LES GOLES (On la mar se’n riu)

Dues barques matineres arrosseguen una xarxa circular de la piscifactoria.

Dins l’assignatura optativa de 2nA, a més de Cinema en Valors, comptem amb un projecte lligat a l’aigua, l’any passat dolça (el riu) i enguany salada (la mar). Efectivament, més d’una personeta haurà pensat en la cançó ‘Agua dulce, agua salá’. La cosa és que el curs passat no vam aplegar a la desembocadura del nostre riu Millars. Tocava, doncs, encetar les eixides amb aquesta meravella tan propera com desconeguda per a molts almassorins.

Hi penjarem una série de fotografies amb un peu de foto informatiu, i l’alumnat, tot basant-se en la suposada inexistència del senyor Alzheimer, procedirà  a recordar els fets i comentar-los.




2- Plànol de les Goles i els seus alters.
En la foto estàvem tots mirant el mapa de les Goles per a situar-nos i per a saber on anàvem. Quan vam acabar de vore’l i de que ens l’explicaren, vam anar cap a tots els llocs que havíem llegit. Marina 2nA

 


3- Fins que ens vegen estaran quietes…




4- Ja ens han vist!




5- A volar!




On aniran?




7- Aquesta s’havia despistat




8- Ah! Ja estan juntes una altra vegada



9- la Gola Gran mira la mar.
Es veu en el riu reflectit com un espill, el cel i al final es veu el cordó litoral que separa la mar del riu. També es veuen arbusts, senill i boga. Juan Ignacio 2nA




10-Tot i el saber cicerònic de Julen, Cristian no atén.

Julen està mirant els ocells. Ell està molt interessat però a Cristian no li interessa massa, a ell li agrada més mirar la pitera que té al seu costat. Miguel




11- Pel marge del riu, la riba.. i la ribera



12- Ara sabem on havien anat les corbes marines. Mireu els arbres!



13- La Gola està feta un espill on ‘s’emmiralla el llit de tota cosa feta’

Aquest paisatge representa la Gola Gran on es reflectix el cel i els arbres que estan al costat. Quan hem arribat hi havia ànecs i fotges, però han fugit amb el soroll que hem fet. Noemi 2nA




14- Un espill voltat de boga i senill





15- I com ja veuen que partim…
Esem tots més bé callats, perquè si no els ànecs se’n van Marina



16- …comencen a tornar cap a l’aigua

17-

18-

19-



20- I, després del merescut descans…



21- Practiquem l’esport del ‘bot amb rebot’



22- I un altre descans… Ai, quina joventut!



23- La gola esdevé goleta tancada pel cordó litoral
24- Reprenem el camí; ara, vora mar

25- I torna la conversa



26- I el sol no deixa de fer un riu a la mar




27- També de lluny, Penyagolosa vigila el pas del jovent




28- Després de l’esmorzar… a jugar!




29- Salts a contrallum… bots d’il.lusió




30- En un dia així no és difícil tocar el cel.
Estàvem saltant d’alegria i d’emocio perquè ens anàvem de vacances de nadal i teníem moltes ganes. Marina 2nA

31-

32-

33-

34-

Publicacions creat 879

43 pensat en “LES GOLES (On la mar se’n riu)

  1. Foto 2:

    -En la foto estavem tots miran el mapa de les goles per a situarnos i per a saber on anavem, cuan bam acabar de bore i de que ens el explicarem bam anar cap a tots el puestos que estabem situats.

    Foto 15:

    -En la foto estaven tots mes be callats perque si no els anecs senanaven.

    Foto 28:

    – En aquesta foto estaben saltan de alegria i de emocio perque ens anaven de vacances de nadal i tenien moltes ganes.

    Marina Pelàez 2A :$

  2. Foto 2:

    -En la foto estavem tots miran el mapa de les goles per a situarnos i per a saber on anavem, cuan bam acabar de bore i de que ens el explicarem bam anar cap a tots el puestos que estabem situats.

    Foto 15:

    -En la foto estaven tots mes be callats perque si no els anecs senanaven i si no callavem senanirien i ens quedariem sin vorelos per sort ens vam quedar callats i els bam vore.

    Foto 28:

    – En aquesta foto estaben saltan de alegria i de emocio perque ens anaven de vacances de nadal i tenien moltes ganes i les notes tambe eren molt bones asi que estaben molt contents tots

    Marina Pelàez 2A :$

  3. La imatge 12.
    Quan passavem per ahi van vore de lluny uns arbres secs on es veien une taques negres que eren uns corbs de la mar com ja diu el peu de la foto , van seguir caminant fins arribar a la platja d'almassora.

  4. imatge9:
    Es veu el riu refletjan com un espill el cel i al finas es ve com si fora una muntanyeta que es van anat formant sola per que l'aigua del riu no es mescle amb la de la mar i es ven arbustos molts arbustos.

    imatge22:
    Estaven tots en la muntanyeta que es veia de laltra imatge tambe es veia el rui i unes muntanyes i estaven hablan del riu millars.

  5. 6.Vam a anar pel cavalló que separa una gola d'una altra. Havíem d'estar en silenci perquè si no els pardals fugirien.
    19.Tots els pardals van començar a volar i van anar a un arbre lluny de la mar.
    32.Juan, tot content, intentant agafar aigua de la mar, ho va tindre un poc difícil per a no mullar-se.
    Noelia museros.

  6. imatge 10:
    Anavem pasejan per la gola gran,ms davan estaba la platja.Vam fer un descans perque estaben polt cansats perque vam caminar molt.

    imatge 23:
    Estavem pasant per la desenbocadura del riu,i uns companyes estaven tirant pedres al riu.

  7. La imatge 14: En la gola gran.Es un espill emvoltat de animals acuatics,boga i senill.Com podem vore hia molt verdor.Tambe es veu en la imatge un corborant volant.
    La imatge 15: Els meus compains,van acabar de esmorsar i senban anar a jugar ho a parlar a l'orilla del mar.

  8. imatge 8.Hem fet una paradeta perquè el mestre ens faça una foto al costat del riu on estaven els cormorans descansant.
    imatge 21.En aquesta foto es veu reflectit el Penyagolosa, les plantes i arbres que envoltaven el riu, i Julen i Cristian llançant pedres perquè boten al riu.
    Joel Sánchez 2ºA

  9. Imatge 10:
    Anavem pasejant per la gola gran,davant estaba la platja.Van fer un descans perqué estaben molt cansats perqué bam caminar molt.

    Ïmarge 11:
    Estavem pasant per la desembocadura del riu,i uns companys estaven tirant pedres al riu.

  10. IMATGE 25.
    Ha aquesta imatge es pot veure con el sol es reflectix a la mar fent un riu de llum mentre que passejavem jo i uns companys ens van quedar sorpresos

  11. Foto 3:
    Ahí vam haver d'estar en silenci perquè si no els ànecs se n'anirien. El ànecs eren molt bonic men van agradar molt perquè eren molt colorits.
    Foto 16:
    Ai algú va fer un soroll i el ànecs se'n van anar per la por.La pena es que se'n van anar perquè eren molts bonics i va ser una pena que s'enantaren
    Foto 29:
    Ai vam saltar de la alegria que teníem per estar tots junts abans de anar-nos de vacacions de nadal perquè en les vacances es enyorem molt.
    Paula Pérez Gómez 2nA.

  12. 5.Les aus van arrancar a volar alt molt alt perque nosaltres vam fer soroll i es van esglaiar.
    18.Les aus van volar molt alt es van anar a algun arbre altre es van anar mes lluny de la mar o algun lloc prop.
    31.Vam caminar per la arena de la platja hasta llegar a les pedres i algun es va mullar els peus per anar lluny de la mar.
    Ayelen Aguilar.

  13. imatge9:
    Es veu el riu refletjarcom un espill el cel i al final es ve el cavallo que es van anat formant sola per que l'aigua del riu no es mescle amb la de la mar i es ven arbustos molts arbustos.

    imatge22:
    L'alumnat estava a la muntanyeta que es veia de laltra imatge tambe es veia el rui i unes muntanyes i estaven hablan del riu millars.

  14. imatge 10:
    Julen esta mirant els ocells.Ell esta molt interessat però a Cristian ni li interessava massa,a ell li interessa mes mirar la pitera que tenia al seu costat.

  15. Hi ha un corb marí volant,tambe hi ha molta vegeteció; senill, boga, xops,etc…
    En l'aigua es reflectis el cel. L'aigua esta estancada i al fons veiem el cordó litoral
    Cristian Arcas 2nA.

  16. FOTO 30 :Ai es on estem descansant en les esculleres i parlant, al fondo es veuen les cases i les muntanyes.PABLO ALGUACIL 2nA.

  17. Foto 3:
    Vam haver d'estar en silenci perquè si no els ànecs se n'anirien. El ànecs eren molt bonic men van agradar molt perquè eren molt colorits.
    Foto 16:
    Ahí algú va fer un soroll i els ànecs se'n van anar per la por. La pena es que se'n van anar perquè eren molts bonics i va ser una pena que s'enantaren
    Foto 29:
    Estem vora mar perquè ja hem acabat l'excursió. Darrere de nosaltres es veu la muntanya del Penyagolosa. Al principi del matí per darrere nostre es podien veure uns pobles del golf de València.
    Paula Pérez Gómez 2nA.

  18. Foto 8.Hem fet una paradeta al costat del riu, perquè el mestre ens faça una foto on estaven els cormorans descansant fa una estona, abans que arribàrem a la plataforma de fusta.Joel Sánchez Chabrera 2n.A

  19. Imatge 14;
    Hi ha un corb marí volant,tambe hi ha molta vegeteció; senill, boga, xops,etc…
    En l'aigua es reflectis el cel. L'aigua esta estancada i al fons veiem el cordó litoral
    Cristian Arcas 2nA.

  20. matge9:
    Es veu en el riu reflectit com un espill,el cel i al final es ve el cavalló que es van anat formant sola per que l'aigua del riu no es mescle amb la de la mar i es ven arbustos molts arbustos.

    imatge22:
    L'alumnat estava al cavalló que es veia de l'altra imatge també es veia el riu i unes muntanyes i estaven parlaven del riu millars.

  21. Foto :1
    -Ahí estàvem tots mirant el mapa de les goles per a situar-nos i per a saber on anàvem, quan vam acabar de bore i de que ens el explicarem vam anar cap a tots el puestos que estàvem situats.

    Foto 15:

    -Ací estavem tots mes be callats perquè si no els ànecs s'enanirien i ens vam quedar en silenci i ens quedaríem sin vorels per sort ens vam quedar callats i els vam vore.

    Foto 28:

    – Ací estaven saltan de alegria i de emoció perquè ens anaven de vacances de nadal i tenien moltes ganes i les notes també eren molt bones ací que estaven molt contents tots

    Marina Pelàez 2A

  22. Imatge 32
    Juan està intentant agafar aigua de la platja amb una botella per a mullar el seu company Miguel. Per fer això, es va mullar el peus i no va tornar a fer-ho.

    Noelia Museros López.

  23. FOTO 26:
    Aquestos xics van passetjant pei litoral i per darrere es veu al paissatje del Penyagolosa tan bonit .

  24. Foto 7: Un cormorà que s'havia quedat darrere i es veu el reflex de l'au, del cel, les plantes i el cormorà arranca i fa bots a l'aigua.

  25. Foto 5.Les aus arranquen a volar alt molt alt perquè nosaltres fem soroll i s'esglaien.
    Foto 18.Les aus volen molt alt, algunes se'n van als arbres, altres més lluny de la mar o algun lloc prop.
    Foto 31.Caminem per l'arena de la platja fins aplegar a les pedres i algú es mulla els peus per estar prop de la mar.Alguns estan jugant amb l'aigua i altres escriuen en l'arena.
    Ayelen Aguilar.

  26. foto 25:

    Mentre passegem, uns companys i jo veiem com la llum del sol es reflectix a la mar fent un riu d'or i als costats apareixen com esteles del firmament, ens quedem sorpresos d'aquesta meravella de la natura.

  27. image 23:

    Estem en la gola fent un descans perquè vam caminar durant molt de rato.mos vam parar a esmorzar.Uns altres companys estan tirant pedres a la gola.

  28. Foto 3:
    Estem en silenci perquè si no els ànecs se n'anirien. El ànecs són molt bonics perquè són molt colorits.
    Foto 16:
    Ahí algú fa un soroll i els ànecs se'n van per la por. Els ànecs se'n van volant.
    Foto 29:
    Estem vora mar perquè ja hem acabat l'excursió. Darrere de nosaltres es veu la muntanya del Penyagolosa. Al principi del matí per darrere nostre es podien veure unes serralades del golf de València.
    Paula Pérez Gómez 2nA.

  29. FOTO 4: Ahí es veu els ocells quan arranquen a volar , també es veu el cel núvol i en l'aigua encara queden ocells, també es veu al fondo el senill i la voga.PABLO ALGUACIL

  30. image 23:

    Estem en la gola fent un descans perquè vam caminar durant molt de rato mos vam parar a esmorzar.Uns altres companys estan tirant pedres a la gola.Els mestres estan molt cansats perque mosatros fem el que voliem.

  31. imatge 19.
    Per a arribar açí hem pasar per un cavalló. En la mar hi ha cormorans,gavines,anècs,fotjes,etc.
    Hi ha que anar en silencí si vols veure ocells.

    Noelia Museros López

  32. imatge 9 :
    Es veu en el riu reflectit com un espill, el cel i al final es veu el cavalló que s'ha format per què l'aigua del riu no es mescle amb la de la mar. També es veuen arbusts, senill i boga.

    imatge 22 :
    L'alumnat està al cavalló que es veu de l'altra imatge, també es veu el riu i unes muntanyes i estem parlant del riu Millars.

  33. Foto 20:Estem tots cansats i hem descançat una mica mirant la gola i també els cormorans que stan en els arbres perquè nosaltres els em espantat.

  34. image 10:

    Julen esta mirant els ocells.Ell esta molt interessat però a Cristian ni li interessava massa,a ell li interessa mes mirar la pitera que tenia al seu costat.

    image 23:

    Estem en la gola fent un descans perquè vam caminar durant molt de rato mos vam parar a esmorzar.Uns altres companys estan tirant pedres a la gola.Els mestres estan molt cansats perque mosatros fem el que voliem.

  35. Foto 33:Estem tots reventats i es pront i lo hem recorregut tot i Noelia a cridat a sa mare per a que vinga a per nosaltres.

    Julen Garnes Lara 2º

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt