UNS CARRERS, UN AMOR. Pura Santacreu

 

Com n’és d’important que el jovent reconega els carrers que passeja i en sàpiga de la seua història i del seu sentit!
Pura Santacreu, professora de l’IES Rei En Jaume, d’Alzira, fa anys que estudia amb el seu alumnat la trama urbana d’aquesta ciutat de la Ribera i els transmet l’amor als seus carrers.

 

 

Els alumnes de 4t d’ESO de l’IES Rei en Jaume d’Alzira han realitzat uns treballs d’investigació sobre la toponímia d’aquesta ciutat de la Ribera, dins l’assignatura Treball Monogràfic d’Investigació amb la professora Pura Santacreu.

 

 

 

 

 

 

Després d’uns quants mesos de cercar informació i demanar molta ajuda a molta gent els treballs estan acabats i van ser presentats per agrair a persones i càrrecs l’interés i col·laboració que els van donar.

 

L’acte se celebrà ahir dimarts a la Biblioteca Municipal d’Alzira, a les 20 hores. Hi participaren. a més de la Biblioteca, l’AMPA de l’institut i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

Publicacions creat 880

3 pensat en “UNS CARRERS, UN AMOR. Pura Santacreu

  1. Moltes gràcies, Jesús. Es pot ensenyar i aprendre Toponímia a l'escola. Ja no parlem de projectes sinó de realitats. Els treballs es guardaran a la Biblioteca d'Alzira i al MUMA per a possibles consultes i altres treballs de divulgació. La col·laboració amb gent entesa i major de la ciutat ha proporcionat material i els alumnes l'han tractat amb les noves tecnologies, per tant hi ha molta més informació i a l'abast.

  2. A més a més, els alumnes contaren les seues conclusions als presents i la veritat, sols amb les paraules d'ells hi havia prou:"Orgullosa per saber la història del nom de qualsevol carrer de la nostra ciutat".
    " La grandesa d'un poble no es mesura pel nombre dels seus habitants, si no per la seua història, i Alzira en sobreïx per conservar-la amb els topònims".
    "Ara ja sé la història que hi ha darrere de cada carrer".
    "Quanta gent ha sigut important per a Alzira i quanta recordem pels topònims!"

  3. Una idea esplèndida! Enhorabona! Vos animem a continuar! De vegades, el camí del coneixement està tan a prop, al nostre voltant, que s'hi fa invisible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt