SECRETS I MENTIDES

FITXA TÈCNICA

TÍTOL ORIGINAL: Secrets and Lies

ANY: 1996 PAÍS:Anglaterra

DIRECCIÓ I GUIÓ: Mike Leigh

FOTOGRAFIA: Dick Pope MÚSICA: Andrew Dickson

REPARTIMENT: Brenda Blethyn, Timothy Spall, Phyllis Logan, Marianne Jean-Baptiste, Lee Ross, Claire Rushbrook, Elizabeth Berrington, Lee Ross, Michele Austin, Ron Cook, Lesley Manville, Emma Amos, Hannah Davis
PRODUCTORA:Thin Man Films / Channel Four Films / Ciby 2000.

PREMIS:Globus d’Or, Millor actriu de drama. Brenda Blethyn (1996). Festival de Cannes, Palma d’or, actriu. Brenda Blethyn (1996). 3 premis BAFTA, Millor film britànic, guió i actriu. Brenda Blethyn (1996). Premis Goya, Millor film europeu (1996). Premis Cesar: nominada al millor film estranger (1996).

GÈNERE: Drama familiar. 

 

Aquest film ens mostra assumptes que poden ocórrer normalment en la vida quotidiana. Hortense després de la mort de la seua mare adoptiva decideix investigar per a conèixer a la seua mare biològica que la va donar en adopció al nàixer. La sorpresa per a les dos va ser que Hortense era una dona de color i la mare era blanca. Per una part, Hortense era optometrista de la classe mitjana-alta però per altra part Cynthia,la seua mare, era de la classe obrera. La vida de Cynthia estava un poc desequilibrada ja que estava envoltada amb continues mentides, secrets que perduraven al llarg dels anys amb la seua altra filla Roxanne i amb el seu germà i la seua cunyada. Amb l’arribada d’Hortense en la seua vida, comença una nova etapa per a tota la família perquè en l’aniversari dels 21 anys de Roxanne es produeixen fortes confessions i donen pas a una nova vida sense secrets ni mentides i una nova integrant en la família,Hortense. En tota família sol haver algun secret o mentida oculta que no es conta pel bé de tots o simplement per no remoure el passat.

El paper dels protagonistes esta molt elaborat ja que entre sí no es coneixien fins al moment d’algunes escenes del rodatge, per la qual cosa el fa més realista.

En la pel·lícula també es tracta el tema de la diferència de raça entre persones de la mateixa família i el fet de que a aquesta li impacta però no li afecta. La situació es troba entrecreuada fins al moment que per no continuar amb eixa situació de farses, una de les protagonistes principals esclata i conta totes les seves mentides. Arran d’això, totes les altres persones van aclarint les seves ocultacions fins a que tot s’aclara. Belen Morillas

En aquest film una de les escenes que vull destacar és quan es reuneix tota la família en casa del germà per a fer una barbacoa en l’aniversari de Roxanne. Al final de la seqüència quan ixen totes les mentides a la llum es mostren realment els sentiments dels personatges tant en els gestos com en les cares que fan. Però també m’agrada l’aspecte de que a pesar de totes aquestes mentides que s’avien descobert en la vida de Roxanne, aquesta ho va perdonar tot a la seva mare i al seu oncle i va intentar mantindre una bona relació amb la seua germana Hortense, a pesar de les diferències, tant de caràcter com físicament, després d’anar assimilant-ho a poc a poc. No entenia massa el títol de la pel·lícula fins que arriba aquest moment en que ix tot a al descobert. Maria José López

Una de les protagonistes de la pel·lícula, Cynthia és una mare que ha sofrit molt durant la seua vida. Cynthia és mare de Roxanne que es la seua filla, amb la que viu en la mateixa casa. Roxanne és una xiqueta que va a la seua bola i no li fa cas a ningú ni a la seua mare i no sap tampoc qui es son pare, però tampoc l’interessa. Té un novi amb el qual passa quasi tot el temps quan no treballa i normalment el seu comportament amb la seua mare no es molt bo. Cynthia s’hi intenta preocupar de ella per a que no li passe el mateix que a ella però no li fa cas i sempre reacciona amb crits contra sa mare. Cynthia no sap que fer amb la seua filla i quan la tracta aixi o passa malament. Un dia qualsevol, la criden per telefon . Ella no sap qui és però al final li conta Hortense que es la seua filla i queda amb ella. Quan la coneix Cynthia diu que ella no pot ser la seua filla perquè era de color i al final parlant en ella es dona compte que si que podria ser. Durant un temps quedaven per a conèixer i parlar de les seues coses i Cynthia decideix que vaja a l’aniversari de la seua filla Roxanne, a la casa del seu germà. Finalment, durant l’aniversari en un moment que hauria de ser d’alegria es converteix en un moment de tristeses i confesions. Andrea Gas

Tracta d’una dona, Hortense, que se li van morir els seus pares i va decidir buscar els seus pares biològics, ella era negra però sa mare era blanca, Cynthia. Ella es veu que quan va tindre 15 anys la va donar en adopció perquè era molt jove i no podia fer-se càrrec d’ella. Passen anys i anys i Cynthia pensava que la xiqueta no la buscaria, aleshores per això no va dir res a sa filla Roxanne. El problema que planteja no és el fet de que és blanca o negra, sinó com bé diu la pel·lícula “SECRETS I MENTIDES”, és a dir, la vida de Cynthia, el seu germà i la seva cunyada va ser un farsa ja que sols estaven esperant el moment de quan apareixerà la filla abandonada, també no li van comentar res a Roxanne, que es va trobar un mica desconcertada ja que, primer li diuen aquesta notícia el dia del seu aniversari i també perquè li va amagar un secret molt important, és a dir, que tenia una germana perduda pel món. Crec que l’escena més impactant va ser quan Cynthia va ser sincera amb la seva família dient que Hortense era la seva filla abandonada, i tots van estar molt impressionats, ja que mai pensarien que la buscaria, encara que ho sabien. Hiba Ouadi

Hortense, la protagonista, va ser donada en adopció només nàixer. Admire la seua valentia per superar la mort dels seus pares adoptius, al igual que la que té per buscar els biològics. Al trobar a sa mare s’adona que és blanca i ella negra, i encara així te forces per seguir endavant molt ferma. També té unes bones escenes que s’han de comentar, en les quals es passa davant la càmera mes de deu minuts seguits, amb molta tensió i sense fallar ni tan sols un moment. Cata Toma

 És un film que, com ens indica el títol parla sobre secrets i mentides. Cynthia Rose Purley és una dona que tenia un gran secret: va tindre una filla (Hortense) negra, encara que ella és blanca. Molts anys arrere va tindre una relació amb un home negre i quan la xica havia nascut ella no l´ha volgut vore. Hortense treballa en una òptica i és una xica que ha sigut adoptada i que té una família que mai ha volgut dir-li mentides i sempre li han dit la veritat. Un dia descobreix que la seua mare biològica és Cynthia que té una altra filla que s´anomena Roxanne, que en comparació amb Hortense que és pacífica, té un caràcter violent i més impulsiu Mihaela Elena

Com ja ens diu al títol, aquest film narra les històries d’una família condemnada a tindre secrets i mentires tota la vida. Tot comença quan es moren els pares adoptius d’Hortense i ella vol conèixer la seua família biológica. Amb la informació que li donen a una agència, pel seu compte va averiguant coses fins que aconsegueix comunicar-se amb sa mare. Cynthia viu amb la seua filla, Roxanne amb la qual no té una relació molt bona. La seua vida és un poc caòtica, pels problemes económics i la relació amb el seu germà, amb Roxanne i amb la seua cunyada, però açò canvia quan Hortense apareix en la seua vida. La seua filla aconsegueix que es trobe millor i que milloren les seues relacions personals perquè comença a portar-la a dinar, al cinema. Tot canvia quan el dia de l’aniversari de Roxanne, Cynthia invita a Hortense. Tot es desenvolupa de manera normal fins que Cynthia els diu a tots que Hortense és la seua filla. Roxanne s’enfada molt amb sa mare i el germà de Cynthia que sempre es troba en mig de les seues discussions els fa reflexionar que la seua vida no pot estar plagada de mentides i secrets. Finalment, aconsegueixen que la relació entre mare i filla millore i fins i tot Roxanne accepta Hortense com la seua germana i deixa que entre en la seua vida. Alina Morante

Hortense és una optometrista negra, que perd els seus pares adoptius i decideix buscar la seua mare biològica. Cynthia, que resulta ser la mare biològica ens mostra els problemes que es poden tindre en quedar-se embarassada abans d’hora. Aquest film ens presenta temes com la solitud i els sentiments que pots tenir en sentir-te diferent als demés per successos que t’han ocorregut sense voler. També és molt curiós el canvi que sofreix tothom al llarg de la pel·lícula, com per exemple el cas de Roxanne que passa d’estar sempre de malhumor amb sa mare i de pensar que no li feia falta, a estar més contenta amb ella mateixa i amb la seua família i fins i tot a entendre sa mare, la qual estava sofrint molt amb allò de la seua filla negra. Podem observar que la família de Cynthia es un poc rara, ja que un dels germans té una vida normal, amb treball i dona, i l’altra no té un treball decent ni està casada, igual que en el cas de les filles, una és optometrista, és a dir te un bon futur, i l’altra s’aparenta més amb la mare, les quals tenen una vida un poc difícil per les condicions econòmiques. Es podria destacar també que la por és un sentiment que s’ha de evitar, i si t’arriba alguna vegada has de ignorar-ho, perquè et podria portar conseqüències negatives. Victor Blanch

Hortense, després de la mort de la seua mare adoptiva decideix investigar per a conèixer a la seua mare biològica que la va donar en adopció al nàixer. La sorpresa per a les dos va ser que Hortense era una dona de color i la mare era blanca. Per una part, Hortense era optometrista de la classe media-alta però per altra part Cynthia,la seua mare, era de la classe obrera. La vida de Cynthia estava un poc desequilibrada ja que estava envoltada amb continues mentires, secrets que perduraven al llarg dels anys amb la seua altra filla Roxanne i amb el seu germà i la seua cunyada . Amb la llegada de Hortense en la seua vida, comença una nova etapa per a tota la família perquè en l’aniversari dels 21 anys de Roxanne es produeixen fortes confessions i donen pas a una nova vida sense secrets ni mentires i una nova integrant en la família,Hortense. Miriam Fernández

Cynthia és una dona que viu múltiples situacions difícils en la seua família, la seua filla no confia en ella i a més li manté en secret la identitat de la seua parella. També té un germà amb qui no es veu a causa de la seua dona. Però els problemes de Cyntia no havien més que començat. Un dia rep una cridada de part d’una dona misteriosa, que està intentant trobar a la seua mare. La dona misteriosa es Hortense, la filla de Cynthia. Ella va nàixer de les relacions que va tindre Cynthia amb un home negre, quan tenia 15 anys i no estava preparada per a tindre un fill… ni el va mirar i el va donar en adopció, per aquesta raó s’estranya que Hortense siga una dona negra. Emocionada pel descobriment d’aquesta nova filla pren la decisió de presentar-la a la seua família, però en la identitat de una companya de treball. Després d’una serie de successos es descobreix la veritat i la família es queda en un estat de xoc.En l’última escena es veuen a les dos filles preguntant-se cosses i amb Cynthia escoltant-les i parlant amb elles, sent la família que veritablement són Alejandro Ocaña

Una de les seqüències que més m’agrada i que m’agradaria destacar és aquella en què  Hortens i Cyntia es coneixen per primera vegada. Un escena on es nota la curiositat de Hortens per saber més per la seva mare biològica, Cyntia, però aquesta es mostra totalment diferent, es nota que li costa admetre que Hortens siga la seua filla, aquella que quan era jove la va donar en adopció. Una freqüència on el primer pla es mantén constant, cosa que fa que la freqüència siga mes intensa. Al ser primer plan observa amb la perfecció les reaccions de cadascuna i els moviments que fan. Encara que no ho parega esta repleta de sentiments, per part de Hortens mostra alegria i satisfacció per haver encontrat a la seva mare biològica, però en canvi Cyntia es mostra mes receptiva i sembla que es negui a acceptar que es la seva filla, per a ella va ser un error i admetre això sempre costa més. En definitiva aquesta seqüència és la més rica, tan de sentiments com de continguts  Sara Kedar.

Publicacions creat 881

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt