L’AUBERGE ESPAGNOLE

L’auberge espagnole, traït al castellà com Una casa de locos (mireu l’última foto de la pàgina), és un film interessantíssim des de molts punts de vista. És norma de l’assignatura, i així ho va assolint l’alumnat, veure les pel.lis en versió original, per raons òbvies que ja hem comentat en d’altres ocasions. Només ens permetem la llicència de veure-les doblades si ho són al català. A més de les també òbvies raons hi ha la raresa de veure un film doblat en la nostra llengua. I aquest film ho està, però no deixaria de ser una bestiesa haver-la vist en català, perquè el mateix argument, amb  un xicot que ve per aprendre castellà i les consegüents dificultats inicials, una defensa manifesta de la diversitat i una Europa plurilingüe que conviu en un pis exigeix la versió original.

Un altre punt de vista que mereix interés el trobem en l’estructura del film: París-Barcelona-París (pròleg, nucli i epíleg) lligat al tema de fons ‘la por a l’adéu a la joventut’ que ofereix un treball seguret ‘per a tota la vida’.

En aquest metratge es veu la convivència entre estudiants que van a viure durant el temps d’estudi a Barcelona i es veu clarament les diferències entre ells i la evolució que tenen amb l’idioma espanyol. Creen una amistat molt gran ja que viuen situacions que fa que s’unisquen uns amb els altres. En una seqüència el xic anglès fa referència a una sèrie de tòpics que tenim els europeus com per exemple que els alemanys són tots seguidors de Hitler, que són molt ordenats i seriosos; o que els espanyols som com els mexicans.

Ja que són tots de diferents països han de dependre les paraules bàsiques de cada idioma dels que hi ha al pis (espanyol, alemany, anglès, italià, francès) per a quan criden per telèfon poder contestar en qualsevol dels idiomes. També parla de que els homes no coneixem bé les dones i que és una llàstima que els dos sexes es queden un al seu racó sense voler conèixer-se l’un a l’altre. També deixa patent la necessitat de les persones a tindre relacions amb altres persones ja que no som robots i els personatges de la pel·lícula no estan amb les seues parelles ja que s’han quedat als seus respectius països. Bayron Gabarri

L’auberge espagnole, traduïda a l’espanyol com Una casa de locos, és molt interessant, perquè tracta sobre molts temes a la vegada, com per exemple la dificultat de parlar en un altre idioma que no és el teu. Xavier és el principal protagonista, ja que conta la seva vida. Té el mateix principi i final, però no es el tema de la pel·lícula. Xavier, va a estudiar a Barcelona per a acabar la seua carrera i aconseguir un bon treball. Al començament Xavier té dificultats per a comunicar-se amb la gent, però al llarg de la pel·lícula es nota com va aprenent més l’espanyol. En arribar a Barcelona, Xavier troba dificultats per a trobar una casa que li agradara i passa per diferents cases, des de la casa que li va oferir sa mare fins la dels estudiants d’Erasmus. També tracta el tema que no és obligat tindre un amic heterosexual, sinó que algunes vegades un amic homosexual pot ser el millor amic que pots tindre. Però un dels temes més importants d’aquesta pel·lícula, és la necessitat d’amor que necessiten les persones en allunyar-te de la teua parella, o en vore-la poc de temps. Xavier, en passar tant de temps amb els estudiants d’Erasmus, sent un cert apreci per ells, i quan ha d’anar-se’n es posa trist, i això demostra que és molt difícil anar-te’n d’un lloc on has estat molt de temps. Víctor Blanch

La variació lingüística de la casa
Xavier, el xic francés estava buscant pis on viure, i va trobar un lloc on hi havia xics i xiques de tota Europa. N’hi havia una espanyola (catalana), un danés, un alemany, un italià, una anglesa, el seu germà també angles i una altra francesa. Principalment parlen l’anglés, ja que és la llengua per excel·lència parlada en tot el món, i que tot el món estudia en el col·legi.

Però al llarg de tota la pel·lícula es pot veure com avança la llengua al llarg de la pel·lícula, l’espanyola al principi només parlava en l’anglés per a què tots l’entengueren, però després comencen a parlar en castellà a mesura que estudien molt i passa el temps

Es pot veure el important que és aprendre llengües i viatjar per a conèixer mon. Cristina Garcia

El pis es troba a Barcelona, era un pis d’estudiants d’Erasmus. Hi havia estudiants de diferents nacionalitats, hi havia una espanyola, un francés, dos danesos, un belga, un alemany, un italià i una anglesa. A la casa parlaven angles, francés i castellà. Tenien una habitació assignada per a cada un, el frigorífic estava dividit per apartats, encara que de vegades es barrejava el menjar d’un amb el de l’altre. Al costat del telèfon, hi havia una llista amb tots els idiomes que posava “no es troba a casa”, perquè quan cridara algú d’un altre país poder contestar en eixe mateix idioma.
A la casa estava tot desordenat i tot pel mig, excepte l’habitació de l’anglesa que era l’únic lloc de la casa que estava tot recollit, ordenat i net de la casa. L’anglesa era l’única que intentava de netejar i mantenir la casa neta, els altres li donava igual com estiguera la casa de bruta i de si hi havia coses pel mig. La pel·lícula ens mostra com diferents persones de diferents nacionalitats són capaços d’aconseguir fer-se grans amics i intentar sempre ajudar-se uns als altres. Excepte en situacions específiques, a la casa es respira bon ambient i sempre mantenint una bona relació entre els estudiants. Alberto Jiménez 

Aquest film tracta del tema del Erasmus, qu es tracta d’agarrar una beca i anar-te’n a un altre lloc que no és el teu país per a estudiar la mateixa carrera que estàs estudiant tu. En la casa que ell està vivint hi ha molta gent. En la casa es parla castella, anglés, danès, francès, italià,  però, sobretot es parla angles. Quan ell arriba a Barcelona hi ha un matrimoni que durant el temps que esta buscant pis ells l’allotgen en la seua casa. Anne-Sophie es la dona del metge i a ella li ensenya totes les coses que hi ha en Barcelona.Andrea Caro

La pel·lícula comença amb el protagonista, Xavier, contant que la història comença en un avió però no es una historia que tracte d’avions. Es un estudiant francès que per a entrar en un treball ha d’aprendre espanyol, per això viatja a l’universitat de Barcelona. Allí, mentre busca un pis arriba a una casa on viuen persones de diferents nacionalitats. Xavier coneix moltes persones i va descobrint que el pis de Barcelona es com la seua segona llar. El pis és com una versió reduïda d’Europa on cadascú té el seu racó i van unint-se països nous. Poc després una amiga belga de la universitat de Xavier busca pis. S’uneix a l’auberge espagnole però Xavier descobreix que la seva amiga es gai i se sent un poc estrany. També li és infidel a la seua nóvia amb la dona de la parella de francesos. Més tard es descobreix el pastís i deixa de vore-la com una futura nóvia. Apareix un personatge que es el germà de Wendi (la xica anglesa) que sempre tracta el tema dels tòpics, a la majoria no els cau bé però poc a poc es fan amics. La pel·lícula tracta el tema de la diversitat lingüística, es pot veure en un moment de la pel·lícula que tenen un cartell al costat del telefon on hi han frases en tots els idiomes per si crida el familiar d’un company. És una pel·lícula interessant pels diferents temes i s’ha de vore en idioma original per a poder apreciar la diversitat lingüística. Alejandro Ocaña

En aquesta pel·lícula es pot destacar els diferents caràcters dels personatges. Xavier és un francès que decideix anar d’Erasmus a Barcelona, es presenta com un personatge trist per les circumstàncies, amb por d’anar a Barcelona per tot el que es deixa, la mare, la novia.. Però en arribar troba un món nou, un món ideal que li agrada, fa amistats i troba un nou amor molt bonic. Xavier va a conviure en una casa amb altres estudiants, Soledad era espanyola, és la que més caràcter té i la més comprensiva. Wendy es anglès, es madura i al llarg de la pel·lícula es destapa, en el sentit que al principi no li agradava anar de festa i al final ix, també pel tema que està en altre que no és el seu nòvio. És molt diferent del seu germà, ja que ell està sempre de broma i és molt fastidiós, però al final li acaba ajudant a la seua germana fent-se passar per homosexual.Alessandro és italià, és una persona molt tranquil. Lars es Danés, tranquil i pacífic, era la novia de Soledad, i té un fill que ell no ho sap fins al llarg de la pel·lícula. Isabelle és belga i lesbiana, que es porta a casa a les seues novies,molt extravertida i li ensenya a Xavier com lligar amb les dones. Per ultim esta Tobias que és alemany era molt ordenat, estricte i maniàtic. Paula Fernández

Xavier és un jove parisenc de 25 anys, estudiant d’econòmiques. El seu pare vol que treballe en un Ministeri i ho posa en contacte amb un amic. Xavier decideix sol·licitar una beca Erasmus i cursar l’últim any de carrera a Espanya, al mateix temps que aprén el nou idioma, necessari per a ocupar el lloc.

Martine és la núvia de Xavier, a la qui té molta d’estima però a mesura que avança la pel·lícula va desconfiant d’ell, fins que se separen.

Jean Michel i Anne-Sophie són un matrimoni francés que Xavier coneix en l’aeroport de Barcelona i amb qui passa uns dies fins a trobar un pis compartit en el centre de la ciutat. Jean Michel és neurocirurgià que va a treballar a un hospital de Barcelona i Anne-Sophie una simple ama de casa, a la que Xavier va ensenyant Barcelona.

Quan troba un pis, allí conviu amb estudiants de diferents nacionalitats: Alessandro, que és italià, molt desordenat i extravagant. Soledad, espanyola, que manté una relació amb Lars, danés. Wendy, anglesa, una estudiant molt aplicada i centrada i el seu germà William, que es molt pesat i les molesta a l’hora d’estudiar. Tobías, alemany i molt ordenat a diferencia de Alesssandro que es tot lo contrari. I Isabelle, que és belga i amb ella compartim ,junt amb Xavier, moments íntims. Ximo Miralles

En el film L’auberge espagnole tracten diferents llengües i la convivència d’aquestes. El protagonista, que parla francés va d’Erasmus a Barcelona que parlen català. Açò li presenta una gran dificultat, ja que ell sap un poc de castellà però gens de català. Les classes a les quals assisteix són en català, i ell moltes d’elles no les comprén.
Xavier es queda en casa d’uns francesos que coneix en l’aeroport, per el que no té problemes de comunicació, però troba un pis d’estudiants que parlen: anglés, alemà, italià, espanyol i català. Pese a les dificultats que presenta la llengua, tant Xavier com els seus companys, decideix quedar-se en aquest pis i conviure amb ells.
Al llarg del film es nota una clara millora en la comunicació entre ells, es comuniquen generalment en anglés, però hi ha moments en què es comuniquen en espanyol o en altres llengües, fins que s’ entenen entre ells pràcticament sense problemes. Jorge Rovira

Wendy és una estudiant de l’Erasmus que viatja fins a Barcelona per estudiar. Ella ve des d’Anglaterra, on deixa el seu nuvi allí. En la casa dels estudiants de l’Erasmus hi ha gent de diferents països, de totes les persones és la que fa la majoria de la feina i la que més es preocupa de les coses. És la més seriosa.

A mitjan pel·lícula en un bar coneix a un americà que al principi pensava que era un babau i que no li atreia res. Després comença a tindre una relació amb ell. Un dia ella estava amb l’americà en el seu llit i sense avisar arriba el seu nuvi d’Anglaterra. Per a què no els agafen se les apanyen. En primer lloc fan que no tenen les claus bones per a obrir la casa durant una petita estona, després fan com que Wendy no estava a casa i per últim el germà de Wendy es fica al llit i fa com que l’americà és el seu nuvi. Al final a Wendy, el seu nuvi no la pilla i com si no passara res diferent en la casa. José Arjona

En aquest film podem veure que hi ha molts problemes. Un és l’Erasmus,que és el principal tema de la pel·lícula. Xavier el protagonista del film per poder conseguir la beca té molts problemes perquè la primera vegada, la dona li va perdre els papers de la beca i ell intenta de tornar aconseguiros. Quan troba els papers obte la beca per poder viatjar a Barcelona, per aprendre espanyol. I l’altre problema més gran és quan Xavier arriba a Barcelona i ha de buscar un allotjament per poder viure. El primer es quan va a casa de una amiga que habia conegut, i li costa moltíssim, primer es queda a casa d’uns amics que havia conegut a l’avió. I finalment va trobar un pis amb uns nois que també estaven d’Erasmus. També va tindre un problema amb la llengua perquè no entenia el català a la universitat. Un altre problema és l’amor a distància perquè la dona no podia aguantar que el seu nuvi estigué tan lluny d’ella i li deixa i el Xavier no aguanta aquella situació. L’altre és quan s’enamora de la seva companya de la facultat i es dóna conte que és lesbiana. I l’atre problema es quan senteix atragut per la dona casada que va coneixer a l’avió. Hakima Zaitouni

Un dels temes que més cal destacar d’aquest film és la convivència entre alumnes de diferents. En aquest cas, conviuen junts un francès, una anglesa, una espanyola, un alemany, un danès, un italià i una xica belga. A més, s’afegeixen complicacions quan arriba el germà de Wendy, l’anglesa, i a més s’adonen que la belga és homosexual, així que comencen a entrar dones i dones en el pis. Davant tot això, hi predomina una bona actitud de convivència encara que a vegades el seu comportament és desastrós, com per exemple, la brutesa que hi ha en el seu pis o la nevera, la qual es troba tota omplida.

Per tant, diversos estudiants completament diferents han de conviure uns amb altres i, davant que a vegades la convivència és difícil, acaba resultant en una bona experiència que ens ajuda a relacionar-nos amb els altres. Dani Tarín

Una de les coses de la pel·lícula que es pot comentar són els problemes que té Xavier. El primer problema que li va sorgir va ser el de la beca. Perquè la primera vegada la dona li va perdre els papers. Va haver de buscar-los, i quan ho va fer, va poder anar-se’n a l’Erasmus en Barcelona. El següent problema que li va sorgir va ser el de trobar un pis en Barcelona, ja que no entenia ni l’idioma. Es va deure quedar en la casa d’una parella que va conéixer a l’avió. I al final es va allotjar en una casa d’uns companys de l’Erasmus que tenia. Un problema gros que va tindre és que no entenia català, i com que en la Universitat es parlava només català, doncs ho va tindre molt difícil. El problema que ve ara era el que la núvia de Xavier no podia continuar en una relació en la qual no es veuen diàriament. Llavors va haver d’anar un dia a visitar-la. I l’últim problema que va tindre és el de l’amor impossible amb la dona del doctor. La qual li conta tot el que van fer ella i Xavier. Amin Ghammad

És normal que s’ajunten grups d’adolescents en un mateix apartament en Barcelona, per a repartir el lloguer a causa del seu preu elevat. En un principi, la convivència és fàcil, ja que és tot divertit, es terminen de conéixer i no saben molt bé com és el caràcter de cada un. En el començament tots son feliços i agradables, però a poc a poc comencen a sorgir problemes de convivència, generats per la distinció de caràcters. Per a solucionar aquests problemes, es reparteixen les tasques de la casa per cada un. Però encara així, segueixen havent-hi problemes. Festegen, es barallen i celebren junts, formant sense adonar-se compte una amistat molt forta entre si, i fan tot el que és possible per a ajudar-se uns a altres (i el impossible, també). Segons el que jo crec, això és la moralitat del film, que passe el que passe, al final el més important que hi ha és l’amistat. Hristo Mlandenchev

L’auberge espagnole és una pel·lícula que tracta d’un home que va a Barcelona a realitzar uns estudis abandonant a la seua família i a la seua xicota per a estudiar economia i parlar en espanyol.
En el seu viatge el que més m’ha cridat l’atenció es el tema de la convivència i com els companys s’ajuden uns als altres com per exemple el cas de Wendy que ix am un americà enganyant al seu xicot i quan decideix donar-li una sorpresa els seus companys fan tot el que poden per a informar la seua amiga que el seu xicot esta de camí a las seua casa mentres ella estava amb l’americà.Tots deixen de fer el que estaven fent per a cridar i anar corrent a casa per avisar-la i el mes pesat de la casa que és el seu germà resulta ser qui li salva la vida realment per què de no ser per ell, el xicot la sorprèn al llit amb el seu amant. Lorena Micula

Aquest xic se’n va a Barcelona a estudiar economia per a un treball que li donen. Xavier té una novia que es queda en França però al cap del temps arriba a Barcelona per vore’l i els dos noten que la relació s’ ha gelat molt. Es veia d’amagat amb la dona del metge que el va recollir, però com se sentia mal d’haver enganyat la seua xica va a anar al metge perquè no sabia el que tenia i aquest li va dir que no la tornara a veure. Les relacions amoroses quan existeix la distancia són molt difícils. Andrea Gas

El curs passat ja deien:
Aquesta pel·lícula tracta sobre els estudiants del programa ERASMUS, una experiència nova en la vida. Has de relacionar-te amb nova gent fer-te amics i estudiar, que és el més important, per això vas a aquest programa.

El protagonista, Xavier, ha acabat la carrera d’econòmiques i es presenta a aquest programa i va a Barcelona. Al principi hi ha una presentació multicultural( La nova Europa). Durant aquest any li passen diverses coses, noves experiències i també en la vida sentimental perque deixa la novia a França i ara es troba atret per una alta persona que ha conegut per casualitat. Al final de la pel-lícula, el protragonista, en aquest any que ha passat en Barcelona, li ha fet reflexionar sobre que li agrada i no sobre que ha estudiat.
 Aquesta pel-lícula no admet doblatge, tot i que se n’ha fet, perquè es una barreja d’idiomes i no es pot traduir a un sol idioma, perquè no tindria sentit. Com ja veiem el títol d’aquesta pel-lícula traduït no té el sentit original. Tambe veiem tots els detalls que significa viatjar a un país estranger, acomodar-se a una nova cultura, la llengua, nova gent i diverses cultures. Es con una Europa resumida en un pis d’estudiants provinents de distints punts del continent que han anat a parar a la ciutat més cosmopolita i pleneta de contrastos d’Espanya, Barcelona.  Sergiu Negru (febrer 2011) 

L’auberge espagnol es una pel·lícula francesa estrenada en el 2002. La pel·lícula a Espanya es tradueix com “Una casa de locos” .Xavier, el protagonista, sommia amb ser escriptor. Un amic del seu pare li recomana anarse’n un temps a viure a Espanya per a obtindre una especialtzació de la seva carrera. Xavier decideix passar un any a Barcelona gràcies al programa Erasmus. Va deixar a la seva núvia Martina i als seus pares. Una vegada a Barcelona es va instal·ar en un apartament amb més estudiants estrangers (Isabelle, d’origen belga; l’alemán Tobias; l’anglesa Wendy; el danés Lars; l’italià Alessandro i la catalana Soledad). Xavier es troba amb moltes dificultats; per l’idioma sobretot, perquè les classes eren en català. A Barcelona va conèixer a una parella rica que el va ajudar en les seves dificultats. L’home era un home molt ocupat i molt involucrat en el seu treball i tenia a la dona un poc abandonada. Però aquesta va tindre un bonic romanç amb Xavier, que va saber estar pendent d’ella. Belén Morillas (febrer 2011)

Publicacions creat 891

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt