THELMA & LOUISE

FITXA TÈCNICA

TÍTOL ORIGINAL: THELMA & LOUISE ANY: 1991 PAÍS: USA

DIRECCIÓ: Ridley Scott GUIÓ: Callie Kouhri

MÚSICA: Hans Zimmer FOTOGRAFIA: Adrian Biddle

REPARTIMENT: Susan Sharandon, Geena Davis, Harvey Keitel, Michael Madsen, Cristopher Mc Donald, Stephen Trobolowsky i Brad Pitt
PRODUCTORA: Mimi Polck i Ridley Scott

Es tracta d’un film feminista en què dues dones comencen un viatge per deixar enrere una rutina que no pot amb elles. Fins l’última escena aprenem nous aspectes de les dues protagonistes, com per exemple el no tindre por al que vindrà i seguir endavant per damunt dels perills. Predisposades a fer tot el que siga necessari per recuperar la seua dignitat i llibertat. Aquestes dones aposten per elles mateixes en una època en que encara l’home era molt més important que la dona. Això ho veiem reflectit en tots els actors que hi apareixen, homes que tenen un caràcter molt masclista, que utilitzen a la dona com un objecte sexual, com fa el camioner sempre que les veu. Encara que personalment no veig Thelma & Louise com una gran pel·lícula de les que es queden a la ment, m’agrada pel fet que el director optara per fer un film en què manara la dona. Una altra cosa que destacar són els paisatges que apareixen, meravellosos. Laura Montalban

Thelma es una jove i avorrida ama de casa. Louise es més major que Thelma i està eixint amb un home que té por al compromís. Les dues juntes decideixen anar-se’n fora a passar el cap de setmana. De camí, paren en un bar de carretera. Un home intenta violar a Thelma però Louise ho impedeix i d’un tret acabarà amb la seua vida. Les dues dones es donen a la fuga.
A partir d’ ací comença una persecució per part de la policia. Volen anar cap a Mèxic i pel camí cometran més actes delictius com atracar una gasolinera. Amb aixó Thelma i Louise descobriran un món de llibertat on fan el que volen sense donar explicacions de res a ningú. Quan estan molt a prop d’ arribar al seu destí la policia les interceptarà però no acabaran amb la seua meta: ser lliures. Ángel Alarcon

Thelma és una xica un poc avorrida i dominada pel seu home, que era un poc possessiu, però quan la seva amiga Louise li presenta l’oportunitat d’anar amb ella de viatge les coses canvien radicalment. Un dels aspectes més destacats d’aquesta pel·lícula és la valentia que tenen aquests dos personatges, a l’hora d’afrontar els seus problemes sense ajut de cap altra persona, només de la parella de Louise, que les ajuda una vegada. La pel·lícula també és un poc feminista, en el sentit que són dos xiques les que tenen problemes i dominen la situació en què es troben, a pesar de tots els problemes que se’ls posen damunt. Si foren dos xics la història de la pel·lícula canviaria molt, perquè no es trobarien les mateixes possibilitats. Un altre aspecte a destacar és la forma de ser de cadascuna. Thelma es deixa dominar per qualsevol, perquè ella l’única cosa que vol es divertir-se, i es deixa portar pels demés fins que l’enganyen. Louise, en canvi és una xica molt intel·ligent, i no es fia de ningú que no coneix, perquè sap que la poden enganyar. Però al llarg del film, Thelma va canviant, i es va fent més segura d’ella mateixa. La por que se sent quan algú ha passat per algun moment molt dur, és el que realment fa canviar les persones, i les fa més segures. Víctor Blanch

Podem compara aquest film amb Bonnie and Clyde un altre flim que la major part està rodat en la carretera road movie com el de Thelma i Louise. Clyde coneix a Bonnie i decideixen anar-se’n junts, durant el viatge van deixant rastre de crims i atracaments cada vegada més brutals. Altrament, Thelma i Louise son unes amigues que decideixen anar-se’n de viatge per tenir un poc més de llibertat i se’ls complica un poc el viatge. Aleshores decideixen fugir perquè creuen que aniran a la pressò si le detenen, decideixen anar a Mèxic sense para per Texas per motius personals.Durant el viatge se’ls complicat bastant perquè no volen tornar on vivien i passen moments un poc dramàtics a la fi. Andrea Gas.

En Thelma i Louise es mostren les diferents relacions que tenen cada protagonista amb el seu marit. Per una part Louise, que és molt més madura, desitja el moment en que el seu novi li demane matrimoni. Per una altra part Thelma, que és més jove, ja està casada amb un home que no la valora gens. Aquesta diferencia de relacions es mostra en les reaccions d’ells. La reacció del novi de Louise és anar a buscar-la i demanar-li matrimoni per temor a perdre-la. En canvi, la reacció del marit de Thelma és colaborar tot el possible amb la policia i no preocupar-se per ella o per la seua relació. Laura Cayuela

Dues dones insatisfetes amb la seua vida, dependents dels seus hòmens, van decidir anar-se de viatge sense importar-los l’opinió de les seues respectives parelles. Amb aquest viatge, les dos amigues deixen enrere la vida rutinària que es centrava en complaure a l’home, ocupant un lloc inferior on els sentiments d’elles importava poc.
Així doncs,durant el viatge viuen dia a dia una nova vida, més satisfactòria, amb més bogeria, on van resoldre problemes elles mateixes i a la seua manera, on no els feia falta donar explicacions a l’home de casa… Thelma i Louise eren independents. Alina Morante

Thelma&Louise és una transgressió de l´esquema tradicional que presenta les dones perquè com hem vist dos dones que tinguen casa i, a més a més novi o marit, no és normal que se’n vagen d´excursió soles i que s´ho passen bé. Quasi sempre és decisió de la parella, per diverses raons (per gelosia, no tindre bastant confiança…) però com elles volien fer una excursió per divertir-se i passar-s’ho bé, han arribat molt lluny, a situacions que ni elles pensaven que podrien arribar. El millor de tot és que, quasi sempre Louise, que és una dona independent, defén a Thelma, la seua amiga passiva i tímida, en diverses situacions (en l’intent de violació li dóna bons consells quan ella els necessita…). Aquest film també está enssenyant que les dones també poden ser superiors als homes i, a més, fer coses que ells no poden fer o molt poc. En definitiva, és un film que ha de cridar l´atenció als homes i pensar quin és en realitat el paper que té una dona. Mihaela Elena

Una parella d’amigues prenen la decisió de fer un viatge per a fugir de la rutina. Thelma no demana permís al seu home, que passa completament d’ella i Louise treballa de cambrera en un café. Les dos comencen a conduir per la carretera però el viatge fa un gir quan Louise assassina un home que intentava violar a Thelma. A partir d’eixe moment han de fugir cap a Mèxic per a no anar a la presó. La policia investiga l’assassinat que va realitzar Louise i per a complir pregunten a l’home de Thelma. Mentrestant les dos intenten sortir del país sense passar per Texas; per alguna raó Louise va sofrir un trauma en eixe estat i prefereix no passar. Després d’una serie d’escenes tranquil·les sense problemes, Thelma atraca una gasolinera i eixe fet les marca com a criminals, són buscades per la llei i fins i tot tanquen a un policia en el maleter d’un cotxe.
La història parla duna situació que li ocorre a dues dones però ens hauríem de plantejar què passaria si l’hagueren protagonitzat dos amics masculins, segurament no causaria el mateix impacte feminista que causa la pel·lícula i moltes persones trobarien més normal vore a un home disparant o conduint amb maniobres perilloses, la pel·lícula no seria el mateix i no seria més que un altre film de fugitius, no s’haguera transformat en un clàssic del cinema. Alejandro Ocaña

Tracta de dues dones, Thelma i Louise. Thelma és una dona que treballa a casa i té un home que la tracta com una xiqueta. Per altra banda Louise treballa en un restaurant de cambrera i té un novi que vol casar-se amb ella.Ambdues van decidir fugir un cap de setmana per poder divertir-se, però va ocórrer tot el contrari. Aquesta pel·lícula ha tranmés tot tipus de temes desgraciadament actuals com el masclisme, violació, maltractament, corrupció, assassinats… però crec que el tema més destacat és la LLIBERTAT DE LA DONA ja que si Thelma haguera dit al seu marit que volia anar-se’n amb Louise un cap de setmana a divertir-se segurament la resposta seria que no. Quan Louise va disparar aquell home crec que ho va fer per ràbia acumulada del passat, ja que segurament li va ocórrer el mateix que a Thelma, i encara més l’home no volia callar, doncs més ràbia va tindre, ja que segurament s’hauria sentit ofesa.

Pense que aquesta pel·lícula està pensada per aquelles dones que van lluitar per la seua dignitat i llibertat. Hiba Ouadi

En la pel.lícula es mostren els aspectes ben diferents de dues parelles. La primera parella la formen Thelma i el seu home i, la segona parella Louise i el seu novi. Thelma viu tancada en sa casa, baix les ordres del seu home i sense poder fer res. Mai ha tingut llibertat i, per això se li ocorre fer la botgeria d’anar-se’n amb la seua amiga un cap de setmana sense consultar el seu home. Aquest, quan s’entera, té una reacció molt forta i vol que torne a casa immediatament, mentre que Louise li ho diu a la seua parella i aquesta té una reacció normal, deixant-li llibertat per poder gaudir del cap de setmana. Catalina Toma

Thelma i Louise són dos amigues que decideixen anar-se’n uns dies de vacances juntes perquè es troben immerses en unes vides que no les satisfan. Per una part, Thelma és una dona casada que es veu frustrada pel seu marit. I Louise treballa de cambrera i té un nuvi que té por al compromís.
En la primera parada que fan ja els sorgeixen problemes. Thelma es deixa portar per l’amabilitat d’un home, es confia massa i ell intenta violar-la. Aleshores arriba Louise, li dispara i acaba morint. Per això comencen a fugir cap a Mèxic i en el camí es troben amb un xic que les enganya dient-les que es un estudiant i l’arrepleguen per a dur-lo al seu destí, encara que a Louise no li fa molt bona impressió. Thelma el porta a la seua habitació i pel matí es donen compte que els ha robat tots els diners que tenien i ella mateixa com a compensació a la seua amiga per tots els errors que havia comés entra a una tenda i roba els diners de la caixa. Els càrrecs contra elles es van acumulant fins que el nuvi de Louise les delata i comença una persecució en la qual estan sempre en contacte amb la policia. Tot acaba quan arriben al Gran Canyó, a Colorado, on ja no tenen eixida i decideixen fugir. Aquest film recalca el feminisme i la diferència entre una situació que es veuria normal en els homes i que en aquesta pel·lícula, protagonitzada per dones, es veu malament. Alina Morante

Dues dones insatisfetes amb la seua vida, dependents dels seus hòmens, van decidir anar-se de viatge sense importar-los l’opinió de les seues respectives parelles. Amb aquest viatge, les dos amigues deixen enrere la vida rutinària que es centrava en complaure l’home, ocupant un lloc inferior on els sentimentes d’elles importava poc.
Així doncs, durant el viatge viuen dia a dia una nova vida, més satisfactoria, amb més bogeries, on van resoldre problemes elles mateixes i a la seua manera, on no els feia falta donar explicacions a l’home de casa… eren independents. Miriam Fernández.

Dos amigues decideixen prendre unes vacances i anar-se’n de viatge. Tenen un mal començament ja que Louise té un accident i mata a un home que volia mantindre relacions sexuals amb la seva amiga sense que ella volguera. Les dos xiques és veuen sospitoses d’un assassinat i perseguides per la policia. El seu viatge no estava anant gens bé. Decideixen fugir a Mèxic i no tornar mai més al seu lloc de residencia.
L’aspecte a destacar és l’amistat, ja que les amigues per tal de no anar a la presó se suïciden juntes. Elles passen molts esdeveniments, dels quals els seus marits no estaven assabentats i decideixen fer-lo tot juntes com bones amigues que són i com que mai no feien coses juntes. Té un final tràgic però sempre quedara el record de que ho han fent sent molt bones amigues. Belén Morillas

Thelma i Louise és un film que ens explica la història de dues dones que decideixen anar-se’n a fer un viatge. En la primera parada tenen un percanç, Louise dispara a un home que intentava violar al la seva amiga Thelma. A causa de això han de fugir cap a Mèxic. Tot el film ens explica el que li passa a Thelma i a Louise mentre intenten escapar de las policia, ja que van descobrir que van ser elles les que van matar a aquell home que va intentar vilolar Louise.
D’aquesta pel·lícula el que més em va agrada va ser la gran valentia que van tindre tan Thelma com Louise en tirar en davant dels nombrosos problemes que tenen al llarg del seu viatge. D’altra banda també m’agrada com en aquesta pel·lícula canvien els papers, es a dir, estem acostumats a vore aquest tipus de pel.lícules on els protagonistes son hòmens i en aquest cas són dos dones les que maten a un home i les que fugien de la policia. Sara Kedar

Publicacions creat 891

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt