1:50.000 COMARCAL DE L’ICV

Un dels claustres de l’antiga Presó Model de València, avui Complex Administratiu  9 d’Octubre, va ser l’espai escollit per presentar el mapa comarcal 1:50.000 de l’Institut Cartogràfic Valencià. Xavier Navarro, director de l’ICV i Maria José Salvador, consellera de Cultura van fer-ne la presentació. Sembla que, ben aviat, els podrem trobar en paper. De moment, podem descarregar-los en PDF des de  http://www.icv.gva.es/cv50

Un procés de Normalització també inclou, com no, la correcta fixació dels noms de lloc. Com en tot procés, això sí, cal seguir treballant per millorar-ne els resultats.
Encara resta pendent la inclusió d’Atzeneta del Maestrat, Benafigos i Vistabella del Maestrat a la seua comarca històrica. Resulta paradoxal l’aparició, moltes vegades, de fotografies d’Atzeneta del Maestrat o Vistabella del Maestrat als informatius amb el parèntesi (l’Alcalatén). Mentrestant, us n’oferisc alguns fragments d’aquest pobles i de Xodos (fotografies de l’exposició), que podreu trobar més nítids a l’enllaç esmentat.

La fotografia de dalt correspon al fragment del mapa que aplega la Plana Baixa i un trosset de l’Alta, on encara és Almassora. 


Carlos Embuena de l’ICV i Maite Mollà de l’AVL, coordinadors de la cartografia i de la toponímia que tants col·laboradors han aplegat. 

Publicacions creat 885

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt