LINGÜISTES PEL CARRER I MOLTS ALUMNES A L’ESPAI JOVE DE VILA-REAL

 

En un lloc preciós, el magatzem de Cabrera (esdevingut Espai Jove de l’ajuntament de Vila-real), hem rebut la visita de vora 280 alumnes dels tres instituts de Vila-real (IES Tàrrega, IES Miralcamp i IES Broch i Llop) i del Col·legi Bisbe Pont. 
Alumnes de 4t d’ESO i dels dos nivells de batxillerat han passat per aquest espai on els cartells, dissenyats per Òscar Bagur, s’han plantat des del 20 de novembre a l’1 de desembre. 
 
Els alumnes van poder seguir les explicacions sobre cadascuna de les làmines que mostren els objectius del nostre treball i ajuden al coneixement i divulgació dels nostres gramàtics i lexicògrafs. Pompeu Fabra, Enric Valor, Sanchis Guarner, Mossén Alcover, Carles Salvador, Joan Coromines o Ferrer Pastor, entre d’altres, omplin amb la seua vida i bibliografia alguns dels cartells exposats.
 
 
 
 
 
 

Ben acompanyats per uns versos del poeta i arquitecte Joan Margarit vam anar repassant el contingut d’alguns cartells, a l’hora que ateníem les qüestions plantejades per alumnes i professors.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Vila-real trobem tres carrers dedicats als nostres lingüistes, un d’ells fill de la ciutat. El carrer Josep Nebot el localitzem en una zona prou cèntrica de Vila-real (entre l’antiga N-340 i Sant Pasqual).

Sobre aquest autor podem llegir l’article d’Emili Obiol

 

Més perifèrics, en un barri prou modern, situem els altres carrers batejats amb els noms de lingüistes valencians, Manuel Sanchis Guarner i Enric Valor, tots dos veïns del carrer i col·legi dedicats al boticari d’Almassora, Manuel Calduch, pare de la ‘suavina’ i nascut a Vila-real.

També vam rebre la visita del regidor de Normalització Lingüística de l’ajuntament de Vila-real, Santi Cortells, que ens va presentar a un grup d’alumnes, a l’hora que remarcava la importància de l’exposició per a la reivindicació dels nostres lingüistes.

 

I, encara, vam poder gaudir de la presència de Pilar Gonell i Almudena Adame, companya i alumna de l’IES Àlvaro Falomir.
Volem, finalment, agrair a Mònica Soler, tècnica de Normalització Lingüística, l’interès perquè poguérem vindre a Vila-real i per la faena informativa als centres d’ensenyament de la ciutat.
A través de Mònica vam poder repartir diversos materials didàctics que els alumnes treballaran a l’aula. Entre aquests materials hi havia una sopa de lletres que ara oferim, amb un petit ajut perquè s’hi puga completar.

 

A l’enllaç de Visitem l’exposició lingüistes pel carrer podeu seguir els llocs on hem anat i on tenim previst d’anar amb l’exposició “Lingüistes pel carrer”. I si creieu que pot interessar portar-la a la vostra ciutat envieu-nos un correu a jbsensegel@gmail.com
Publicacions creat 878

One thought on “LINGÜISTES PEL CARRER I MOLTS ALUMNES A L’ESPAI JOVE DE VILA-REAL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt