ELS JOVES I LA LECTURA. Iratxe Alonso 4tA

 

Sempre m’ha agradat llegir i per això vaig decidir fer el treball oral de Valencià relacionant els llibres i els joves ja que sempre ens diuen que els adolescents no llegim o que preferim els videojocs. Serà això veritat? Ara ho anem a comprovar.

 

 

 

 

Per a començar vaig crear una enquesta a Internet i la vaig anar passant a tota la gent jove que conec. La majoria van ser de l’Institut, així que podem dir què és el que pensen els alumnes de la lectura.

 

 

Amb aquesta sola pregunta ja veiem que els prejudicis sobre els joves i la lectura són mentira.

 

 

 

 

 

I amb el dubte de la majoria de les persones a aquesta pregunta passem a explicar que es Booktube. 

 

 

 

 

És una comunitat a youtube on els joves graven vídeos parlant sobre llibres que està estesa a tot el món i que condiciona molt el treball de les editorials.

 

 

Per a poder entrar a aquesta comunitat es necessari conéixer aquest lèxic. Com es pot vore la majoria està en anglés perquè és on va començar tot.

 

 

 

Cal destacar aquestes dues xiques que compten amb més de 200000 subscriptors als seus canals i que són una peça important per a les editorials americanes que compten amb la seua col·laboració. A continuació deixe els enllaços als seus canals:

 

 

 

 

 

Aquests llibres han aconseguit que milions de joves de tot el món es llancen a la lectura. Són franquícies que mouen milers i milers de diners.

 

 

De la mateixa manera que les famoses facebook, twitter, instagram o tumblr també hi ha xarxes socials per als lectors on es poden descobrir llibres, puntuar-los o interactuar amb altres lectors.

 

 

 

 

 

I per finalitzar ací tenim més booktubers. També volia dir que hi ha gent d’aquesta comunitat que fa vídeos en català. Són una minoria pero vos anime a descobrir-los a internet. Jo vaig fer una búsqueda i després de la llista de booktubers que apareixen a la foto vos deixe els que he descobert.

 

A la foto apareixen:

 

 

 

 

Booktubers en català:

 

 

 

Espere que vos haja agradat molt la presentació!

Noves aportacions:

Recomanacions de llibres https://www.youtube.com/user/martabotetborras/videos

 

 

 

http://www.vilaweb.cat/noticies/pintar-literatura-que-esta-llegint-la-dona-del-quadre/

 

Publicacions creat 880

2 pensat en “ELS JOVES I LA LECTURA. Iratxe Alonso 4tA

  1. Gràcies per incloure-m'hi 🙂 En català també hi ha els canals següents: 1) Recomanacions de llibres: youtube.com/user/martabotetborras/videos i 2) Perduts entre libres: youtube.com/channel/UCwuYaSaS5ZSCQGvQZcQo5Lw

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt