GREYSTOKE, LA LLEGENDA DE TARZAN

FITXA TÈCNICA 

TÍTOL ORIGINAL:  GREYSTOKE: THE LEGEND OF TARZAN, LORD OF THE APES  ANY: 1984 PAÍS:  USA
DIRECCIÓ: Hugh Hudson GUIÓ: Robert Towne 
MÚSICA: John Scott  FOTOGRAFIA: John Alcott 

REPARTIMENT: Christopher Lambert, Andie MacDowell, Ralph Richardson

PRODUCTORA: Warner Bros 
PREMIS: 3 nominacions a l’Oscar: Actor sec. (Ralph Richardson), maquillatge, guió adaptat

GÈNERE: Drama d’aventures. Antropologia  
 

La música, de presència excessiva, tracta també de reflectir l’estat d’ànim d’un individu feliç entre els micos i trist en una Anglaterra massa formal. Només Jane i l’explorador Arnot comprenen la riquesa d’un ésser amb uns valors ben diferents de l’aristocràcia isabelina. El film, ben realitzat, és a més una proposta antropològica interessant sobre l’aprenentatge, la riquesa i el preu de la felicitat. 

La convivència en un lloc o un altre d’una persona, determina el seu caràcter. En aquesta pel.lícula ens mostra com el protagonista creix al voltant dels micos i poc a poc adquireix el caràcter d’ells, com el de trepar, comunicar-se, l’alimentació, etc. Amb l’aparició d’un explorador que arriba a l’illa i el troba, rep una nova educació.Intenta explicar-li que ell no pertany al món dels micos, sinó als humans. Açò no va ser gens fàcil d’explicar ja que cadascú parlava d’una manera, però va acabar convencent-lo i portant-lo a la civilització. Com podeu imaginar, ell no tenia ni idea de tot el que veia, i el seu comportament era molt estrany, pegava bots i no sabia utilitzar ningun estri, i per damunt de tot açò ningú l’entenia.En veure el que la gent feia amb els animals, es va acabar convencent que ell no pertanyia a aquest món, i va decidir tornar al lloc on es va criar en els micos. Catalina Toma

Un explorador perdut en la selva es troba amb una família de micos entre els quals hi ha un home que es comporta de la mateixa manera que ells. L’explorador, Phillipe d’Arnot, que es troba ferit greument es ajudat per aquest home, que a simple vista pareix un mico que no entén el que li diu però si que imita tots els sorolls que l’explorador fa. Phillipe s’adona que aquest home és el fill del Comte de Greystoke, un home que junt la seua dóna va desapàreixer en la selva africana on van morir després de tindre un fill, John, que va ser criat per una mona.

L’explorador intenta ensenyar-li a parlar, a comportar-se com un home i prova de fer-li veure que els seu vertader origen no prové dels micos sinò d’un home i una dona que no vivien en una selva sinó en una altra civilització completament diferent a la selva.

A la fi, el convenç i se l’emporta a Gran Bretanya junt al seu avi. Allí es ben rebut, es troba amb una gran herència, una dona que s’enamora d’ell, però que es comporten d’una manera diferent a ell. John no pot entendre el mal tractament que tenen aquestes persones amb els animals que investiguen.Tot això el fa tornar a la selva amb els micos, el que per a ell és la seua vertadera familia. Laura Cayuela


John és un xiquet nascut a la selva que es cria amb els micos perquè els seus pares moren quan ell és un nadó. Els seus pares moren per l’atac d’un mico a la seua cabanya, i a ell se l’emporten.Va creixent poc a poc i va aprenent totes les coses. Com que el crien desde xicotet, el seu comportament, el llenguatge, etc és el mateix que els dels micos.

Un dia troba la cabanya dels seus pares i es dóna compte que ell no és igual que els seus ”pares”, però no arriba a comprendre-ho.

Després d’açò, arriba a l’illa un explorador que el troba i comença a ensenyar-li coses i intenta explicar-li que els micos no són la seua família. Quan ja porten un temps allí decideix portar-lo a Anglaterra per a que conega la seua família i recupere la seua vida. A casa del seu iaio coneix Jane, una jove que es converteix en la seua instructora i fins i tot s’enamoren. John no es veu còmode a la seua nova vida i viu atormentat pensant en la família que l’ha criat a la selva. Alina Morante

Basada en la novel·la “Tarzán dels micos”, és una pel·lícula que conta la vida d’una família que va anar-se’n de vacances i es va afonar el vaixell on anaven. El matrimoni va sobreviure i, als pocs dies, naix el xiquet. Els pares moren per desnutrició, el xiquet va sobreviure ja que una mona  el va agarrar i el va cuidar com si fora el seu nen. El xiquet va creixent i va tenint una vida d’animal ja que viu en la selva. Passen anys i creix i es va fent adult. Ocorren molts esdeveniments i torna al seu país, de persones i cotxes, per a ell un altre món molt diferent.

Crec que aquesta pel·lícula el que ens vol transmetre és que una persona de la civilització i una de la selva són molt diferents, ja que l’educació es molt important en la vida de tots el humans.Si una persona està educada tant en la vida social com en els estudis pot ser virtuosa i pot ser feliç. Hiba Ouadi

 

Naufraguen els seus pares en Àfrica. Quan naix, als pocs dies maten als seus pares i ell és criat per una moneta que li s’ha mort el seu fill, el cria amb molta estima fins que es fa major. Tarzan troba un explorador que està ferit i l’agafa per a curar-lo. Monsieur Arnot se n’adona de la capacitat que té Tarzan per a aprendre i aleshores li ensenya algunes coses bàsiques dels homes, després decideix dur-lo a Anglaterra per a que conega a la seua família de veritat. És educat tots els dies pel seu amic i per Jane, que se n’enamora. Intenta continuar la seua vida amb els seus familiars, i ell pensa i creu que no pot seguir amb eixa vida i decideix tornar a la selva, amb la família amb què s’havia criat de recent nascut. Andrea Gas


 Aquest film és el que més semblança té amb el llibre original de Tarzán i encara que en té uns quants anys hi ha bons efectes especials i, personalment, impacta les imatges de la selva que ens ofereix. Al llarg de tota la pel·lícula observem con John, el protagonista, tot i tindre l’aparença d’un home mai perd els seus costums que tenia des de petit d’estar amb els primats. Després d’ensenyar-li modals per comportar-se davant de la gent d’elit, ell prefereix seguir les seues actituds. Fins i tot hi ha una escena en que apareix John, en una habitació tot sufocat botant d’un lloc a un altre perquè no es troba en la seua terra. Aquests modals no són un impediment en l’amor ja que manté una relació amb Jane, una preciosa dona i quan pareix que John es quedarà amb ella a la civilització, decideix retornar a la selva, la seua llar de sempre. Laura Montalban

La història transcorre en una selva d’Àfrica i en Anglaterra. Dos aristòcrates anglesos es perden en una selva on naix el seu fill.  El que ens vol ensenyar aquesta pel·lícula es que cada persona es comporta de la manera en què es cria en casa. En aquest cas, un jove, els pares del qual moren només naix i l’apadrinen uns monos de la selva, que li ensenyen totes les seues tradicions per a que pense com un d’ells. Aquest es converteix en el rei de la selva després de vèncer el seu rival i acabar amb la pantera que els amenaçava. A mesura que va creixent, es va donant compte que ell no és realment un mico, motiu pel qual es deprimeix i decideix anar-se’n amb un home de la seua espècie, que coneixia la seua família real. Quan arriba a “sa casa” es dona compte que realment era un home molt important en Anglaterra, i fins i tot acaba enamorant-se de Jane, però la mort del seu avi i més cap avant d’un mico engabiat fa que Tarzan torne al lloc on va créixer, i on transcorre realment tota la seua vida. Víctor Blanch

Per a Tarzan els micos són la seua familia de veritat. Elll es conscient que no és un mico, però en un principi no vol veure eixa realitat. Tarzan viurà molts anys a la selva envoltat per molts animals, fins que arribarà un explorador perdut. Aquest conviurà amb Tazan un temps, i veurà un mon diferent, on s’alimentarà de cucs. Aquest explorador ensenyarà a Tarzan que no és un mico, li ensenyarà a escriure, llegir i parlar en francés. Finalment Tarzan accedirà a tornar amb la seua familia de veritat. Quan torna a casa veurà un món diferent on els modals són molts diferents als seus. En Anglaterra es troba amb el mico que feia de son pare engabiat i que és mort per un guarda. Tarzan, amb molts dubtes de la seua identitat, tornarà a sa casa: la selva. Angel Alarcon

Aquest film, podem dir que té dues parts. Una primera, l’Obertura, ens parla sobre l´adaptació de Tarzan al medi i les senyes d´identitat (quan es mira a l´espill, i mira també el dau). Després, la segona part és totalment diferit, és a dir, comença una altra època.

El primer escenari, on els micos veuen als humans és quan arriben a la casa (dalt d´un arbre) on està Tarzan i els seus pares biològics. Aquests, com s´espanten, assassinen els pares de Tarzan i un dels micos agarra al xiquet i, a partir d´aquest moment, comença la veritable confusió que pateix al llarg del film. Des d’aleshores el xic viu a l´entorn dels micos on aprén coses que cal aprendre entre els micos.

En el film també hem pogut vore que el dolor de Tarzan s´expressa mitjançant crits i no amb plors. Encara que al principi li ha sigut molt difícil entendre que ell no és cap mico sino que és un home, després, amb el temps, ho aconsegueix Mihaela Elena

La facilitat que té John per a imitar els sons. Un xiquet nascut en una selva on els seus pares es van perdre a causa del naufragi d’un vaixell, va viure tota la infància, l’adolescència fins a ser un adult voltat pels micos i criat per ells en morir els seus pares quan ell era un nadó.
Per a comunicar-se amb els micos va aprendre a imitar els seus sons, les seues expressions, però… quan John va ser trobat per un un home que estava fent una expedició en aquesta selva, també va poder imitar amb facilitat les seues paraules,fins i tot el seu accent i va dependre a parlar. Més enllà, quan el van portar a la civilització, amb la seua família en Anglaterra, John també tenia una gran capacitat d’imitar l’accent d’allí; tots van quedar sorpresos i més amb la magnífica imitació de sons d’animals que tenia Jonh. Miriam Fernández

John Clayton, l’hereu de la família Greystoke, es troba recent nascut a la selva d’Àfrica arran del naufragi del vaixell on anava la seva mare embarassada i el pare. Amb la mort dels pares a la selva, els simis es fan cárrec de la seva cura i la seva “educació”. L’evolució més important que sofrix el protagonista al llarg del film és l’educació. El xic es veu criat per aquella espècie molt diferent a la d’ell i es creu que és la que li pertany. Un explorador amic de la seva família ja morta el descobreix i l’ajuda a conéixer les seves arrels i d’on ve.
Tarzán no ho assimila i quan ja té un poc més d’ús de raó, no vol acceptar que no ve dels simis, encara que quan coneix al seu avi s’adona que té una família i vol conéixer-la i quedar-se amb ella. Belén Morillas

La pel·lícula tracta sobre una parella, amb la dona està embarassada, i en un viatge tenen un acccident i van a parar a un selva. Allí es van crear entre els dos una casa de fusta a una certa altura de terra per a que els goril·les, lleons, etc, no puguessen entrar. Un dia pel matí la dona mor i el l’home amb la seua pena cuida al seu fill, però entren uns goril·les, el maten i roben el nadó. A mesura que passa el temps ell es creu com els goril·les però un dia arreplega un espill del terra, es mira i s’adona de que no és com ell creia que era. L’avi se n’adona que el seu nét esta viu, aleshores intenta per tots els mitjans possibles veure’s amb ell. Es veuen, es comunica amb tots molt be per a la vida que ha tingut , però al poc de temps el seu avi per desgracia en una caiguda es mor, i ell trist intenta estar el millor possible. Tarzan s’havia enamorat de una xica que el seu avi va adoptar, però finalment sentint-lo molt torna a la selva perquè sentia que allò era la seua llar i la seua terra.
En la meua opinió aquesta ha sigut una pel·lícula molt bonica en la que hi ha sentiments, una cultura diferent, formes diferents d’expressió a causa de la nostra vida anterior o en el ambient que ens hagem desenvolupat, etc. També crec que està molt ben feta, respecte a l’espai on s’ha desenvolupat, els enfocs en la càmera,etc.Maria José López

El film comença en Anglaterra del segle XIX on una parella casada que pertany a una família aristocràtica comença un viatge per mar. A causa d’un naufragi la parella es veu atrapada en una selva de la costa africana. Passa el temps i la dona mor poc desprès de nàixer el fill. El pare és assassinat per un goril·la que l’ataca. El fill és adoptat pels simis i criat com si fóra com ells, però el rebutjaven per ser diferent. Finalment després de la mort de la seua mare simi, Tarzan es converteix en el cap del micos i aconsegueix ser més o menys acceptat. Tarzan era cada volta més un simi, però un dia li salva la vida a un explorador i aquest comença a explicar-li que és un home. Tarzan viatja a Londres per a conèixer la seua vertadera família. Passa uns dies amb ells i, finalment, descobreix que pertany als dos mons, però no és acceptat del tot per cap. A causa de la mort del seu avi humà i, desprès, del seu pare simi, Tarzan decideix tornar a la selva ja que finalment no sap qui es realment la bèstia. El film planteja un dilema moral, l’home es creu la criatura més perfecta i rebutja tot el que ell considera inferior maltractant el seu ecosistema o simplement matant-los. La pel·lícula fica al protagonista en el lloc dels animals i en el dels humans i finalment opta per viure en la selva. Això et fa pensar que els humans som realment els salvatges en la pel·lícula Greystoke.  Alejandro Ocaña


Publicacions creat 885

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt