NEW NEWS ABOUT NIUS

 

Ja comentàvem en l’entrada dels pardalets què, a més del cap, en teníem la casa plena. La ubicació del niu dins la cistella era allò que feia més curiosa la presencia del niuet d’aquella mosqueta. En els següents exemples trobem un niu en un ficus benjamina, un altre en una palmera, ben prop de la mar, i aquest primer construït damunt la persiana enrotllada, tots tres ben prop dels humans, “bípedos implumes” com li agradava dir a Unamuno. No cal dir que vam haver d’esperar el vol dels ocells per abaixar la persiana. 

Podeu dir la vostra i fer-nos saber el nom d’aquestos pardalets… Ja hem rebut notícies de tres amics, des d’Estivella, la Pobla Tornesa i Almassora, i tots tres coincideixen a identificar com a cadernera Carduelis carduelis el tercer dels exemples pel groc de les seues ales. Curioses les variants ‘cardanera’, ben amorosa, o ‘cagarnera’, un pic escatològica. Encara hi ha dubtes, però, respecte als ouets del niu. L’ocellet de la persiana, que s’estima els racons més curiosos, és la mosqueta Muscicapa estriata segons que ens ha fet saber la gent de la Pobla Tornesa i el mateix Joan Castany. 

I una magnífica aportació d’un amic de Borriol. Xavi ens envia enllaços a cinc cançons relacionades amb ocells, amb el detall de no haver-nos tramés aquell ‘Pajaritos’ d’una acordió a oblidar. A les mostres de Sarah Vaughan, Maria del Mar Bonet, Neil Young, Bob Marley i Los Caballeros afegim un deliciós Blackbird de The Beatles (potser relacionat amb els ous del niuet, merla), la versió original, l’aigle noir, i el sublim Cant dels ocells amb el violoncel de Pau Casals. També Amparo ens ha tramés una havanera, La gavina, a càrrec de Marina Rossell.

 

El cant dels ocells

La gavina

Blackbird

L’àguila negra

L’aigle noir

La golondrina

Lullaby of Birdland

Three little birds

Birds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicacions creat 884

5 pensat en “NEW NEWS ABOUT NIUS

  1. Ahir a la matinada del primer dia de Fira de Xàtiva, es va presentar l'autoritat competent a una escala del mercat, on tradicionalment cada any alguns hòmens de l'horta venen caderneres, i dient que son especies protegides van començar a posar multes i van pegar tots a fugir. No sé el que tu opinaràs, però ¿perquè volen carregar-se totes les activitats tradicionals?, ¿tan de mal fa això a la natura? ¿O és que s'han tornat tots bojos? Això m'ha comentat un llaurador que estava allí de 6 a 9 del matí. Això és com el parany, els bous, etc.

  2. Ací teniu també l'havanera "La gavina" cantada per Marina Rossell

    youtube.com/watch?v=4RVHPkwY5fc&feature=related

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt