Imposició informativa als centres

Una imatge val… unes paraules Un grup del professorat de l’IES Àlvaro Falomir d’Almassora han decidit treure les vergonyes al carrer. Ja fa temps, 2 anys, que el Claustre d’aquest centre va denunciar la imposició informativa de la Conselleria, tot enviant un escrit que demanava no rebre’n més. ABC las Provincias pierden la Razón – De vegades les províncies perden la raó-  ens diu irònic un cartellet al.lusiu als tres periòdics que, per dotzenes, apleguen cada dia als centres educatius.

Levante i Mediterráneo apleguen enfaixats només els dies que aporten un suplement d’educació, però les tres capçaleres esmentades no atenen a raons educatives.

NO A LA IMPOSICIÓ INFORMATIVA.
A l’IES Álvaro Falomir d’Almassora, per acord del claustre de professorat, es rep cada dia un exemplar dels periòdics El Mundo, El País, Levante, Mediterràneo, El Periòdic, i un exemplar dels setmanaris El Punt i El temps.

Aquests diaris, pagats del pressupost del centre, garanteixen, a criteri del claustre de professorat, la pluralitat informativa i lingüística que ha de presidir una societat moderna, plural i democràtica com la nostra.

Tanmateix, des de fa uns quants anys ens arriben els diaris ABC, La Razón i Las Provincias, sense haver-los demanat. Molt sovint n’arriba no només un exemplar, sinó un bon grapat quan no un feix. Durant les darreres setmanes hi ha hagut dies en què hem pogut comptar una vintena d’exemplars de l’ABC – a més del que ja regala Mediterráneo -i en un parell d’ocasions quaranta exemplars el mateix dia, la qual cosa suposa una imposició informativa intolerable i una despesa excessiva de diners i de paper que podria optimitzar-se fàcilment.

Una despesa pecuniària excessiva perquè amb els diners que s’inverteixen en comprar aquesta quantitat ingent de periòdics que, recordem-ho, el claustre del nostre centre no ha demanat es podrien pagar les subscripcions dels que rebem per decisió pròpia i així destinaríem una part del nostre pressupost a altres qüestions necessàries per a optimitzar el funcionament del nostre institut.

Una despesa excessiva de paper perquè si no es compraren més exemplars dels necessaris no caldria imprimir-ne tants i per tant no caldria malbaratar tant de paper ni tanta tinta, de la qual cosa el primer beneficiat seria el medi ambient, és a dir, tots nosaltres.

A més a més aquesta compra massiva de determinats mitjans de comunicació pot suposar l’alteració de les dades de difusió controlades per l’Oficina de Justificació de la Difusió (OJD) i per tant una alteració de la realitat sobre la difusió de determinats mitjans de comunicació escrits sobre uns altres.

Aquesta intenció d’imposar determinats mitjans de comunicació en un determinat col·lectiu, siga quin siga aquest i siguen quins siguen els mitjans, implica, en definitiva, una voluntat manifesta de manipulació de l’opinió pública en favor de posicions polítiques concretes i un menysteniment injust i injustificable de la capacitat intel·lectual del col·lectiu l’opinió del qual s’intenta manipular.

Almassora, 24 de febrer de 2011

Publicacions creat 885

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt