“HASTA LA VISTA”. Un film solidari?

Enguany també hem vist The Station Agent, Barrio, Babel i Las cartas de Alou. 

Hi tenim penjats els nostres comentaris

http://imatgies.blogspot.com.es/2011/12/las-cartas-de-alou.html

http://imatgies.blogspot.com.es/2012/10/the-station-agent-vias-cruzadas.html

FITXA TÈCNICA:

TÍTOL ORIGINAL: Hasta la vista       ANY: 2011   PAÍS: Bèlgica

DIRECCIÓ:Geoffrey Enthoven      GUIÓ: Pierre De Clercq

MÚSICA: Marius        FOTOGRAFIA: Gerd Schelfhout

REPARTIMENT: Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schrijver, Tom Audenaert, Isabelle de Hertogh, Kimke Desart, Johan Heldenbergh, Karlijn Sileghem, Katelijne Verbeke, Karel Vingerhoets, Marilou Mermans, Itziar Luengo

PRODUCCIÓ: Fobic Films

PREMIS: Festival de Valladolid – Seminci: Espiga d’Or a la millor pel·licula (2011), Festival de Montreal: Millor Pel·licula (2011) iPremis del Cine Europeu: Premi del públic a la millor pel·licula europea.

GÈNERE: Comedia,drama. Discapacitat.

Hasta la vista ens ensenya molts valors, com l’amistat o l’amor. Però jo crec que fa falta remarcar més el respecte cap a les persones minusvàlides i l’esforç de superació que hi realitzen per a superar les seues malalties.
En la pel·lícula, els tres protagonistes són minusvàlids i a pesar de patir diferents malalties, decideixen anar a comprar sexe a un altre país perquè no volen morir sense haver-ho provat. I per què fan això? Perquè simplement desitgen que els tracten com a persones normals
Hi ha tres personatges principals Lars, Joseph i Philip. Els tres tenen una discapacitat. Joseph és pràcticament cec, per a veure necessita una lent d’augment. Els tres junts decideixen que no volen morir verges i acorden en anar al “El Cielo”, un prostíbul situat a Espanya. Al començament de la pel·lícula, Joseph es mostra decidit d’anar a “El Cielo”, però en descobrir que els anava a portar una xica en compte d’un xic comença a preguntarse com és i si és guapa, perquè no la pot veure. Durant el camí, la conductora, Claude, comença a agradar-li. Finalment, Claude acaba salvant-li la vida i Joseph acaba enamorant-se d’ella. En arribar a “El Cielo”, Joseph no vol entrar-hi i finalment acabà confessant-li el seu amor i s’estimen dins la furgoneta mentre Lars i Philip estan en “El Cielo”. Ximo Martínez Miralles

És una pel·lícula molt emotiva. Els tres personatges principals no poden fer res sols i passen per una sèrie de dificultats, per a arribar a Espanya, a un prostíbul per a gent discapacitada com ells, ja que eren els tres vèrgens i volien perdre la virginitat, però abans de marxar Lars va al metge i li diu que li falta poc de vida. Decideixen escapar-se sense comentar-ho als pares perquè els pares de Lars no el deixaven anar. En arribar a Espanya al prostíbul a Lars li dóna un atac i s’han d’anar del prostíbul, a l’endemà van una altra vegada i per fi tenen sexe Philip i Lars i Jozef, en canvi, sense voler li diu el que sent a Claude i tenen sexe en la furgoneta de Claude. 

Els pares en aquesta pel·lícula són la principal barrera que els 3 discapacitats han de superar per a fer el seu viatge. És normal, ja que els pares han estat cuidant-los i creuen que no poden fer res sols i sense ajuda. Al principi els pares els deixaven anar-se de viatge. Els pares de Lars i Lars van al metge i li van dir que s’anava a morir dins de poc i els pares ara ja no li deixaven anar, perquè els pares volien passar amb el seu fill el que li quedava de vida, però el seu fill volia complir el seu somni. Al final els 3 xics s’escapen i els pares aconsegueixen localitzar-los a França. Van a l’hotel a parlar amb ells i els pares després d’una estona amb ells els deixen marxar i els lloguen una casa molt gran perquè s’ho passen bé. Després els pares de Philip venen per ell i se l’emporten a casa. José Arjona

Aquest film és prou diferent de les pel·lícules a les quals estem acostumats. Els personatges principals no són herois o coses paregudes, sinó que són tres adolescents, Phillip, Lars i Joseph. Phillip és tetraplègic, Lars té un tumor i té discapacitat, i Joseph té ceguera, encara que no és total. Els tres amics decideixen fer un viatge a Espanya, en cerca de sexe en un club de dones adaptat a persones com ells, anomenat “El Cielo”. Com que la malaltia de Lars comença a desenvolupar-se, els tres amics s’escapen, rumb a Espanya, acompanyats per Claude, una dona que s’especialitza en el tractament a persones amb discapacitat i que condueix l’autobús. Així doncs, en aquesta pel·lícula es relata el viatge dels tres amics, la seua amistat. A més es demostra que les persones amb discapacitat són persones i poden tindre una vida normal. Un dels personatges més transcendentals és Joseph. Joseph té ceguera parcial, ja que tan sols pot veure bé amb una llent especial. Joseph s’anima a anar en busca de sexe, perquè mai ha vist una dona i no sap cóm és la sensació de fer l’acte sexual amb una persona que no hi pots veure. És el personatge que més es responsabilitza dels seus amics. Al llarg del viatge Joseph comença a enamorar-se de Claude, i aquest sentiment floreix tan sols en escoltar la seua veu, però es torna en un sentiment sincer i realista. Dani

La pel·lícula ens mostra una diferència considerable entre l’amor i el sexe. Els tres amics al principi el que volien era fer el viatge i perdre la seua virginitat. Però a l’hora d’emprendre el viatge l’amic que estava quasi cec va anar donant-se compte que li agradava la xica que els portava a ‘El Cielo’, que era on volien perdre la seua virginitat. Quan va arribar el moment d’entrar, els dos amics que anaven en cadira de rodes van entrar i van tindre sexe de pagament dins del local, però el mig cec va preferir quedar se amb la conductora i estimar-se dins de la furgoneta. La diferencia va ser que els altres dos volien tindre sexe per no morir verge i l’altre perquè li agradava la conductora, perquè la volia. 

Joseph és un personatge el qual ha canviat molt des del principi de la pel·licula fins al final. Estava d’acord amb fer el viatge a Espanya per anar a ‘El Cielo’ i perdre la virginitat. En un principi, causat per quasi la ceguera total que té no sabia com era la conductora que els anava a portar i acompanyar durant el viatge. A poc a poc a poc es va enamorant de la conductora, fins a arribar al punt de no voler entrar el local per mantenir sexe amb una xica de pagament per quedar-se amb la conductora. Li confessa que estava enamorat i fruit de l’amor s’estimen dins la furgoneta mentre els altres l’únic que volien era sexe per no morir verges. Alberto Jiménez

Hasta la vista’ tracta un tema prou important, el qual el trobem en el dia a dia de les nostres vides com és la superació de les persones minusvàlides.
Aquests tres xics són els protagonistes de la pel·lícula, a pesar de la seva minusvalidesa, els xics no perden les ganes de l’amor i de fer coses. Intenten superar les dificultats que tenen per la seva malaltia i comencen un viatge cap a Espanya per anar a ‘El Cielo’. Volen anar, perquè no volen morir sense practicar sexe amb una xica i aquest lloc és el més indicat per anar-hi persones com ells.
Aquest tema ens mostra que encara que tingues dificultats per a viure, amb esforç pots aconseguir allò que et proposes, a part de les seues dificultats, també tenen dificultats durant el seu viatge, però amb l’ajut de la xofer i la solidaritat entre ells aconsegueixen superar qualsevol obstacle.
Lars és un xic paralític, que va en cadira de rodes, i empren un viatge amb els seus amics cap a ‘El Cielo’. Al principi estan tots emocionats per anar-hi, però ell i el seu amic comencen a ficar-se amb la gent i a insultar a Cloud.
Ell ha de pendre unes pastilles per a la seva malaltia, ja que s’està morint.
Quan arriben a Andalusia ell coneix a una xica que està interessat en ell, però a ell li entren ganes de vomitar i li entre vergonya i se’n va.
Quan van a El Cielo la primera vegada li tornen les ganes de vomitar i ha d’anar-se’n fora. Torna al dia següent i ja pot estar amb la xica, després d’estar amb ella van tots a dormir a la platja. Jorge Rovira

 

És una pel·lícula que ens ensenya molt sobre la vertadera amistat i els vertaders amics. En aquesta pel·lícula, el paper dels tres amics inseparables el representen en Philip, que és un xic amb una discapacitat cerebral, obligant-ho a portar una cadira de rodes automatitzada. Després està en Lars i Jozeff el primer dels quals és paraplègic que a continuació se li detecta càncer i el Jozeff és un xic amb problemes de la vista i discapacitat mental lleu. Es decideixen a organitzar un viatge junts creuant mitja Europa passant per França per arribar finalment a Espanya, concretament al prostíbul denominat “El Cielo”. Durant aquest viatge pateixen moltes problemes i sorpreses inesperades. Finalment arriben al seu punt final, però ja no tenen el mateix desitg que quan van començar el seu viatge i al prostíbul sol·lament entren Lars i Philip, Jozeff prefereix quedar-se fora i descobrir el seu amor a Claude, la conductora dels tres, una dona grossa i no molt agradable a la vista. Aquesta l’accepta i li proporciona el que va vindre a buscar a El Cielo, però de la seua forma. 

Evolució del personatge de Claude: Claude en un principi era una dona molt tancada i acostumada a viure la vida d’un xòfer i d’exercir els càrrecs d’un home. Però avançat en el viatge, es va començar a obrir un poc cap als xics, arribant a formar una molt bona amistat finalment i fins i tot, a enamorar-se de Jozeff. Hristo

El personatge que més m’ha agradat és en Lars, perquè sap que no li queda molt de temps de vida, doncs creu que ha d’aprofitar-ho molt. Jo també pense com ell, però també ha d’entendre que els seus pares es preocupen per ell. Al principi als pares dels discapacitats els va paréixer bé la idea que els seus fills feren un viatge i que gaudisquen un poc. El que no saben és que una de les parades que van a fer és anar a “El Cielo”, que és un bordell. Però encara que no van poder anar, es van escapar, no em va paréixer una idea bona, ja que algun dels pares es podria tornar boig buscant al seu fill.
L’escena que més m’ha agradat d’en Lars és quan va tindre el detall deportar-se com a maleta la de la seua germana i això queda bé. La part que menys em va agradar va ser quan en Lars estava eixint d’aquell restaurant amb Philip i Jozef, i se’n va anar amb aquella xica, i va deixar plantats als seus amics. Amin

Lars és un dels personatges principals de la pel·lícula Hasta la vista, uns dels tres amics amb diverses discapacitats. Lars té un tumor celebrar i paralisi parcial, el seu amic Philip és paraplègic i Joseph era gairebé cec. Als tres amics els agrada el vi i les dones, però ningú dels tres mai havien estat amb una. És per això que decideixen fer un viatge a Espanya on difrutaran de la ruta del vi d’un un bordell per a estar amb xiques i intimar amb elles per primera vegada. Contracten una guia expert en malalts “bus drive”.L”evolució de la malaltia de Lars, però, fa que els pares és neguen a autoritzar el viatge. Ells, però, tenen la il·lusió de conèixer Espanya i les dones i per això queden en anar sense que els pares ho sàpiguen. La germana de Lars el pilla fent-se la maleta i com que no vol ballarar-se més amb ell, decideix ajudar-li en el seu viatge i mentir als seus pares. Els pares es posen en contacte amb la “bus driver” i fan un encontre en ells, i els prohibixen anar-se’n. Ells il·lusionats acaben convencent els pares i segueixen el trajecte. 

Durant el viatge Lars presenta símptomes de la seua malaltia i això fa anar-se’n d’una dona que coneix en Espanya, ja que mentre estava amb ella, va començar a tindre vòmits. Els tres amics al dia següent van a anar a “El cielo” i Lars i Philip disfruten de les xiques mentre que joseph i Claude, la “bus driver” s’enamoren mútuament. Durant una visita a la platja, Philip troba a Lars mort en la vora de la mar en la cadira de rodes. Paula Fernàndez

Aquesta pel·lícula tracta de tres amics amb una discapacitat diferent en cada un d’ells. Phelip és un paralític que no es pot moure cap muscle del cos, Lars és un altre paralític que sols pot moure la part de dalt del cos, i Jozef té un problema als ulls, pot veure sols amb un prismàtic. Un d’ells desitja anar-se’n de vacances a Espanya, per anar a El Cielo, un dels prostíbuls per a gent com ells. Perquè pensa que no vol morir-se verge. Al principi els seus pares accepten però després, li diuen que no hi poden anar perquè la malaltia d’en Lars no para i cada vegada es posa pitjor. Però com els nois ja ho tenien tot preparat, criden a una persona que els portarà de viatge. Preparen tot el material i es van d’amagat dels seus pares. Durant el viatge ni els nois ni la conductora es parlen però després es va començar a parlar per a que el viatge no es fera pesat. Els pares senteren de la notícia i van a l’hotel i els diuen que han de tornar, però finalment accepten. Hakima

 

Aquesta pel·lícula tracta de 3 adolescents, Philip, Lars i Josef. Tenen els mateixos gustos: les dones i el vi. Un d’ells els informa als altres que podien fer un viatge, per provar diferents vins i a més anar a “El cielo”, un prostíbul situat a Espanya especialitzat en persones amb discapacitat. però Lars té un tumor que va cada vegada a pitjor, i els pares van decidir que no anirien, però malgrat això ells s’escapen, fent el viatge igualment.

Aquesta pel·lícula t’ensenya a seguir endavant després de tot, a no posar-te límits, fer el que vulguis i el que desitgis encara que tinguis dificultats, aquesta tragicomèdia també ens ensenya a veure com viuen aquestes persona, com de difícil és la seva vida. Cristina

Lars és un noi de 20 anys de bélgica, té una paràlisi de cintura cap avall i viu amb els seus pares i la seva germana menor. Lars juntament amb els seus altres 2 amics discapacitats decideixen fer un viatge a Espanya amb l’esperança de perdre la virginitat en un bordell que atenguin a persones discapacitades. Al principi els seus pares accedeixen creient que era un viatge de turisme, amb la condició de contractar a algú especialitzat en la cura de persones discapacitades, el qual els acompanyaria durant tot el viatge, no obstant això canviés quan després d’un anàlisi li diagnostiquin una mort prematura a Lars. El jove molt deprimit li diu als seus amics que facin el viatge ells solos al que aquests ho rebutgen rotundament i decideixen anar-se d’amagat dels seus pares.
Al principi de la pel·lícula Lars es mostra com un personatge segur de si mateix, independent, però quan rep la fatal notícia de la seva malaltia li farà canviar , perdrà la confiança en si mateix, valorés mes la resta dels seus dies de vida, això li farà apreciar mes als seus amics i els moments que comparteix amb ells. Al final de la pel·lícula en aconseguir perdre la virginitat experimenta un èxtasi de felicitat amb el trist final de morir l’endemà. Sebastián Ramírez


Publicacions creat 881

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt