Seqüències d’amor

Cinena Paradiso és una pel·lícula italiana que transcorre cap al 1946.
Aquest film mostra com es trobava el cine en aquells temps que lluitaven contra la censura. La censura consistia a eliminar les escenes on apareixia algun tipus de apropament entre un home i una dona. L’església era la que decidia quines eren les escenes eliminades.
En aquestes pel·lícules corresponia a 24 imatges per segon. A la sala de cinema es creava tot tipus de vida, amistat, amor, desig i, fins i tot, prostitució.
L’ incendi de la sala dóna pas al Nou Cinema Paradiso on ja no hi ha censura i domina el cinema en color.

Totto, el protagonista de la pel·lícula , ja des de menut, és un amant del cine i es converteix, encara un crio, en projectista. Totto coneix Elena i s’enamora de ella. Per molts 100 dies que pase Totto davall la seua finestra no consegueix el seu amor. Arriba l’estiu i el cinema es trasllada a la platja, allí Totto es du una sorpresa. Elena va a buscar-lo per estar en ell.

Al principi de la pel·lícula mostra un flahsback, retrocés en el temps, que dura quasi tota la pel·lícula fins que Totto, ja sent un home, torna a el seu poble sicilià per a assitir al soterrat del que havia sigut el seu gran amic en el passat i li havia ensenyat tot sobre el cine.

Alfredo, abans de morir, li deixa un gran regal que… no diré. (Paula López)

Publicacions creat 884

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt