NOMS 5 i l’anuari ONOMÀSTICA-2016

 

El número 5 de Noms és un homenatge a Josep M. Albaigès, president que va ser de la Societat d’Onomàstica, a qui ja vam dedicar una entrada sobre Toponímia i números en saber del seu traspàs,
A més de dos articles sobre la seva persona i cinc sobre antroponímia hi trobareu les seccions habituals Notícies i Novetats bibliogràfiques. En la primera es fa un repàs a les conferències, xerrades, congressos, jornades, tesis toctorals i l’Onomàstica a la xarxa. A Novetats bibliogràfiques, a més dels articles, butlletins, revistes i llibres relacionats amb el món onomàstic, se’ns ofereixen algunes recensions. 
Tot ho podeu trobar a   http://www.onomastica.cat/ca/noms
Invitació a col·laborar amb Noms

La revista Noms és el canal de comunicació dels socis i sòcies de la Societat d’Onomàstica, pel qual circularan materials onomàstics del seu interès. Per aconseguir que la revista sigui una eina d’informació, difusió i participació bona i útil ens calen col·aboradors. Els socis són els creadors i els receptors dels continguts, amplis i diversos, que inclouen la teoria, la metodologia o el treball de camp en onomàstica o que provenen del resultat dels seus estudis, de les seves investigacions o dels seus coneixements. Són materials que, en forma d’article, posen a disposició dels lectors. Igualment, cal que hi hagi socis que redactin ressenyes, crítiques o notes de les publicacions onomàstiques (llibres o articles); socis que proporcionin les novetats bibliogràfiques, escrits o informacions (notícies, polèmiques o textos apareguts en la premsa) sobre activitats onomàstiques (congressos, jornades, cursos, conferències, presentacions de llibres, debats o exposicions), tesis, treballs acadèmics, treballs de recerca de batxillerat, documents d’arxiu o imatges amb valor onomàstic.
El nostre desig és publicar i difondre els continguts que abracin tants aspectes relacionats amb l’onomàstica i amb les ciències que li donen cobertura com sigui possible. És per això que fem una crida a la participació. Ens podeu fer arribar les vostres col·aboracions i propostes a revista@onomastica.cat. Qualsevol contribució serà benvinguda.
 
Per la seua banda, l’anuari Onomàstica aplega set articles, tres dels quals, seguint la voluntat internacional de l’anuari, són fruit del Simposi sobre topònims minoritaris a Eslovènia, àrees bilingües adjacents i països de parla germànica que va tenir lloc a Graz (Àustria) el mes de març d’enguany. A més de la informació que ens aporta l’índex adjunt, volem destacar José Castillo, que actualment treballa amb Pau Fuster (el Tossal Cartografies) en la redacció d’un mapa del terme del Puertomingalvo, d’on fa un repàs als orònims i la seua retolació.

 

Publicacions creat 891

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt