta, invent que, estiu rere estiu, segueix distraient els almassorins per no acabar l’avinguda de la Mediterrània (projectada el 1979) i retornar la meitat del Muro al passejant.

Caminar sol, i fer-ho repetidament sobre el tram comprés entre les Palmeretes i el camí de la Mar, et permet observar coses ben curioses i elaborar alguna estadística, com ara:

– De cada deu caminants, només dos ho fem per la pasarel·la; dos més, gaudeixen del frec de les onades mentre caminen; els sis que resten segueixen pel Muro (passeig Marítim per als cotxes). Aquesta observació canvia si camines més tard. L’augment de cotxes pel Muro aconsegueix que el percentatge de gent que va per la passarel·la cresca.

– La segona estadística correspon a la urbanitat. Només tres de cada deu responen al meu ‘Bon dia’. No, no es tracta de cap anàlisi sociolingüística; no és que uns diguen Buenos días, Guten Morgen o Bon jour, és que no diuen res. Els muts es reparteixen entre la sordera dels que porten auriculars i aquells que creuen que les salutacions matineres vulneren la intimitat de l’individu.

– El model de passarel.la compacta feder turisme 09, malgrat l’estretor examinadora de l’equilibri, és molt bo per caminar sense haver de vigilar obstacles. Fins i tot, si algú vol passejar un carret, a banda del ritme del colpeig de les rodetes, ho pot fer. Ocupa, però, només un petit tram d’uns 150 metres (foto adjunta).

– Els models feder turisme 07 i 09 articulats i que podien adaptar-se a les famoses dunes almassorines, són un veritable desastre. No sols perquè cadascú s’articula en una direcció sinó perquè la seua col·locació també ha estat deficient i el seu manteniment… Fa tres setmanes que la mar els va girar una mica i, en el tram proper a les Palmeretes, els va tapar d’arena. Aquest mateix dilluns van netejar aquest tram, però segueix amb bots i espais buits entre les peces. Molt indicat per al amants de Bach. Desestimeu, però, passejar els fills o néts amb el carret; és impossible. Això sí, gràcies a la seua inclinació podeu adquirir un posat John Wayne que difícilment us pot oferir un gimnàs.

– Una aixeta de rentapeus pot esquitar deu dies seguits sense que ningú vinga a tancar-ho.

És cert que qualsevol veí o veïna pot avisar a l’ajuntament o enviar un correu. He aguantat deu dies per vore si es produïa el miracle del manteniment. Cal dir que quan vaig telefonar, a l’endemà venien a apanyar-ho. Un amic, tan innocent com jo, em comenta que potser la policia local també podria supervisar les infraestructures

Fa dos anys vam realitzar una entrada sobre la desídia de l’administració, justament per l’abandonament de la passarel.la després de l’estiu.

Veritat és que cal donar cent dies per parlar de qualsevol govern i que la regidora, una xica molt activa, hi posarà ganes. Ací a la mar, però, l’estiu s’esmuny abans dels cent dies i hi ha coses que caldria tindre-les en compte en el dia a dia.

Seguim reivindicant l’avinguda Mediterrània (en alguns trams, carreró de la Mediterrània) com la millor solució per guanyar el Muro, almenys la meitat. I si toca ‘passarel·la’, potser hauríem de reivindicar una mica més d’amplària, corecta col·locació i manteniment.

 

Publicacions creat 881

One thought on “A LA PASSAREL.LA

  1. Bon dia , sols els que fan màgia amb les paraules poden fer que un fet quotidià com caminar siga literatura reivindicativa,bon dia Jesús, una vegada més ,gràcies i bon dia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt