TV3, la felicitat d’un 12-12-12

Ahir, Javi i Andrea publicaven la seua entrada FELICITAT al temps que el TSJ ens omplia de joia a tots aquells que estimem i volem TV3.

Us adjuntem el comunicat d’ACPV al temps que desitgem que es reobrisquen els repetidors JA!!!

València, 12 de desembre de 2012

NOTA DE PREMSA

EL SUPREM DÓNA LA RAÓ A ACCIÓ CULTURAL

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) valora molt positivament la sentència del Tribunal Suprem sobre el recurs de la nostra entitat a la primera multa per les emissions de TV3 al País Valencià.

En primer lloc, el Tribunal Suprem confirma el que la nostra entitat sempre havia afirmat: que el Govern valencià mai no ha tingut autoritat per a sancionar-nos. Tal com diu la sentència

“La asociació sancionada no asumía las funciones propias de un ‘operador audiovisual’, siendo un mero retransmisor, sin más, de los programas televisivos del verdadero operador público.

No concurría, pues, la carencia de título habilitante de les emisiones televisivas originarias. Y tampoco ha quedado demostrado que la utilización de las frecuencias efectivamente empleadas para la ‘reemisión’ en parte del territorio valenciano se hiciera a costa de las asignadas a las televisiones cuyo título habilitante correspondía atribuir a la Generalidad Valenciana”

La primera conseqüència pràctica d’això és que el Govern valencià està obligat a retornar l’import íntegre d’aquesta primera multa (300.000 €) més els interessos devengats. Aquest retorn implica un procés lent, que previsiblement durarà mesos, però que és inexorable.

En segon lloc, el Tribunal Suprem va més enllà i afirma literalment que

“La difusión de aquellas emisiones televisivas más allá de los límites territoriales de la Comunidad Autónoma de Cataluña era y es sin duda lícita”

En aquest sentit, apunta que

“el criterio constante del legislador […] era y es favorable a que la fragmentación inherente al sistema de competencias autonómicas en materia audiovisual, con eficacia limitada a su propio territorio, no impida a quienes habitan en él la recepción de programas procedentes de otros. Sin embargo, el instrumento previsto al efecto […] se ha demostrado insuficiente”.

És a dir, que l’emissió de TV3 al País Valencià és una activitat lícita, però que aquesta necessita d’una reforma legislativa que li done suficient cobertura legal (i en aquest sentit, el Tribunal esmenta la ILP “Televisió sense Fronteres” com a una de les “iniciativas que pretendían la modificación de este marco normativo”).

Per tant, el Tribunal Suprem assumeix plenament totes les posicions d’Acció Cultural, en el sentit d’entendre que cal donar una cobertura legal a una activitat lícita com són les emissions de TV3 al País Valencià.

En aquest sentit, Acció Cultural entén que el Tribunal Suprem ha soterrat l’herència del president Camps de persecució política i econòmica de la nostra entitat, d’atac a la construcció d’un espai de comunicació de la llengua catalana i de persecució de la llibertat d’expressió i del dret dels ciutadans a elegir lliurement quin canal de televisió volen veure.

Ara, Acció Cultural estén la mà al president Fabra i al nou Govern valencià perquètrenque definitivament amb el llegat del president Camps, que ha estat censurat jurídicament pel Tribunal Suprem, i opte pel diàleg que, una vegada més, li oferim. Diàleg per a, primer, posar fi a la persecució a la nostra entitat i retirar els expedients administratius contra Acció Cultural i retornar l’import de les multes que ens hem vist forçats a pagar injustament (com ara es demostra). Diàleg, segon, per a posar fi a la censura i reobrir les emissions de TV3 al País Valencià el més prompte possible.

D’altra banda, hem d’apuntar que encara hi ha altres dos processos jurídics oberts: el Tribunal Suprem encara ha de pronunciar-se sobre un segon recurs nostre a una segona multa de 100.000 €, i hi ha un tercer recurs en el Tribunal Superior de Justícia valencià per una tercera multa de 300.000 €. Previsiblement, les sentències poden tardar encara mesos i, per tant, la sentència que ara valorem afecta només a una part del conjunt de multes i recursos, i mentre la resta de sentències no siguen públiques i fermes no podrem donar per definitivament tancada la qüestió, tot i que és evident que el posicionament del Suprem en aquesta primera sentència té un pes innegable.

Finalment, Acció Cultural vol agrair públicament als seus socis el suport al nostre treball, ja que sense ells no hauria estat possible mantenir les emissions de TV3 durant 25 anys. Gràcies als nostres socis i als milers de valencians que han simpatitzant amb el nostre projecte, participant en les multitudinàries mobilitzacions del últims anys, Acció Cultural ha sobreviscut a la persecució política i econòmica del president Camps i l’ha vist passar. Però no ens acontentem amb això, sinó que continuem aspirant al nostre objectiu en aquesta qüestió: la plena normalització de les emissions de TV3 al País Valencià.

La setmana vinent, la Junta Directiva d’ACPV es reunirà en sessió extraordinària per a valorar el pronunciament del Govern valencià i les possibles noves passes a seguir, sobre les quals us mantindrem puntualment informats.

Publicacions creat 884

One thought on “TV3, la felicitat d’un 12-12-12

  1. Ahir a la nit, després d'arribar a casa una volta acabades les avaluacions, el meu home em va comunicar la bona nova. Després de tan de temps no entenen el perquè no podia sentir el català de la Tv3, després d`haver-me resignat a no saber del temps, a no veure programes de qualitat i a optar per donar-me de baixa d'Imagenio perquè aquest estiu van llevar les autonòmiques d'entre els seus canals, sóc feliç!!!. Podré tornar a fer el sopar acompanyada del programa Terra del Molineta, si és que encara el fan, i saber del temps en un mapa dels Paísos Catalans. Realment, com deia en un correu ahir enviat als meus pròxims comunicant-los la meua alegria, s'ha fet justícia!! Ahir va ser un dia gran!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt