EL DIA DE DEMÀ. Canvi climàtic


FITXA TÈCNICA:

TÍTOL ORIGINAL: The day after tomorrow       ANY: 2004    PAÍS: USA

DIRECCIÓ: Geoffrey Enthoven      GUIÓ: Roland Emmerich & Jeffrey Nachmanoff

MÚSICA: Harald Kloser, Thomas Wanker        FOTOGRAFIA: Ueli Steiger

REPARTIMENT: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Ian Holm, Emmy Rossum, Sela Ward, Arjay Smith, Tamlyn Tomita, Austin Nichols, Jay O. Sanders, Nestor Serrano, Rick Hoffman, Richard McMillan

PRODUCCIÓ: 20th Century Fox

PREMIS: Premi BAFTA, millors efectes especials

GÈNERE: Ciència ficció, fantàstic, catàstrofe, canvi climàtic.

Sembla que la base científica del film rau en el fet que si es desgelaren els pols aumentaria la proporció d’aigua dolça als oceans, disminuiria la salinitat i açò trencaria l’equilibri dels corrents. Si desapareix el corrent càlid 7, posem per cas, Nova-York patiria un clima molt més fred.

Els alumnes de 1r de  Compensatòria ens comenten el que ells han vist al film. Esperem de l’alumnat de Batxillerat que ens aporte comentaris científics sobre aquesta pel·lícula tan interessant. Cristina Garcia i Sebastián Ramírez ha col·laborat en l’edició.

Un científic que està a l’Antàrtida fent proves observa que en el gel apareix una gran escletxa. Quan van tornar al Centre Meterològic, Jack va vore que les temperatures anaven baixant en molts punts del país. Jack va anar a parlar amb el president per a avisar-lo  dels perills, perquè en la Índia, mai havia nevat, va caure neu, en la Xina va caure pedra molt gran, tot açò era indici del canvi climàtic.El seu fill Sam se’n va anar amb els seus companys a un concurs a New York, on anava a ocórrer un fet catastrof. A l’endemà va haver un tsunami, que va passar per dalt de l’estatua de la llibertat, se’n van amagar a la biblioteca. La mare de Sam s’havia quedat amb un xiquet que tenia càncer. Quan va passar la gran catàstrofe Jack,va fer-li una promesa al seu fill Sam que aniria a replegarlos a la biblioteca, quan va aplegar a la biblioteca estava tot congelat, va entran a la biblioteca i ho va trobar, es va possar molt feliç.  Loubna El Haddar            

Un dia en l’Antàrtida Jack Hall va descobrir que s’estava produint un canvi climàtic. Va anar a un congrés i els va explicar el que estava passant, però no loi van fer cas. Poc a poc baixaven les temperatures. Sam el fill de Jack va anar a New York a un concurs d’instituts. Un dia va començar a ploure gel. Va baixar molt la temperatura. I un dia una ona gegant va inundar tot Nova York, alguns habitants es van refugiar a la biblioteca. Quan es va quedar tot nevat la gent va començar a eixir. Sam els deia que son pare li havia dit que no isqueren fora, que se quedaren en la biblioteca, que ell aniria a buscar-los.Van anar cremant llibres per no quedar-se gelats. Son pare va anar a Nova York, però pel camí un dels homes que anava amb ell va morir. Jack va arribar a la bibioteca on estava Sam i van eixir fora amb tots els que estaven refugiats a la biblioteca fins que va arribar un helicòpter que els va portar a Mèxic on es van recuperar després del que havia passat. Sandra Giménez Rojano.

Uns cientifícs estavan en l’Antàrtida fent proves i, de sobte, es va fer una escletxa en el gel i es van esglaiar molt. Després d’uns dies els científics 

van veure que es formava una tormenta molt greu i van avisar al president.

El president no s’ho va creure i no va fer res. Després de tres dies o una setmana va començar a haver huracans i després va vindre un tsunami.

Van haver d’anar tots cap al sud. Després tot Nova York es va quedar congelada i van anar amb helicòpters per a recollir els supervivents.

Rocío Ferrero Vargas.

Un climatòleg descobreix que s’esta produint un canvi climàtic en la Terra per unes perforacions que es realitzen en l’Antàrtida.

El científic ho diu als dirigents polítics per a que prenguen mesures però aquestos no li fan cas. Un gran bloc de gel es desprén de l’Antàrtida i, aleshores, comencen una série de fenomens atmosfèrics catastròfics per tot el món, huracans, grans nevades…

Es produeix una tempesta mundial que fa que la Terra entre en una tempesta mundial que fa que la Terra entre en una era glacial.

El fill del científic i els seus amics es troben atrapatas en una biblioteca on han anat a fer un concurs acadèmic. Son pare se’n va a buscar-los mentre intenta trobar alguna solució per a les catàstrofes que estan ocurrint. El pare a la fi els troba i se’n van a Mèxic on encara no ha arribat la tempesta. Finalment, el científic aconsegueix salvar a la humanitat. A la fi del film la tempesta se’n va i tornen les temperatures normals. Ariadna Tellado Broch

Un científic va anar al pol sud per a fer investigacions al gel quan, de sobte, se li va obrir el terra, la qual cosa li anunciava que n’hi hauria canvi climàtic. Va tornar a avisar al president del que havia passat i no li va fer cas ningú. Jack va avisar el seu fill que estava en Nova York fent un concurs amb el seu amic i una xica que li agradava. Quan van ocórrer les castastròfes el fill estava en la biblioteca amb els seus amics i unes altres persones per a protegir-se del tsunami. La xica s’havia fet un tall ajudant una família. Jack li havia dit al seu fill que no eixira que es congelaria. Però totes les altres persones no van fer cas i es van congelar. Van cremar llibres per entrar en calor. La xica tenia com febre però li van descobrir el tall i els xics van anar a per medicaments. Finalment, Jack, després de perdre un company, va trobar el seu fill i van tornar a casa. Laura Navarro Juárez.

Un grup de científics estan en el pol sud a l’Antàrtida i agafaven mostres de gel. Es va badar el gel i van deduir que el canvi climàtic era real. El Jack se’n va a una reunió de científics molt importans i va dir que l’escalfament global tindria conseqüències. Els polítics no li van fer cas. El fill de Jack va a la universitat i s’enamora d’una xica. La xica es va posar molt malalta i el fill del científic se’n va anar a per medicaments a un lloc ple de llops. Els llops van intentar atacar els seus companys i van poder fugir.      

Emanuel Varvara Stefan.


Els climatòlegs estaven llevant tubs de gel. Es va fer una gran escletxa en el gel molt llarga. Jack va denunciar el canvi climàtic però no li van fer cas perquè no tenien pressupost. Van succeir diversos fets com que en l’Índia va nevar… el fill de Jack va anar a New York i de sobte va caure la temperatura a New York. El fill va cridar per telefon a Jack son pare, el seu pare li va dir que no isquera de la biblioteca perquè baixaria més la temperatura. I a la fi Jack va vindre a New York i va salvar al seu fill i als seus amics. Abdelatif Ech

   

Publicacions creat 891

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt