Doblatge

LLUÍS

 
L’altre dia vam anar a fer un xicotet curs de doblatge. El primer que vam fer va ser posar-nos una pegatina amb el nostre nom i de seguida vam començar a doblar pel·lícules. Per a iniciar-nos vam fer un tros molt simple on sols hi havia una frase i un gest. Després vam anar eixint de dos en dos, de tres en tres i fins i tot en grups a doblar diferents pel·lícules, entre elles Psicosi, Hello kitty, només en pot quedar un, etc. Vam aprendre moltes coses en poc de temps, i no sols a doblar les pel·lícules sinó a fixar-nos més quan estem veient pel·lícules, com a saber el tema del que va a tractar una pel·lícula sols per la música, l’expressió corporal i formes d’enfocar dels actors i dels productors. Vam aprendre a fixar-nos en moltes coses, no sols les que es veuen a primera vista, sinó també coses que normalment ens passen desapercebudes, com algun bufit o gest dels protagonistas. Tot açò ho vam aprendre gràcies a Francesc, el nostre mestre en el ratet que vam estar allí, un expert director de doblatge, que es va portar molt bé amb nosaltres i ens ho va explicar tot perfectament. Estaria bé repetir l’activitat en un futur ja que va ser divertit, encara que al principi teníem molta vergonya. Nerea


 

LLUÍS
Nerea

Va ser una activitat molt divertida i entretinguda. Vam aprendre com es fa un doblatge, i vam tindre l’oportunitat d’estar amb Francesc Fenollosa, director de doblatge que va posar la veu al Mestre Tortuga a Bola de Drac. Vam fer el doblatge a la pel·lícula de Psicosi, a un reality show ‘’ Soles pot quedar un’’ i a la série de ‘’Hellow Kitty’’. El material que vam utilitzar, bàsicament els alumnes, van ser un micròfon, per a projectar la nostra veu, el curt i un faristol, per a deixar el guió. Francesc utilitzava l’ordinador i un projector per a posar les imatges a la pantalla.
Va estar molt interesant, i ho aconselle a tot el món a qui li agrade el teatre o vulga descobrir  com es fa. Dani Lema

L’activitat extraescolar que hem realizat els alumnes de Llengua i Imatge ha sigut anar a doblar escenes de pel·lícules en català. Aquesta ha sigut una nova experiència que mai havém fet ningú de la nostra classe. L’activitat ha estat prou bé i també ens hem divertit, però l’important és que has de perdre la vergonya.
Hem vist que doblar una pel·lícula té una gran dificultat i has de ficar-te en el personatge que estàs doblant.
 En la meua opinió amb aquesta activitat hem aprés coses noves que potser algun dia et serviran per a qualsevol cosa en la vida. Sergiu Negru

LLUÍS

Vam doblar  fragments de pel.lícules  molt  conegudes, com “Psicosi, o la série d’animació “Hellow kitty”, molt coneguda  per les xiquetes d’avui. Hi havia un micròfon que era per a tres o quatre  persones que eren al seu voltant. Sols havies de projectar la  teua veu i després ho sentíem pels altaveus. Emilian

LLUÍS

 El dilluns 28-3-2011 vam fer una excursió a la casa de la musica d´Almasora a fer un petit curs de doblatge en valencià amb el director de doblatge Francesc Fenollosa. L´experiència va estar molt bé, ja que a pesar de que teníem un poc de vergonya, vam participar tots. Vam riure molt i vam aprendre a rodar alguns trossos de pel·lícules i series de televisió molt famosses com la pel·licula de “Psicosi”, la serie de “Hello Kittye”, etc. Francesc Fenollosa és un gran professional perque ha estat treballant molt de temps en el món del doblatge. Ens va ensenyar a projectar le  veu davant dels utensilis necessaris per a doblar una veu. Ens cal un faristol, per subjectar el text que hem de doblar, un bon micròfon que cumplisca les qualitats del doblatge, i poca cosa més. Es curiós que amb tan poca cosa es puguen fer coses tan importants per al món audiovisual. En definitiva, tinc una visio positiva de l´activitat, ja que vam aprendre una cosa molt bonica. Cristian

Nerea

La meva experiència va ser molt bona. Al principi em donava molta vergonya  el fet d’eixir davant de tots els meus companys a parlar però després em va agradar. Va estar amb nosaltres el director de doblatge Francesc Fenollosa, el qual ens indicava el que havíem de fer. Vam anar eixint primer per parelles i després per grups de més de dos persones. El director va anar posant trossos de pel·lícules i anàvem posant la veu al seu respectiu ritme. Vam riure molt i va ser una experiència molt bona perquè vam aprendre coses del doblatge i ho vam passar molt bé.Belén

LLUÍS
Nerea
Publicacions creat 879

2 pensat en “Doblatge

  1. Som un grup de 3er d'ESO de l'IES EL RAVATXOL de València,ens agradaria que vinguereu al nostre centre a fer aquest taller.Els vostres comentaris ens han agradat molt, encara que heu comés algunes errades.
    Salutacions (:

  2. Qualsevol grup que es vullga possar en contacte en Fenollosa, que m'ho faça saber, estem portant els cursos a Alcoi, així que xiqulets i xiquletes estigue preparats

    tiempodecine2012[at]gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt