UNA FIGUERA AMB POMES. Laura i Cata.

 

El nostre institut  IES Àlvaro Falomir, va voler col.laborar amb la celebració del 8 de Març, dia de la dona. Isabel, mestra de plàstica, va iniciar aquest projecte al que ràpidament es van unir altres professors. Li hem fet una xicoteta entrevista per saber una mica més del que es va fer.

 

Com ens ha explicat Isabel, les pomes que es van penjar en els arbres representen d’una manera irònica la lluita de les dones per superar el mite de la traïció d’Eva a Déu.

 

El professorat amb el seu alumnat han buscat dones de la seua matèria, hi ha físiques, matemàtiques, filòsofes, químiques… En concret, Isabel amb la seua classe ha ficat dones de diferents professions relacionades amb la plàstica, com fotògrafes, arquitectes, pintores, i fins i tot una professió molt curiosa, com és la de graffitera.

 

Cada alumne ha hagut de buscar informació sobre la professió d’una dona que li ha assignat el professor o professora. Allò que va sorprende Isabel va ser que els seus alumnes no sabien distingir entre la vida privada i la professió de la dona, és a dir, van arribar fins i tot a ficar si va avortar o no, enlloc de contar a què es va dedicar.

 

Degut a que en els llibres apareixen nomenades molt poques dones, ha sorgit la idea de donar el mèrit que es mereixen aquelles dones que en la seua vida no van ser reconegudes.

 

Volem destacar que es va fer un arbre de dones treballadores almassorines. 

Amb això vos volem fer saber que totes les dones han de ser valorades.  


Publicacions creat 884

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Començar a escriure un terme de cerca al damunt i premeu enter per a la cerca. Premeu ESC per cancel·lar.

Tornar A Dalt