Al laboratori

Abans de treballar amb els negatius, per copsar la importància de la llum en la fotografia i el comportament diferent sobre els cossos opacs, translùcids o transparents, l’alumnat revela unes fotos senzilles sobre objectes personals. Vegeu com sent aquesta primera experiència l’alumnat i no tracteu de seguir cap indicació… Ja hi aplegarem:

 

Fa unes dies vam anar Bea, Lluís i jo al laboratori de fotografia de l’institut per a aprendre a crear fotos en blanc i negre i revetlar-les. Vam utilitzar diversos líquids: roig, planc i ferd. El més important que ens va ensenyar Jesús al laboratori va ser la gran importància de que no hi entre ni una gota de llum perquè açò destrossaria la fotografia. L’única llum que pot haver-hi és la roja ja que el paper amb el que anàvem a aconseguir la imatge és fotosensible, i amb un mínim canvi amb la quantitat de llum el nostre treball no serviria de res. Vam utilitzar un aparell anomenat ampliadora amb el qual creàvem les nostres pròpies fotografies. Vam agafar diferents objectes i els vam col·locar sobre la base d’aquest aparell, després vam seleccionar la quantitat de llum i temps que volíem per a que es fera la foto i vam pulsar el botó de començar. La llum que hi havia es va apagar i al cap d’uns segons es va tornar a encendre, així es va quedar la marca dels objectes que havíem deixat sobre el paper. Després ho vam agafar i ho vam anar passant pels diferents líquids de forma que quan vam veure que la foto adquiria el color i la textura que nosaltres desitjavem la vam retirar dels líquids i la vam deixar reposar en l’aigua. La vam deixar que es secara un ratet i després vam obrir la llum per a veure com havia quedat. Resultat? Perfecte!.Nerea.

 

Avui hem anat al laboratori de fotografia amb el nostre mestre Jesús Bernat per a ensenyar-nos com es fa la fotografia a manera tradicional i simple. És un procés basat en el temps i la llum. Primer has de fer la fotografia amb l’ampliadora i després pasar la fotografia pels tres liquids: revelador, aigua i fixador. Al final has de deixar la fotografia que s’eixugue. Per a encendre la llum primer has de guardar tot el paper i tapar la foto. Amb aquesta classe d’avui hem aprés com es fa la fotografia o almenys un coneixement bàsic. Sergiu
Avui hem aprés com enviar a altres persones missatges en fotografies secretes. Hem aprés a fer fotografies en blanc i negre.Si hi ha llum blanca les fotografies es cremen  i apareixen molts matisos  de grisos. Com avui era la primera vegada que anàvem, van vore que el laboratori no era igual que la resta de les classes, les parets eren pintades de negre; hi havia tres aparells  de fotografiar que es deien ampliadores. Posaves una fulla i objectes que eren  opacs  i després li donaves la llum. Ho pposaves a la safeta del revelaor  amb el paro i el fixador i surtien les ombres del objectes de color blanc i on hi havia donat la llum es feia fosc. Ha estat molt bé. Emilianu
Per primera vegada avui he anat al laboratori de fotografia, juntament amb Angel, Dani, Emi i Sergiu. Hem aprés a revelar una foto amb blanc i negre, i ens ha ensenyat com fer-ho bé per a no cremar el paper fotogràfic. Primer s´ha d´apagar el llum per a no cremar la foto. Es fiquen tres safes: el líquid de revelat, que serveix per traure la imatge al paper fotogràfic, líquid de ‘paro’ que val per a que s´ature l’efecte del revelador i verd que val per a que es fixe quan encengues el llum. Poses el que vulgues en la màquina ampliadora i es programa el temps i la llum. Després es fica en els diferents líquids que s’han preparat primerament i es deixa eixugar la foto. Javi
La meva experiència al laboratori va ser molt bona. Vaig aprendre molt i les fotos que vam fer eren molt originals. Primer posavem el que volíem il·lustrar en el paper i vam cremar-lo. Quan la foto estava cremada vam posar tres safes amb líquids diferents. En la safa roja posàvem el líquid revelador, després passàvem la foto a la safa verda on posàvem el líquid de ‘paro’ i el tercer i l’últim és el fixador, que es el que fixa la imatge en la foto. Cal tindre en compte que això només es pot fer amba la llum roja. Després de fer passar la foto pels tres líquids el passem per aigua i el deixem assecar.
Em va agradar molt anar i vaig aprendre coses que no sabía. Espera anar més vegades! Belén
Al laboratori de fotografia hi ha una part am més llum i una altra amb més fosca on farem les fotografies. El paper en blanc no es pot posar amb la llum normal ja que faríem una malesa perquè ja no serviria, sols es pot traure amb la llum roja. A l’ampliadora se li pot donar el temps de llum que vulguem però abans hem de col.locar el paper (amb  la llum roja) per a que així capte la imatge dels objectes (que podràn deixar passar més o menys llum segons de què siga el seu material) que li hem possat al damunt. (Una anècdota de l´experiència ha sigut que una persona a entrat quan estaven amb el paper en la mà i per tant la imatge no ha eixit com volíem). Després que el paper haja rebut la llum anem a posar el paper dins del revelador i l’ofeguem amb les pinces per a que vaja apareguent la imatge. Abans que es creme molt la canvíem amb les mateixes pinces al líquid de paro i després, amb unes altres pinces, posem la foto al fixador una estona. Al cap d’uns minuts agafem el paper amb la imatge completa i la posem en un lloc per a que s´eixugue. Aquesta experiència m´ha paregut molt interesant, m´ha agradat molt i espere poder tornar a repetir-la. Luís

Publicacions creat 884

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt