D’AQUELLES FLORS… (melmelada de poma)

EL REBOST Vol ser una nova secció on podeu participar des de qualsevol institut.

Fa un grapat d’anys, al professorat de valencià ens preguntaven pels ingredients de la paella, com si la llengua i la literatura anaren de la mà de la gastronomia. Hom no pretenia, però, que el seminari de castellà tinguera coneixements del cocido madrileño o del gazpacho manchego; la sociolingüística hi tindria coses a dir.

Ves per on, amb la diversitat ofertada des dels centres (PQPI, PDC, Integra, Compensatòria…, on solem estar sempre embolicats ‘els de valencià’) i la riquíssima diversitat cultural del nostre alumnat, se’ns ocorre, ben sovint, que, per tal de fer pràctiques amb el llenguatge instructiu ens aporten una recepta, quan no tot el plat.  

EL REBOST vol afegir la imatge a eixos treballets instructius i publicar-los a Imatgies. També, amb un enllaç a un googlemaps donaríem a conèixer l’institut o escola i el poble des d’on se’ns ha regalat la recepta. Podeu trametre-ho a jbsensegel@gmail.com i, amb molt de gust, ho penjarem.

Solada de pomes d’aquell mar de flors

 

Encara recordeu aquelles “3 flors amb p”? Les de pomera són aquestes.

I, malgrat la sequera d’enguany, ens han regalat molts fruits.

Pelem les pomes i separem els cors.

Per fer-ne compota o melmelada ens cal la poma, sucre i unes corfes de llima. M’han dit, a cau d’orella, que també s’estima la canyella.

Bullim els cors per obtenir-ne la pectina

Entre 300 i 400 grs de sucre per quilo de poma trossejada.

Posem a bullir la poma amb el sucre i un gotet de la pectina que hem tret dels cors fins que s’estova i canvia de color. Després la triturem. Si hi ha molta pectina la guardem per fer un xaropet i, amb aigua fresca, amanim una agraïda beguda estiuenca.  
Esterilitzem uns pots de vidre i hi posem la melmelada. Per conservar-la posem els pots al bany de maria uns vint minuts.
Al pot convé anotar la data d’elaboració.

Vinga! animeu-vos i envieu-nos els vostres plats.

 

Publicacions creat 881

One thought on “D’AQUELLES FLORS… (melmelada de poma)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt