El vici de la bici… i el carril (1)

Que l’ús de la bicicleta ha crescut és obvi. Els dies de confinament, les hores reservades a l’esport viari, la necessitat d’exercici… tot allò que tots sabem ha fet créixer l’ús de la bicicleta o de les cames de passeig. No sols els esportistes, també -permeteu-me la llicència- a ‘la gent de peu’ li agrada pedalejar…, o caminar. I a vora mar, amb un carril més o menys desdibuixat i amb bona voluntat, conviuen vianants i ciclistes.

I és sabut que els governs europeus i autonòmics, també alguns de municipals, han pres consciència que cal canviar els usos diaris de mobilitat i que la bicicleta és una aliada perfecta per a tal quefer.

I heus ací que els pobles veïns, com ara Borriana, Nules, Moncofa… o els nòrdics, Castelló, Benicàssim, Orpesa, Torreblanca… uneixen els seus nuclis urbans amb la mar, amb avingudes que permeten a vianants passejadors i ciclistes caminar o pedalejar sense la por que t’ajude cap cotxe.

I dic jo… que Almassora ja en tenia de projectes que feien realitat aquest somni. Al nostre poble, però, els poders decimonònics o huitcentistes travessen el segle XX i entren al XXI amb una naturalitat espectacular. La cosa és que ens van canviar una recta avinguda (també amb la Mediterrània ho han fet) per llevar dues revoltes al camí de la Mar (no aquelles que havien estat mortals).

Potser caldria aprofitar la bona salut de la bicicleta, ara que també tindrem subvencions autonòmiques, per a reivindicar i realitzar un projecte (de plànols segur que n’hi ha per l’ajuntament) que  acoste el poble a la mar, amb espai per a ciclistes i per a vianants… Una “ruta del colesterol” entre flors de taronger!

P.S. Tots hem sentit a parlar dels Països Baixos i el bon ús de la bicicleta en aquelles terres tan planes com aquesta Plana. L’any 2007 vam amanir una exposició amb més d’un centenar de fotografies amb el títol Amsterdam, el vici de la bici. Us deixe un enllaç on veureu algunes fotografies i bons treballs d’alumnes de l’Institut Sales i Ferré (Ulldecona), un dels llocs on vam portar l’exposició.

PEDALANT AMB LA IMAGINACIÓ……………………. Alumnes de 3r de l’Institut Sales i Ferré (Ulldecona)

Publicacions creat 891

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt